miriam Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 LisPustyni napisał(a):Jesli jest taka opcja chetnie bym sie po drodze z nimi zabrala z Krk do Wysokiej. Poślij nr telefonu na GG 55858, to się po drodze zgadamy. Quote
LisPustyni Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 To widze, ze wszystko zostaje w rodzinie:evil_lol: Moj wet potwierdzil, ze utnie jajka chlopakow po 50zl za sztuke, czyli za obu chlopcow 200zl. Mozesz mnie zgarnac w obie strony tez sie chetnie przejade:) Quote
Paulina_mickey Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Jakby były jakieś wpłaty na chłopaków to Basia napisz tutaj, przekleję na z psem. Quote
Basia1968 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Chłopaki pojechały z miram - wszystkm serdecznie dziękuję za tak szybką akcję !! Szczęścia moje pluszaczki - wieczorem wstawię zdjećia Quote
Basia1968 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 to jeden z meili typu ........ mam pytanie czy czika maoze byc w klatce bo mamy dzałke a o 4 rano bedziemy jezdzic po niom bo tylko bedzie tam spac .huskego sie komie 3 razy w roku ,lubia biegac , i lubiom długe spacery. :evil_lol::evil_lol: Quote
minia913 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 w całym tym psim nieszczęściu takie maile przyprawiają o dobry humor chociaż na chwilę Quote
Basia1968 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 WYJAZD DO DT https://picasaweb.google.com/104801708904367797654/BRUNOICZAKIWYJAZDDODT?authkey=Gv1sRgCPGA4urfkfDS_wE# Quote
minia913 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 śliczne są :) i Ty Basiu oczywiście przy nich wyglądasz baaardzo drobniutko:D Quote
_ogonek_ Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 [quote name='Basia1968']WYJAZD DO DT https://picasaweb.google.com/104801708904367797654/BRUNOICZAKIWYJAZDDODT?authkey=Gv1sRgCPGA4urfkfDS_wE# Ale fajne miałaś towarzystwo :):) Quote
LisPustyni Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Najpierw wrzuce foty, a pozniej napisze cos o chlopakach;) Dziekuje bardzo wszystkim ca pomoc!!! Kawaler nr. 1 Quote
LisPustyni Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Z calym towarzystem, a wlasciwie czescia;) : Chlopaki zmeczone po calym dniu: Quote
Basia1968 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 jakie to szczęście!!!!! tak się cieszę - niesamowicie !!!!!! Quote
LisPustyni Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Wiec krotkie opisy do przerobienia: Czaki. Swietny psychicznie o wiele lepszy niz Brunek. Radosny, pewny siebie psiak. Garnacy sie do czlowieka, nastawiony na niego, bardzo kontaktowy. Uwielbia dzieciaki. Energiczny - szybciej tez zaprzyjaznil sie ze stadem, ale wlasnie dlatego, ze jest pewniejszy siebie, nie ma zadnych kompleksow;) Skory do pieszczot i zabawy, mozna z ni robic wlasciwie wszystko. Mimo bardzo stresujacej sytuacji, zrelaksowany i swobodny. Wydaje sie byc tez ciut mniej aktywny od Brunka, ale oba chlopaki glownie ze wzgledu na mlody wiek (ale maja wiecej niz 9 msc) wymagac beda od domku czegos wiecej niz spacery. CHlopaki niekoniecznie musza isc razem do domu moim zdaniem. W przypadku niedoswiadczonych osob, wrecz nie polecalabym, jak zaczna dorastac ich wzajemne relacje moga sie zmienic. Ale chetnie do domu z innymi psami, mysle, ze oba kiepsko by znosily samotnosc. Aczkolwiek mysle, ze sa tak nastawione na kontakt z czlowiekiem, ze daloby rade je dostosowac. Brunek. Psiak mlody, energiczny. Ale mniej pewny siebie. Jak brat (lub nie) swietnie nastawiony do czlowieka, ale bardziej sie spina. Jest mniej poukladany w sobie i ciut mniej kontaktowy, ale tez nastawiony na czlowieka. Mniej tez nadajacy sie do bardzo malych dzieci. Ogromne podziekowania dla basi, miriam i lukasza za zabezpieczenie zycia tym dwom lobuzom! Quote
_ogonek_ Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 wow, jaka hasko-gromada :D Cieszę się że oboje są bezpieczni. A ja mam takie pytanie z innej beczki: Oni są do adopcji razem, czy osobno? Quote
miriam Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 _ogonek_ napisał(a):A ja mam takie pytanie z innej beczki: Oni są do adopcji razem, czy osobno? Pewnie LisPustyni powie więcej, ale myślę, że razem mogą iść tylko do kogoś, kto siedzi w hasko-temacie. Czaki dominuje nad Brunem dość mocno. Efektem tego jest kilka blizn bitewnych :) ale tylko u Bruna. Obawiam się, że ktoś, kto nie zna rasy dość dobrze i nie ma wcześniejszych doświadczeń w układaniu relacji, może stanąć przed przerastającym go zadaniem. Natomiast - co świetnie widać w DT - obu dobrze robi towarzystwo :) - niekoniecznie własne. Quote
_ogonek_ Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 miriam napisał(a):Pewnie LisPustyni powie więcej, ale myślę, że razem mogą iść tylko do kogoś, kto siedzi w hasko-temacie. Czaki dominuje nad Brunem dość mocno. Efektem tego jest kilka blizn bitewnych :) ale tylko u Bruna. Obawiam się, że ktoś, kto nie zna rasy dość dobrze i nie ma wcześniejszych doświadczeń w układaniu relacji, może stanąć przed przerastającym go zadaniem. Natomiast - co świetnie widać w DT - obu dobrze robi towarzystwo :) Aha, pytam bo osobno łatwiej będzie im znaleźć dom. Myślę że niewielu jest takich hasko miłośników którzy mają takie gromady jak ty :D Quote
miriam Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 _ogonek_ napisał(a):Myślę że niewielu jest takich hasko miłośników którzy mają takie gromady jak ty :D :) Gromadę ma Łukasz i to całkiem niezłą. To u niego psiaki są na tymczasie. Moje stado to obecnie tylko 2 suki. A Bruna i Czaki transportowałam do DT. Quote
_ogonek_ Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 miriam napisał(a)::) Gromadę ma Łukasz i to całkiem niezłą. To u niego psiaki są na tymczasie. Moje stado to obecnie tylko 2 suki. A Bruna i Czaki transportowałam do DT. Aaaaa, to sory za pomyłkę :oops: Quote
LisPustyni Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Osobno. Brunek tez okazuje sie byc rownie fajnym i nastawionym na czlowieka psiakiem, tylko wlasnie "bez wieliego brata" za plecami. Witam. Psiaki są obecnie u mnie. Jak je zobaczyłem to byłem bardzo zdziwiony, że ktoś takie psy, czyli tak bardzo zadbane, wyrzuca, coś mi się tutaj nie podoba. Mają super charaktery, uwielbiają dzieci, garną się do człowieka, Super dogadują się z moją resztą w stadzie. Pierwszą noc przespały spokojnie, dzisiaj wezmę je na mały spacerek żeby je poznać bardziej. Szczerze powiem, kto będzie właścicielem tych psiaków to na pewno będzie bardzo zadowolony, bo nie potrzebują wiele pracy żeby być dobrym przyjacielem. Krótko o psach: Czaki ma jeszcze szczeniackie zachowanie, bardzo szybko się uczy i chce się uczyć co jest bardzo ważne, wymaga twardej ręki bo strasznie rozpieszczony jest, on bardziej woli dzieci niż dorosłych;) Bruno jest troszkę więcej zatajemniczony, Bruno potrzebuje więcej ciepła, on jest zdominowany przez Czakie-go dlatego przy nim nie jest taki zabawny, jak zabrałem go samego na spacer to po godzinie zabawy z nim mogę powiedzieć, że za kilka dni zobaczycie jak Bruno chodzi ze mną na spacer bez smyczy Quote
minia913 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 fajnie by było za jakiś niedługi czas sklecić im nowe teksty do ogłoszeń ja i porobiłam na kilku portalach ale teraz te opisy które były robione na gorąco nie wyglądają zachwycająco przy tym co tu piszecie o tych psach. Jak DT pozna je bliżej i opisze dokładniej to proszę żeby ktoś to sklecił w jedną całość dla każdego z psów osobno, ponieważ chcąc dodać ogłoszenie na tym samym portalu o praktycznie tej samej treści jest niemożliwe. Nie wszędzie ale na 10 stronach , które wysłałam mi Paulina tylko na bodajże połowie udało mi się umieścić Bruno. http://ale.gratka.pl/ogloszenie/13987859_bruno_mlody_husky_szuka_domu.html http://www.morusek.pl/ogloszenie/60614/Bruno-mlody-Husky-szuka-domu/ http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Bruno,41720 http://wadowice.olx.pl/item_page.php?Id=214986670&ts=1307732875 Czaki ma kilka więcej dlatego ,że właśnie dublowanie jest zabronione. Quote
LisPustyni Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Zrobimy im opisy, ale chcemy im dac jeszcze pare dni, aby je lepiej poznac i stestowac w roznych sytuacjach. Bedziemy tez je oglaszac u nas na stronie. Ale chce wiedziec o nich jak najwiecej. Dziekuje za pomoc w oglaszaniu, dzisiaj dzwonil Pan, ale szkoda gadac... Quote
Basia1968 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 do mnie też dzownią, ale nawet nie podaję waszych namiarów, bo szkoda Wam zawracać głowy. Quote
miriam Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Basia1968 napisał(a):do mnie też dzownią, ale nawet nie podaję waszych namiarów, bo szkoda Wam zawracać głowy. ... a co? Tacy jak pan z karczmy w Słupi? :) Quote
Recommended Posts