Owieczka Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 agusiazet napisał(a):Nuka na pierwszą:) Cos mi dogo skacze ;/ Agusiazet 10 kg karmy dotarło !!!! Wczoraj mi Iza zadzwoniła ze przyjechal worek ;) Juz Wam zdjęcia wklejam. Skrmonie ale przytulnie :D Wariatki z Jadziunią zjadły cały kojec który dostały po mojej beluci. Nuka bała się trochę flesha :( dlatego tak w kąciku usiadła. Quote
Owieczka Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 A to boks dziewczynek i specjalnie dla nich zrobiona al'a budka zeby czuły się przytulniej. Budynek zadaszony. Quote
agusiazet Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Ciężkie warunki:( W porównaniu ze znanym mi hotelem Terier. Jak będzie w zimie, czy tam jest jakieś ogrzewanie? Quote
Owieczka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 agusiazet napisał(a):Ciężkie warunki:( W porównaniu ze znanym mi hotelem Terier. Jak będzie w zimie, czy tam jest jakieś ogrzewanie? Cioteczko, sunie zawsze mozesz przenieśc do innego hoteliku. Warunki nie są ciężkie tylko skromne. Jest sucho, czysto, pełne brzuszki i zadowolone mordki, ciągły kontakt z człowiekiem. A to że ściany obdrapane... no cóż... Za takie pieniądze nie ma co liczyć na luksusy. Ogrzewania nie ma ale cały budynek jest zamykany, teraz są tylko zdjęte drzwi żeby było więcej światła słonecznego i lepsze widoki. Po za tym, sunie większosc dnia biegaja po podwórku więc w boksie mało co siedzą. Nasza w tym głowa zeby sunie wyadoptowac do zimy ;) Więc do dzieła !! Quote
Owieczka Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Żeby sunieczkom zblizyć warunki do domowych Iza wstawiła im łóżko :) Tym bardziej ze legowisko po mojej Belutce zjadły całe... ;/ Dziewczynkom nie trzeba było mówić do czego łóżko służy... Mała pieszczocha Damesa Quote
handzia Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 agusiazet napisał(a):Ciężkie warunki:( W porównaniu ze znanym mi hotelem Terier. Jak będzie w zimie, czy tam jest jakieś ogrzewanie? Uśmiałam się :lol:. Piesków w przeciwieństwie do nas ludzi najmniej obchodzą obdrapane ściany ;) Najważniejsze jest to że mają swobodę, pełną miskę i opiekują się nimi osoby, które kochają psy. A teraz mają jeszcze łóżko ;) Cały dzień biegają na dworze, czego chcieć więcej? W schronisku chyba nie miały lepiej? Psy na wolności nie żyły w ocieplanych domach, tylko na dworze, w lesie, gdzie były naprawdę ciężkie warunki i jakoś nic im się nie stało... Nie traktujmy psów jak ludzi, bo to śmieszne po prostu... A tak w ogóle to myślę, że dziewczyny nie będą siedziały tak długo. Musimy pomyśleć o ogłoszeniach. Quote
agusiazet Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Ja nie przeczę, że na pewno sunie mają lepiej niż w schronie, bo jest człowiek, który je pogłaszcze, przytuli i czegoś nauczy jak w przypadku Nuki. Reszta warunków .... bez komentarza:( Nie mogę zabrać psów, bo nie ja je sponsoruję, poza tym nie mam miejsca, sama mam tymczasa, a hotele dobre zapsione po uszy. Mam nadzieję, że Nuka znajdzie dom przed zimą!!! Quote
dusje Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Psy maja tam dobrze i to chyba najwazniejsze a nie sciany. A co w takim razie powiedziec o hotelikach z budami i kojacami?One tez dzialaja zima i ogrzewania tam nie ma i nikt z tego powodu nie roni lez. Psy, ktore tam przebywaly, wyszly do DS zsocjalizowane,usmiechniete i zadowolone. Przykre,ze wzgledy estetyczne maja wieksze znaczenie i az chce sie napisac: Iza, kup antyczny szezlong ze zloceniami i zawies nad nim Sloneczniki, a na podlodze poloz koniecznie perski dywan :diabloti: Quote
agusiazet Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 dusje napisał(a):Psy maja tam dobrze i to chyba najwazniejsze a nie sciany. A co w takim razie powiedziec o hotelikach z budami i kojacami?One tez dzialaja zima i ogrzewania tam nie ma i nikt z tego powodu nie roni lez. Psy, ktore tam przebywaly, wyszly do DS zsocjalizowane,usmiechniete i zadowolone. Przykre,ze wzgledy estetyczne maja wieksze znaczenie i az chce sie napisac: Iza, kup antyczny szezlong ze zloceniami i zawies nad nim Sloneczniki, a na podlodze poloz koniecznie perski dywan :diabloti: Nie, po prostu zainwestuj coś z pieniędzy, które zarabiasz na psach dla psów! Quote
agusiazet Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Zamówiłam Nuce 130 ogłoszeń u Cat Angel, może domek się dobry małej trafi!!! Handzia, gdzie jest podliczenie stanu finansów Nuki? Quote
dusje Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 agusiazet napisał(a):Nie, po prostu zainwestuj coś z pieniędzy, które zarabiasz na psach dla psów! Ja mam zainwestowac? Nie krzycz do mnie, glucha nie jestem. Proponuje po wydaniu Twojego tymczasowicza zabranie Nuki do siebie i zakonczenie tego tematu raz na zawsze. Gdyby psom dziala sie tam krzywda -pierwsza bym tu napisala i odradzila ten tymczas.Szkoda mi ludzi,ktorzy poswiecaja swoj czas i serce i za to dostaja po tylku. Quote
agusiazet Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Nie, właściciel hotelu rzecz jasna. Byłaś, widziałaś - ja nie byłam, nie widziałam, wiec wypytuję! Chcę wiedzieć, co Nuka ma za 150 zł + karma! Quote
dusje Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 agusiazet napisał(a):Nie, właściciel hotelu rzecz jasna. Byłaś, widziałaś - ja nie byłam, nie widziałam, wiec wypytuję! Chcę wiedzieć, co Nuka ma za 150 zł + karma! Zaplac gdzie indziej 400 i wymagaj 5 gwiazdek pod kazdym wzgledem,zwlaszcza tam gdzie mowa o opiekowaniu sie jeszcze 15 -20 innymi psami, bo za 150 mozesz liczyc jedynie na dobre serce i poswiecany psu czas,spacery w sadzie,wolny dostep do domu i do podworza oraz nocleg w niewytapetowanym pomieszczeniu. Nie krzycz, prosze po raz drugi. Quote
agusiazet Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Nie krzyczę, bo to słowo pisane. Wykrzyknik oznacza wagę tematu. A pytać mi wolno, w demokracji żyjemy! Wiem, że 150 zł to nie wiele za hotel:) Ale też chcę wiedzieć, co Nuka ma za te 150 zł . Przecież to normalne, że chcę wiedzieć - a myślę, ze hotel nie ma nic do ukrycia! Otrzymałam zdjęcia o które prosiłam, za co dziękuję i wyraziłam swoją opinię, a tu zaraz jakieś podejrzenia - chyba uderz w stół a nożyce się odezwą:( Quote
dusje Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 [quote name='agusiazet']Nie krzyczę, bo to słowo pisane. Wykrzyknik oznacza wagę tematu. A pytać mi wolno, w demokracji żyjemy! Wiem, że 150 zł to nie wiele za hotel:) Ale też chcę wiedzieć, co Nuka ma za te 150 zł . Przecież to normalne, że chcę wiedzieć - a myślę, ze hotel nie ma nic do ukrycia! Otrzymałam zdjęcia o które prosiłam, za co dziękuję i wyraziłam swoją opinię, a tu zaraz jakieś podejrzenia - chyba uderz w stół a nożyce się odezwą:( Czlowiek z boku czytajacy Twoj post zakonczon placzliwa emotikonka i narzekajacy co do warunkow moglby pomyslec,ze psy oddajemy do Arktyki nr 2 a tak nie jest. Owieczka nie opisuje tu wszystkiego wiec dodam,ze psiaki dostaja zawsze cos dobrego bo nie zyja tylko sucha karma.A to serek bialy a to cos gotowanego,no jednym slowem cos na zab.To tez sie liczy, bo w sumie nie ma problemu z biegunka itp. Maja kontakt z dziecmi i z kotami wiec latwo sprawdzic ich reakcje. Dziewczyny sa solidne i sumienne,ilekroc dzwonilam, nie zostalam zbyta a wrecz przeciwnie:duzo opowiadania co i jak o psach bez ukrywania,ze pies np.podskubal kogos itd. czyli bez cukrzenia.O kazdym psie kompedium wiedzy i zawsze wiec wiadomo jakiego domku szukamy. Z wyadoptowanych psow bedacych u dziewczyn,zaden nie wrocil z reklamacji i to tez o czyms swiadczy. Na koniec przypomne tylko,ze mamy do zwrotu koszt paliwa Owieczki w kwocie 65 zl. Handziu, uwzglednij prosze w rozliczeniach.Jadzina polowke mozna zaplacic z pozostalych 40 zl lezacych juz na koncie Owieczki :lol: Quote
agusiazet Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Kwestie finansowe w gestii Handzi! Zapytałam z czystej ciekawości, ale okazało się, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Quote
dusje Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Ciekawosc jest na miejscu w tej sprawie :lol: Uzupelnie wiec o kawalek podworka i Ize bawiaca sie z nasza podopieczna Lusia z piwnicy :loveu: Juz w super DS a tu jej watek pelen czarow i zaklec http://www.dogomania.pl/threads/203166-Lusia-wyrzucona-spała-na-śniegu.JUŻ-SZCZĘŚLIWA-MA-DOMEK!!!/page22 Jak widac psina zadowolona bez wymuszania, bo psy sie nie zmuszaja do usmiechu jesli nie jest im dobrze ;) Za ogon ?!! Mnie ?!! Odgryzę Ci rękę :P Quote
handzia Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 handzia napisał(a):Nuka dostała kolejne 50 zł od pani Barbary :loveu: (nie znam nicku?) Sunia na moim koncie uzbierała już 150 zł :loveu: Jeśli trzeba coś już przelewać, to mówcie dziewczyny :) Przypomnę. Więcej na razie nic nie wpłynęło. Quote
handzia Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Oczywiście pamiętam o tym transporcie, tylko muszę sprawdzić czy mam konto Owieczki. Nie wiem czy ktoś już coś wysyłał do Owieczki za Nukę? Jeśli coś trzeba dosłać to ja czekam na sygnał. No i jeszcze jak jest z karmą? Kto za nią płaci? Zróbmy razem rozliczenie :) Quote
dusje Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Handziu, co do karmy -kupilysmy ja z agusiazet na polowe,przy czym ja zaplacilam za polowke Jadzi i jest to moj prezent dla niej :lol: Z agusiazet jestem rozliczona za karme bo puscilam do Owieczki 50 zl od agusiazet i oczywiscie moja deklaracje za Jadzie.Wyjasnie to dokladniej na watku Jadzi - do rozliczen ;) Quote
dusje Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Handzia, pamietaj pliss ze Jadzia nie ma nic poza moja deklaracja stala a trzeba ja wysterylizowac.Nuka ma za to i stale i jednorazowe.Joodith oferowala sie dorzucic Jadzi do transportu 10 zl wiec trzeba ja zapytac, czy podtrzymuje. U Owieczki jest teraz dla Jadzi 40 zl,poniewaz ja wyslalam 100 zl za 1 miesiac pobytu i wobec tego z tych 70 poszlo 30 na doplate do hoteliku. Malo tego: Nuka i Jadzia sa na polowe wiec po 150 zl za kazda.Jesli juz wplynelo od Nuki 170 zl to trzeba jej wrocic 20 zl Quote
Joodith Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Oczywiście podtrzymuje! :) Przeleję pieniążka na początku przyszłego tygodnie, dobrze? Poproszę o numer konta i czochraniec dla Nusi. Quote
agusiazet Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Wczoraj przelałam dla Nuki 48, tak, że z 52 zł od Dusije to moja 100 zł deklaracja za lipiec! Chciałabym uzupełnić rozliczenie finansowe, ale nie wiem jak, bo nie mam danych kto i ile wpłacił. Handziu wpisz je w tym miejscu, a ja przeniosę na pierwszą stronę do pierwszego postu. Lubię mieć jasność w finansach. Karma jest darem dla suczek, więc nie trzeba jej jakoś specjalnie rozliczać! jak się skończy, a Nuka nie znajdzie domu to dokupię jej ! Quote
handzia Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Wpłynęło 48 zł od agusiazet i 20 zł stałej deklaracji od pani Basi (sąsiadki Toli) :) Wpłaty dla Nuki: 19.07 Tola - 50 zł 19.07 spadek po Szansie - 50 zł 20.07 pani Basia (sąsiadka Toli - 30 zł jednorazowo i deklaracja stała 20 zł za lipiec) - 50 zł 25.07 monikapf (stałe po 20 zł za lipiec i sierpień) - 40 zł 02.08 agusiazet 48 zł 02.08 pani Basia (stała za sierpień) - 20 zł Quote
Recommended Posts