handzia Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Ok, jak tylko będę miała nr konta, to przeleję :) Quote
malagos Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Tak po cichu powiem, że podziwiam Waszą cierpliwość - ostatnie wieści 30 lipca, zdjęcia 1 sierpnia, dziś 20 sierpnia, ani słowa od właścicielki hoteliku (chyba ta pni Iza też ma komórkę?) ........ Ja jako dt codziennie donoszę o swoich tymczasowiczach i zdaję relacje na wątku aż za dokładnie, tym bardziej mnie ten wątek dziwi........ Ale ju nie smędzę, uciekam! Quote
agusiazet Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Malagos znamy Cię dobrze i wiemy, żeś kobietka na szóstkę z plusem:) I Twoje DT też na szóstkę:):):) Quote
handzia Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Kurcze, gdybym wiedziała, że tak będzie, to nic bym nie proponowała. Zrozumcie, że Owieczka jest na urlopie, to wspaniały dt. Iza ma komórkę, ale nie dzwonię, bo fortunę płacę za tel. Owieczka wszystko nadrobi. Quote
agusiazet Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 handzia napisał(a):Kurcze, gdybym wiedziała, że tak będzie, to nic bym nie proponowała. Zrozumcie, że Owieczka jest na urlopie, to wspaniały dt. Iza ma komórkę, ale nie dzwonię, bo fortunę płacę za tel. Owieczka wszystko nadrobi. Poczekamy, nie mamy wyjścia! Quote
Tola Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Rozmawiałam wczoraj z Owieczką, na razie nie moze wejsc na dogo, prosi o cierpliwość. Quote
handzia Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Tola napisał(a):Rozmawiałam wczoraj z Owieczką, na razie nie moze wejsc na dogo, prosi o cierpliwość. Dzięki Tolu :) Quote
agusiazet Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 W pogodną niedzielę Nuka szuka wspaniałego domku:) Quote
Tola Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Jest dom zainteresowany sunią, ale to na razie nic pewnego; wysłalam Pani link do wątku Nuki... Quote
agusiazet Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Oby domek zakochał się w Nuce i ją adoptował, bo zimy nie widzę dla niej w tym miejscu, niestety:( Quote
Tola Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Rozmawiałam z |Owieczką, ze potrzebne informacje o suni, jak najwiecej informacji - zachowanie suni, postępy w chodzeniu na smyczy, wszystko to, co przyblizy charakter Nuki przyszłym właścicielom.. Quote
malagos Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 i nowsze zdjęcia też sie przydadzą.......... Quote
Owieczka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 malagos napisał(a):Tak po cichu powiem, że podziwiam Waszą cierpliwość - ostatnie wieści 30 lipca, zdjęcia 1 sierpnia, dziś 20 sierpnia, ani słowa od właścicielki hoteliku (chyba ta pni Iza też ma komórkę?) ........ Ja jako dt codziennie donoszę o swoich tymczasowiczach i zdaję relacje na wątku aż za dokładnie, tym bardziej mnie ten wątek dziwi........ Ale ju nie smędzę, uciekam! Tak cioteczko :) I masz jeszcze czas żeby oblecieć całe dogo... Żarcik :diabloti: Wiem że się martwisz, ja też, uwierz mi. Mogłaś zadzwonic do Izy, to bardzo miła osoba :) Na smsy też odpowiada. Dziękuję co niektórym cioteczkom za ogromną cierpliwość i wyrozumiałość i postaram sie wszystko napisac co wiem i jaki mamy problem. Nuka to bardzo miła sunia, tyle że szuka towarzystwa i wsparcia przede wszystkim w innym psie. Tu akurat w Jadzi. :shake: Do Izy cieszy się aż mało ogonek jej się nie urwie i czasami podchodzi , dotknie noskiem ręki i ucieka w kącik. Jak Iza z nią siedzi i głaszcze to mało serce jej się nie wyrwie. Nuka zrobiła postepy od przyjazdu ze schroniska ale na tym etapie stanęła :-( Nie byłam u sunieczek ponad dwa tyg i od ostatniego razu nie widzę postępów. Iza brała Nusię do domu żeby sunieczka przyzwyczajała się do ludzi i nie bała się tak ich obecności więc najpierw Nuka siedzi w kąciku i obserwuje ale potem zaczyna szukać kontaktu z człowiekiem. Sama nie podchodzi ale jak Iza gdzieś się przemieszczała to Nuka chodziła za nią, obserwowała i widać że momentami była zaciekawiona. O chodzeniu na smyczy nie ma mowy w tych warunkach, Nuka się szarpie , rzuca i próbuje oswobodzić co powoduje jej jeszcze większą traumę :-( Do tego z Jadzią tak szaleją w boksie i na wybiegu, że ani jedna ani druga nie ma na sobie szelek :shake: jakim cudem one to tak szybko zdejmują, nie wiem. Sadząc po niszycielskiej naturze Jadzi mamy wytłumaczenie. Mi się wydaje że Nusia powinna jak najszybciej trafić do domowego domu tymczasowego albo hoteliku. Ona musi mieć ciągły kontakt z ludźmi którzy poświęcą jej baaardzo dużo czasu. Jeśli jest ktoś zainteresowany Nusią to nie ma na co czekać, domowy tymczas tylko i wyłącznie i to na już potrzebny !! Quote
Owieczka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 malagos napisał(a):i nowsze zdjęcia też sie przydadzą.......... Zdjęcia wstawię jutro bo musze obrobić ;/ A może cioteczka by przyjęła Nuke do siebie... ? Quote
agusiazet Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Pani, zainteresowana Nuką mieszka w kamienicy i sunia musi umieć (choć tyle o ile) chodzić na smyczy! Na początek powinna się przyzwyczajać do obrozy zaciskowej, macie taką? Quote
Owieczka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 agusiazet napisał(a):Pani, zainteresowana Nuką mieszka w kamienicy i sunia musi umieć (choć tyle o ile) chodzić na smyczy! Na początek powinna się przyzwyczajać do obrozy zaciskowej, macie taką? agusiazet ona szaleje na smyczy jak dziki pies :( Mam taką ale na bardzo dużego psa więc nie na Nukę, chociaż to zaciskowa skórzana może by nie zdjęła. Myślisz że zacznie na takiej chodzić ? Quote
Tola Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Wydaje mi sie, ze Nuka powinna najpierw dobrze poznac człowieka i zaufac; chyba trochę za wczesnie na naukę chodzenia na smyczy... Ten domowy tymczas byłby najlepszy, tylko gdzie teraz takiego szukać:-( Quote
agusiazet Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Nie mam pojęcia, ale można byłoby spróbować, inaczej pewnie z adopcji nici. Może warto pokusić się na szelki szyte na miarę. Moja tymczasowa Bisia ma takie, bo ze wszystkich innych wychodziła, niestety z tych też jej się raz udało! Tylko, że ona umiała chodzić na smyczy i w szelkach, a to ogromna różnica!!! Moim zdaniem trzeba próbować! Quote
Tola Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Probowac warto, tylko zeby nie zrazic suni jeszcze bardziej... Quote
agusiazet Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Niech się najpierw przyzwyczaja do obróżki! Quote
Tola Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Tak myslę, ze moze spróbowac zrobic suni wzruszające allegro z tymi nowymi zdjęciami... Przeciez cuda się zdarzają... Co o tym myslicie? Opłacę aukcję. Quote
agusiazet Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Nukę cały czas wystawiam na allegro, ale ze zdjęciami schroniskowymi. Może z nowymi udałoby się jej znaleźć domek z ogrodem, gdzie smyczki niepotrzebna! Quote
malagos Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Masz rację, Agusia, moja Nuka nie zna smyczy (to specyficzny pies...) i od 4 lat wybiega z domu na siusiu do ogródka i wraca - smycz nie potrzebna. Po prostu z nią nie chodze poza teren ogrodu, na dalsze spacery. Quote
agusiazet Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Tylko skąd taki dom wziąć, takie nie stoją na ulicy:( Quote
Recommended Posts