agusiazet Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 Z Nuką na pewno nikt nie pracował, była kiedyś o tym mowa na wątku. Co do telefonu Pani Izy to gdzieś mam, jeśli potreba poszukam i wyślę na PW! Quote
stonka1125 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Że pani z nia nie pracowała to wiem, bardziej chodziło mi o to jak sie zachowywała, czy była spokojna, czy panika, czy podchodziła sama po głaski i takie tam proste rzeczy, dwa miesiące to bardzo dużo czasu... Ja w sumie nie jestem najlepsza w uczeniu psów czegokolwiek bo dość niekonsekwentna jestem i niewiele wymagam od psów, nasze psy nauczyłam podstawowych komend jak zrobiło sie ich duzo i za duże zamieszanie było, wcześniej do niczego nie było nam to potrzebne a psy zachowywały sie poprawnie, ale ją trzeba wyciagnąc z tej czarnej dziury i niestety nie gwarantuje to, ze do adopcji pójdzie radosna sunieczka machająca ogonkiem i przytulająca się do wszystkich, za dużo w niej strachu. Ona cały czas bardzo się boi kontaktu bezpośredniego. Podbiega do mnie machając ogonkiem ale równie szybko ucieka w bezpiecznie miejsce, też dziko machając kitką, jak ją wołam to piszczy i widzę że bardzo chce podejść ale strach zazwyczaj jest silniejszy. Można powiedzieć, że sygnalizuje potrzeby. Głośno robi auuuuu,auuuuu, ale na dwór nie chce wyjść, a jak wyjdzie to jest w stresie i nic nie robi, za to wykonuje kałużę lub kooope w domu, ale wyraźnie wcześniej daje znać że to zrobi tak czy inaczej. Kiedy już się załatwi to strasznie się boi, mogła być bita kiedy załatwiała sie w domu, naszemu tymczasowemu Mundkowi jak sie zdarzy bardzo sporadycznie to kuli sie tak jak ona a on był bity i to mocno za siusianie w domu. Jezuniu jak sie rozpisalam, nie zanudzam dalej i trzymajcie kciuki za stroszydełko:) Quote
Owieczka Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 stonka1125 napisał(a):Bardzo mi zależy na informacjach od poprzedniej opiekunki Nuki, ma ktos namiary???? Po początkowej blokadzie Nuka robi dośc szybko postępy, pracuje z nia codziennie i sa efekty za co bogu niech bedą dzięki bo bałam się że o adopcji nie ma co marzyć, trudno mówic juz o spektakularnym sukcesie tym bardziej, że nie mam pojecia jak Rolinka zachowywała się w poprzednim miejscu. Zalezy mi przede wszystkim na info jakie relacje miała z opiekunką tzn. czy sie jej bała, czy podchodziła bez oporów, no ogólnie wszystko co się da, czy chodziła bez smyczy po terenie, jak reagowała na innych ludzi, nie wiem czy Pani była sama czy mieszka tam tez jakas rodzina, w przypadku suni każde info jest na wage złota! Chciałabym wiedziec to wszystko, zeby móc ocenić (na miare moich mozliwości oczywiście) czy pierwsze dni były takie trudne tylko z powodu zmiany miejsca i opiekunów czy zachowywała się tak cały czas, przydałyby się foty jak chodzi, jak sie zachowuje na znanym terenie, mogłabym to skonsultowac z behawiorystka znajomą ale bez tego ani rusz. Echhh jak dla mnie Iza mówiła jedno a ja widziałam drugie po za tym do mnie Roleczka zachowywała się inaczej... :( Ja duzo obserwowałam Izę i zachowanie Nuki więc poprosze Cie o nr tel na pw. Ja wyślę Ci swój i wszystko Ci opowiem co wiem i co zaobserwowałam... Quote
agusiazet Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Przelałam na konto handzi dla Nuki 18 zł 35 gr, które uzbierały się dla niej z mojego bazarku z książkami. Proszę o potwierdzenie jak wpłyną na wątku bazarkowym i tutaj. Link do bazarku: http://www.dogomania.pl/threads/216466-Czytad%C5%82a-zako%C5%84czone-rozliczam-%29 Quote
stonka1125 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Owieczka dzwoniła do mnie i wszystko wiem, dzieki:) Nadal robimy postępy:) Dzisiaj w trakcie rozmowy tel. z Tola nawet zrobiła sie wieeeeelka koopa, pierwsza na dworze:):):) Rolencja uprawia szaleńcze biegi do mnie po podwórku, ale nadal ucieka i boi się bardziej bezpośredniego kontaktu, po niedzieli zaczniemy próby ze smyczą, jej swiat jest tak naprawde bardzo mały, nie zapuszcza sie wszedzie, nie ma mowy o uciekaniu, pilnuje posłanka i ucieka tylko tam, jutro ją obfoce dla Was żebyście mogły oczy nacieszyć, dzisiaj nie dałam rady bo korzystałam z tego że ociec :) jest w domu i uprawialiśmy długaśne spacery po lesie z pozostała dziewiatką, na razie bez Rolki ale moze niedługo tez pójdzie:) Oczywiscie jak rozmawiałam z Tola to zapomniałam o najważniejszym, po suni skakała dzisiaj gigantyczna pchła, może być tego więcej, moje zabezpieczone jeszcze na miesiąc więc mam nadzieje ze sie nie zapchla ale dla Rolki przydałby sie jakis środek, mam szampon przeciwpchelny ale na razie nie ma mowy o kapieli... Quote
handzia Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Stonka, kup jej środek przeciwpchelny, prześlę pieniądze. Quote
Florentynka Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Zaglądam do Rolki. Oczywiście, niech się Adela dzieli jedzonkiem z biedactwem. Wątek poczytam później, dziś taki dzień, że mam już absolutnie dość wszystkiego... Quote
zadra Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Jak milo czytać,że Roleczka robi postępy. Quote
handzia Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Agusiu wpłynęło 18,35 z Twojego bazarku :) Nuka/Rolka ma na koncie 220,10 zł Quote
agusiazet Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Witaj Nusiu! Handziu potwierdź proszę wpłatę na wątku bazarkowym! Quote
lika1771 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Pilne potrzebny lek o nazwie Polimyksyma b w tabletkach lub zastrzyki jest to jedyny lek ktory moze pomoc psiakowi inaczej zostanie uspiony Błagam pomocy Quote
agusiazet Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Witaj rudzielcu i maszeruj na pierwszą po domek! Quote
stonka1125 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ruda bomba futerka pozdrawia i rozpoczyna szaleńczy bieg w poszukiwaniu domu :) Zaczęliśmy próby ze smyczą, bardzo się spina ale myślę że w końcu dojdziemy do porozumienia :) Quote
handzia Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ale rude cudności. Jaka szczęśliwa :loveu: Ps. Stonka, link w Twoim podpisie nie działa ;) Quote
stonka1125 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 handzia napisał(a):Ale rude cudności. Jaka szczęśliwa :loveu: Do pełni szczęścia jeszcze długa droga ale jest lepiej, na podwórku jest tylko wtedy kiedy ja jestem, ale zaczyna też kręcić kikutkiem do Roberta:) Metoda nagradzania za każde siusiu i koo na dworze przyniosła efekty i już załatwia się tylko na tam, nie było żadnych wpadek w domu już od paru dni. Jest przylepą straszną ale cały czas bardzo ostrożna i gotowa do ucieczki, wraca zawsze na posłanie. Mamy parę filmików ale tak wolno się wgrywają że tracę cierpliwość, postaram się powalczyć z tym wieczorem. Quote
handzia Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Wiem, że jeszcze trzeba trochę poczekać :), ale na tym zdjęciu wyszła na taką szczęśliwą :) Ale i tak robi dziewczynka szybko postępy :) Quote
Tola Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Usmiechnięty pycholek sunieczki - wreszcie:multi: Quote
stonka1125 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Spróbuję wkleic filmiki :) http://www.youtube.com/user/stonka1125#p/a/u/1/noAkaKr2AU8 http://www.youtube.com/user/stonka1125#p/a/u/0/xSf7nvogiaQ Quote
Tola Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Sunia chciałaby, ale się boi, chyba ktoś kiedyś strasznie ją skrzywdził. Ale postępy ogromne, będzie dobrze:p A ten ciekawski nochalek - cudowny:loveu: Quote
handzia Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Stonka, jeśli zakropiłaś Rolkę jakimś preparatem od pcheł, podaj mi konto na pw, wyślę Ci pieniądze. Jeżeli jeszcze coś tam jest do zapłacenia, to pisz śmiało. Zrobię przelew :) Quote
stonka1125 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Nie zakropliłam bo nie miałam kasy żeby wyłożyć, r. jest po wypłacie i będziemy zamawiali jedzenie dla psów i zamówimy tez kropelki dla małej. Quote
handzia Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Jak już będzie trzeba, to pisz do mnie ;) Quote
stonka1125 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Zamówione :) ma dotrzeć w poniedziałek :) http://www.telekarma.pl/p5110/fiprex.spot-on.m.m.htm Quote
Owieczka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Tola napisał(a):Usmiechnięty pycholek sunieczki - wreszcie:multi: Cudownie prawda :) Od razu gęba się człowiekowi cieszy ;) Quote
dusje Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Oby tak dalej :multi: Fajnie sie rozkreca,dzielna dziewczynka :loveu: A ja znow pozwole sobie wstawic filmiki stonki: [video=youtube;noAkaKr2AU8]http://www.youtube.com/watch?v=noAkaKr2AU8[/video] [video=youtube;xSf7nvogiaQ]http://www.youtube.com/watch?v=xSf7nvogiaQ[/video] Quote
Recommended Posts