dreag Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 edek napisał(a):Mój tata da 50zł jednorazowo. Yahoo, dzięki:), zapiszę w poście nr 2. Trochę już zaproszeń rozesłałam, będę kontynuować:) Byłabym wdzięczna gdyby ktoś pomógł;) Quote
Vicky62 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Jestem na zaproszenie,spróbuję jakiś grosz w przyszłym tyg wpłacić ....ale naprawdę nie wiele, finansowo u mnie krucho,mogłabym coś na bazarek ewentualnie znaleźć Quote
Marycha35 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Kochana bida! Cholera ta podła materia.......Popytam jednak może coś ktoś.... Quote
dreag Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Dzięki dziewczyny:) Jutro niestety mnie nie będzie, ale mam nadzieję, że będą jakieś fajne niespodzianki, jak zajrzę w sobotę;) Quote
Vicky62 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Marycha35 napisał(a):A on cały czas tak sobie bryka pod chmurką? Pewnie bryka ...klapa z DT Quote
zachary Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 O i pocieszyły ciotki.....Dreag się zasmuci jak wróci w sobotę, a ona ma taką wredną sąsiadkę, której obce psy przeszkadzają/ ma własnego/, więc nie wiadomo kiedy zadzwoni do schronu....Ja przez psy i koty zaraz po pierwszym miałam już puste konto, więc narazie tylko trzymam kciuki za Negrusia..... Quote
edek Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Kurczę co tu robić jestem na dwóch wątkach gdzie psom zagraża niebezpieczeństwo i bądź mądry, gdzie przekazać forse . Nie wiele tego będzie podzielę na pół dam 25zł jednorazowo przepraszam więcej nie dam rady. Może jeszcze ponękam resztę rodziny o kasę :( Quote
Vicky62 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 zachary napisał(a):O i pocieszyły ciotki.....Dreag się zasmuci jak wróci w sobotę, a ona ma taką wredną sąsiadkę, której obce psy przeszkadzają/ ma własnego/, więc nie wiadomo kiedy zadzwoni do schronu....Ja przez psy i koty zaraz po pierwszym miałam już puste konto, więc narazie tylko trzymam kciuki za Negrusia..... U mnie dokładnie tak samo, też karmie jeszcze koty bezdomne ...cholera z tą kasą skąd ją wziąć. Quote
karina1002 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 A w schronisku go nie przyjmą ?? Lepiej w schronisku, niż na ulicy. Quote
kaszanka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 edek napisał(a):A jakei są warunki w tym schronisku ????? schroniskowe :) Quote
Guest monia3a Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Białostockie schronisko nie jest najgorsze tylko trzeba by było psiaka ogłaszać aby znalazł domek. Problemem jednak jest to, że na dzień dzisiejszy jest przepełnione, a jeszcze nie zaczął się sezon urlopowy więc raczej nie przyjmą ;) Quote
edek Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 kaszanka napisał(a):schroniskowe :) wiesz schronisko a schronisko. Są i takie gdzie psy z głodu zdychają, takie gdzie się na wzajem zagryzają lub takie gdzie pies nawet ruszyć się nie może bo jest przepełnienie. Są i takie gdzie jest karma i w miarę możliwości psy są rozdzielane żeby walk nie było i są budy gdzie pies w zimie może się ogrzać. Dlatego zapytałam. Quote
Guest monia3a Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Negro ma wogóle jakieś ogłoszenia czy skupiamy się na zbieraniu funduszy na hotel ?? Quote
kaszanka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='edek']wiesz schronisko a schronisko. Są i takie gdzie psy z głodu zdychają, takie gdzie się na wzajem zagryzają lub takie gdzie pies nawet ruszyć się nie może bo jest przepełnienie. Są i takie gdzie jest karma i w miarę możliwości psy są rozdzielane żeby walk nie było i są budy gdzie pies w zimie może się ogrzać. Dlatego zapytałam. wówczas cieżko nazwać to schroniskiem, a raczrej mordownią :( Białystok ma schronisko jakie ma,nie najlepsze nie najgorsze, zwyczajne normalne i chyba tak jak każde inne przepełnione. Psy na pewno nie głodują, sama widziałam, jak żarcie w misce nawet pozostawine, więc tooznaka sytości u zwierząt, a poza tym jednej suczki nie poznałam po paru miesiacach - tak sie spasła :) Quote
karina1002 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 edek napisał(a):wiesz schronisko a schronisko. Są i takie gdzie psy z głodu zdychają, takie gdzie się na wzajem zagryzają lub takie gdzie pies nawet ruszyć się nie może bo jest przepełnienie. Są i takie gdzie jest karma i w miarę możliwości psy są rozdzielane żeby walk nie było i są budy gdzie pies w zimie może się ogrzać. Dlatego zapytałam. Nasze schronisko to nie mordownia. Może hotel 5-gwiazdkowy to nie jest ;), ale warunki są jako takie. Tylko, że przepełnione. Quote
edek Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Dla Nas są to mordownie a oficjalnie schroniska. Dziękuje za odpowiedź, spytałam bo nie wiedziałam co mu grozi :( Quote
Marycha35 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Cholerka, ja nic nie wysępiłam:( Szukam dalej wsparcia finansowego, najlepiej sponsora;) Quote
Asencja Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 A miejsce w hotelu dla niego już macie na 100% ?? Quote
Wala2006 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Psiak jest cudny :) W jego oczkach można się zakochać... Nie rozumiem ludzi którzy wyrzucają swoje psiaki na bruk :( Quote
dreag Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 [quote name='Asencja']A miejsce w hotelu dla niego już macie na 100% ?? No to jestem, trochę już poczytałam. A więc na to pytanie odpowiedź brzmi - wstępna rezerwacja jest;). Co do ogłoszeń - był kilka razy w Pupilach, na BO, ma allegro, ale na razie klapa. Bo bezdomny, a wolą z dt, sama monia3a o tym wiesz, kiedyś nawet o tym gadałyśmy, że jak się o tym napisze, to ludzie często rezygnują:roll:. Poza tym tak jak mówiłam on jest płochliwy, boi się ludzi, podchodzi tylko do jednej osoby - potrzebuje więc socjalizacji zanim gdziekolwiek ruszy. W schronie to on raczej szans na to nie ma, chyba, że wyciągną za sznurek dla jakiegoś facia, który go uwiąże potem na łańcuch i w taki oto sposób znajdzie "dom":cool1:. Wszyscy wiemy doskonale, że tam się nie sprawdza, gdzie psy wędrują, byle ktoś wziął. Po akcji z Barym, który zniknął bez śladu, próbach jego znalezienia (nikt nie widział potem ani nie słyszał o psie, który miał rzekomo jechać na wieś - a tam ani śladu - mam niejasne przeczucie, że przerobiony na smalec, bo duuuży:-() i tak naprawdę braku zainteresowania kierownika, by go odnaleźć na moją i nie tylko moją prośbę, do schronu jak nie mam innego wyjścia to pakować nie będę:shake:. Poza tym podejrzewam, że on się nie obroni, jak będzie z jakimś agresorem. Najpierw wykorzystam wszelkie możliwości zanim go tam wyślę i tyle w temacie schroniska:p. A i mam kolejne 20 zł:) Dziękuję plinka za banerek, który załatwiłaś, proszę o "częstowanie się":) Wala2006, witam:), oczy dobrze widać dopeiro z bliska, takie niesamowite. I smutne... [quote name='edek']Kurczę co tu robić jestem na dwóch wątkach gdzie psom zagraża niebezpieczeństwo i bądź mądry, gdzie przekazać forse . Nie wiele tego będzie podzielę na pół dam 25zł jednorazowo przepraszam więcej nie dam rady. Może jeszcze ponękam resztę rodziny o kasę :( Dzięki, ujęłam w poście 2, wyślę Ci pw z kontem:) Quote
edek Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 dreag dopisz jeszcze mojego tatę 50zł jednorazowo Quote
Recommended Posts