handzia Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Owieczko przelewam do Ciebie zaległe 98 zł za Nukę za pierwszy miesiąc :) Dusje wpłaciła 52 wcześniej :) Zapytam również o to czy kupowane były preparaty na pchły i robaki? Ach i jeszcze przypomniało mi się, że za transport nie zapłacone, Owieczko, napisz ile to razem będzie. Aga, wpisz te 98 zł do rozliczenia :) Quote
agusiazet Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 handzia napisał(a):Owieczko przelewam do Ciebie zaległe 98 zł za Nukę za pierwszy miesiąc :) Dusje wpłaciła 52 wcześniej :) Zapytam również o to czy kupowane były preparaty na pchły i robaki? Ach i jeszcze przypomniało mi się, że za transport nie zapłacone, Owieczko, napisz ile to razem będzie. Aga, wpisz te 98 zł do rozliczenia :) Ok, już się robi! Nuce zostało 160 zł! Quote
agusiazet Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Śliczny rudzielec na pierwszą wieczorową porą! Quote
Onaa Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Nuka jest śliczna. Czy ona jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana ? Quote
agusiazet Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 Dogo07 napisał(a):Nuka jest śliczna. Czy ona jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana ? Nie jest wysterylizowana. Owieczko, czy macie blisko do weta, który mógłby ocenić stan zdrowia Nuki i czy można ją wysterylizować? Quote
malagos Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 agusiazet napisał(a):Nie jest wysterylizowana. Owieczko, czy macie blisko do weta, który mógłby ocenić stan zdrowia Nuki i czy można ją wysterylizować? Nie wyglada na chorą, to chyba sterylka jak najbardziej wskazana i to szybko :>) Quote
Tola Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Mam nadzieje, ze Nuka jest w dobrej fizycznej formie - wyglada nieżle:cool3: Oby tylko dziewczynka pokonała ten swój strach................. Jest taka śliczna:loveu: Quote
Onaa Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 A jak u niej z zachowaniem czystości ? Siedzi w kojcu, wychodzi pobiegać na ogródek, jak to wygląda ? Quote
agusiazet Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 Nowy dzień nowe szanse dla Nuki! Choć osoba chętna do adopcji się wycofała:( Quote
handzia Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 agusiazet napisał(a):Nowy dzień nowe szanse dla Nuki! Choć osoba chętna do adopcji się wycofała:( Kurcze, szkoda, dlaczego się wycofała? Aga pieniążki od Ciebie doszły, dopisz 100 zł dla Nusi :) Quote
agusiazet Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 handzia napisał(a):Kurcze, szkoda, dlaczego się wycofała? Aga pieniążki od Ciebie doszły, dopisz 100 zł dla Nusi :) No, cóż pies, który nie umie chodzić na smyczy w centrum Krakowa to spory problem i rozumiem, że Pani się wystraszyła, że sobie nie poradzi! Dla mnie to zrozumiałe! Quote
Tola Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 agusiazet napisał(a):No, cóż pies, który nie umie chodzić na smyczy w centrum Krakowa to spory problem i rozumiem, że Pani się wystraszyła, że sobie nie poradzi! Dla mnie to zrozumiałe! Ja tez rozumiem; tym bardzie, ze to mieszkanie w bloku. Mam nadzieję, ze Nuka pokona swoje strachy i jest nadzieja na wspaniały dom w przyszłości. Życzę tego suni z całego serca. Quote
Onaa Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 A czy sunia nie da sobie założyć szelek, smyczki ? Gryzie przy tym ? Na spacer trzeba by ją wynosić ? Quote
agusiazet Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Raczej daje je sobie założyć bez większych problemów, ale potem też bez problemów z nich wyłazi! Ja to tak rozumiem, ze w szelkach i smyczy w ogóle nie rusza się z miejsca. Dla mnie to kwestia ćwiczeń i przyzwyczajenia się! A to, że wyłazi, mam taką samą tymczasowiczke i nie ma na to rady. Przynajmniej ja nie znalazłam, tylko cierpliwość i ćwiczenia! Quote
Onaa Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Czyli mieszkanie w bloku jako dt odpada na ten moment ? Bo nie będzie z sunią jak wychodzić na spacery. Quote
agusiazet Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Moim zdaniem nie odpada, tylko, czy podoła??? To jest najistotniejsze pytanie! Ja moją tymczasową Birę najzwyczajniej w świecie ciągnęłam jak osiołka na spacer na szelkach, obroży i dwójniku, żeby nie uciekła. I ona wcześniej miała z taką uprzężą do czynienia. Zbyt się bała zmian, aby móc bez problemu chodzić na spacery! Teraz sytuacja (jest u mnie 8 miesięcy) w miarę się unormowała i Bira chodzi na spacer w szytych na miarę szlakach, z których i tak potrafi się wysmyknąć jak się czegoś wystraszy. A boi się każdej nieznanej sytuacji i wielu znanych. Jak się wystraszy pragnie schronić się w domu i wszelkimi sposobami do tego dąży! Stąd dla takich psów jak Bira czy Nuka potrzeba masę cierpliwości i zaparcia, bo nerwy tylko pogarszają sytuację. Ale zapewniam, że można się tego nauczyć! Quote
Onaa Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Ale na początku trzeba się liczyć z tym że sunia będzie się załatwiać w domu. A na spacer trzeba ją będzie wynosić, tak ? Pytam bo po prostu nie mam w tych sprawach doświadczenia. A jak ona z innymi pieskami, chyba ok. Quote
agusiazet Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Myślę, że uleganie suni i noszenie jej na spacery, a nie jest lekka, byłoby złym pomysłem! Ona musi się dostosować do człowieka, przynajmniej częściowo. bo na przykład u weta pies musi być na smyczy, nie ma odpuść! Quote
Onaa Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Czyli po prostu trzeba by zapinać sunie w szelki i na smyczke w domu a potem z nią próbować wychodzić na pole. Quote
agusiazet Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Dogo07 napisał(a):Czyli po prostu trzeba by zapinać sunie w szelki i na smyczke w domu a potem z nią próbować wychodzić na pole. Moim zdaniem dokładnie tak! Ale to tylko moje wyobrażenie sytuacji, musi się wypowiedzieć Owieczka! Quote
malagos Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Wg mnie po to jest dom tymczasowy, by psa przygotować do zrycia w nowym domu, pod względem smyczy też. Quote
agusiazet Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 malagos napisał(a):Wg mnie po to jest dom tymczasowy, by psa przygotować do zrycia w nowym domu, pod względem smyczy też. DT tak, ale w hotelu, nie wiem, czy jest na to czas, przy dużej ilości psów! Quote
Onaa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Właśnie dlatego chciałam sie jak najwięcej dowiedzieć o suni. Quote
Recommended Posts