Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dreag, jak dojda kropelki to daj prosze znac - tz sie pomylil i wyslal zwyklym zamiast poleconym i sie teraz boje czy dojdzie; ale mowil, ze pani w okienku zwazyla list, wiec oplata byla na pewno wystarczajaca;

Posted

BARDZO PILNE NA JUŻ!!!! wizyta przedadopcyjna w miejscowości Kozioł k. Pisza niedaleko Łomży. Bardzo , bardzo prosimy
Rozmowy na wszelkie fronty zostały przeprowadzone , zgadzają się na wszystkie nasze warunki wynikające z umowy adopcyjnej . Głównie chodzi o wgląd w warunki dla psa ( szczeniak ok. 10 tygodniowy no w typie onka ) Zwracamy koszty przejazdu ; paliwo czy bilety ( paliwo na fakture na Fundacje Ostatnia Szansa ). kolejna podrzucona do przytuliska bieda ma szansę na dom. Nasze telefony 513 430 207 509 201 457
Ewa i Agnieszka

Posted

[quote name='dreag']Kakadu, serdeczne dzięki, właśnie doszły, przekażę je wkrótce Jaśkowi z pozdrowieniami od Ciebie:)
ciesze sie i wielkie głaski dla negrusia od ciotki kakadu :kiss_2:

Posted

Życie to on ma jak w Madrycie:lol:, tylko jeszcze do końca boi się w to uwierzyć. Jest coraz bardziej otwarty, ale niepewność pozostała. Boi się nagłych ruchów, nowych ludzi, kuli się wtedy w sobie i robi wielkie oczy.
Nie było żadnego telefonu w jego sprawie:shake:. Ta cisza jest smutna..., mam nadzieję, że w odpowiednim czasie domków będzie do wyboru;).
Na razie mnie to nie martwiło, bo chłopak do adopcji jeszcze nie do końca się nadawał, jestem pewna, że przy bliższej okazji by zwiał, ludzie u których jest, naprawdę poświęcają mu duuużo czasu i wiedzą jak się nim zajmować. Chwila nieuwagi, a natura Jaśka pociągnęła by go w dal. Już nie raz kombinował, np. siedział, a raczej wisiał na dwumetrowym drewnianym płocie, na szczęście był na długiej smyczy, bo szukaj Jaśka w polu...

Posted

Mam nowe wieści i to raczej niefajne:shake:.
Jasiek przetrzepał starowinkę jamniczkę:mad:. Szalał na podwórku przy ognisku, bo bardzo mu się impreza podobała. Nie podobało się jednak starej suce, która na takie rzeczy nie pozwala i właściwie nic już się jej nie podoba:roll:, no cóż, cisza i spokój pożądane w pewnym wieku...
Podleciała więc do niego z gębą, jak robi to ponoć często, no i jej się dostało, tym razem chłopak nie wytrzymał:p. Ach, gdzie ta jego kultura...:oops: Rozwalił suce grzbiet od łopatki do łopatki i ugryzł za udo:shake:. Jeździły na zszywanie, bo paskudnie to wyglądało, a teraz i nie tak dobrze się goi, wiadomo, psina nie pierwszej młodości, 17- latka.

W ogólne czuje się jak pan stada - obszczekuje i psy i samochody i ludzi, wszystko, co się rusza. Na szczęśie koty mu nie przeszkadzają, żyje z nimi w zdodzie, a z Luśką, drugą suczką, tak jak pisałam, bardzo się przyjaźnią. To też niezła cytra:evil_lol: i podobno nieźle go nakręca, jednym słowem dobrany duet:cool1:.

Kicia Mańka jest teraz typowym kotem domowym, nie wychodzi i nawet jej nie ciągnie na podwórko, mówią, że jest bardzo fajna:).

No Jasiek Ty się lepiej uspokój:mad:, bo będzie bieda!

Posted

Swoją drogą to dziwne że pies ugryzł sukę. To raczej rzadko się zdarza, bo psy są uległe albo obojętne wobec suk. On chyba za wszelką cene chce pokazać swoją dominacje w stadzie.

Posted

doris66 napisał(a):
Swoją drogą to dziwne że pies ugryzł sukę. To raczej rzadko się zdarza, bo psy są uległe albo obojętne wobec suk. On chyba za wszelką cene chce pokazać swoją dominacje w stadzie.
Ona sama go prowokuje, bo ciągle na niego (na wszystkich zresztą;) ) "zymzoli" - taki typ...

Posted

doris66 napisał(a):

Dla mego Iwo (10 letni pies po przejściach) też nie ma znaczenia płeć :shake:, potrafi zębisa pokazać również na suczkę :roll: ja myślę,że tu raczej chodzi o temperament i energię danego psiaka

Posted

kaszanka napisał(a):
Czy są jakiekolwiek telefony w sprawie Jaśka?
Ani jednego, ani z allegro, ani z pakietu, ani z pierwszej strony pupili, nic, czyli norma:roll:. Muszę zintensyfikować ogło na BO.