agusiazet Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 (edited) Mała, ruda suczka, na zdjęciach zrezygnowana, smutna i jakaś taka pogodzona ze swoim losem! Mimo, że jej pysio zdobi banerek zamojskich psów schroniskowych jakoś nikt nie zwrócił na nią uwagi. Już kiedyś chciałam ją wyciągnąć do hoteliku, ale zawsze jakaś inna bida wpadała mi w oko i tak Nuka i jej smutny żywot w schronie trwa nadal. Ponieważ teraz do hoteliku pójdzie jakaś mielecka suczka, więc szukam dla Nuki BDT lub DS. Sama mam tymczaskę chyba już na wieki, więc Nuki wziąć nie mogę! Szukam dobrych ludzi, którzy wzięliby Nukę na darmowy tymczas lub za koszt karmy i weta! Mogłabym załatwić dla niej miejsce w hotelu w Brzyściu, ale sama nie utrzymam kolejnego psa:( Jeśli ktoś z Dogo zechciałby zadeklarować wpłaty stałe lub jednorazowe dla suczki byłabym niewymownie wdzięczna. Koszt utrzymania suczki w hotelu z wyżywieniem to 350 zł. Dom stały byłby oczywiście szczytem marzeń na obecnym etapie ratowania Nuki, ale .... różnie może być! Nuka niestety w schronisku została umieszczona w boksach na tyłach, gdzie w zimie nie ma niemalże dojścia, a w lecie nikt z pracowników nie zaprowadza tam chcących adoptować psa! Wolontariuszka Tola popyta w schronisku o wiek Nuki (minimum pięć lat, bo w schronie jest wg niej od zawsze), charakter, zachowanie i wtedy porobię jej ogłoszenia. teraz proszę pomóżcie uratować zamojską weterankę!!! Prawda, że śliczny z niej rudasek??? DEKLARACJE STAŁE: agusiazet 100 zł/miesiąc - wpłynęło VII, VIII, IX, X monikapf 20 zł/miesiąc -wpłynęło VII, VIII, IX, X Pani Basia 20 zł/miesiąc- wpłynęło VII, VIII, IX, X, XI, XII Razem stałe: 140 zł DEKLARACJE JEDNORAZOWE: Tola - 50 zł wpłynęło Pani Basia 30 zł - wpłynęło spadek po Szansie 50 zł - wpłynęło Anula - 50 zł - wpłynęło agusiazet bazarek 18 zł - wpłynęło Gonia 13 20 zł - wpłynęło zadra 30 zł - wpłynęło Tola 30 zł - wpłynęło Jo 37 (bazarek Toli) 65 zł - wpłynęło Skarpeta im. Talcott 120 zł - wpłynęło Kundelkowa Skarbonka 150 zł - wpłynęło bazarek agusiazet 10 zł - wpłynęło bazarek agusiazet 18 zł 35 gr - wpłynęło Wydano: opłata za hotel 150 zł (wpłacone 2011-08-25) transport, odrobaczanie, coś na psy i kleszcze 51,25 zł (wpłacone 2011-09-13) opłata za hotel do 30 września 240 zł (wpłacone 2011-10-10) opłata za transport do stonki - 260 zł opłata za hotel u Izy 140 zł Odpchlanie - 18 zł szczepienie 30 zł karma 89 zł 50 gr Stan finansów 122 zł 60 gr. Tekst do ogłoszeń: Nuka - mała, masywna suczka - weteranka z zamojskiego schronu. Ma ok. 5 lat, z czego przynajmniej 4 spędziła w schronie. Waga suczki oscyluje gdzieś koło 10 kilogramów. Suczka jest szorstkowłosa, w ładnym rudym kolorze. Jest szczepiona na wściekliznę. Suczka jest spokojna, bardzo mlgnie do człowieka, ale jest typem psa jednego człowieka, jak kogoś wybierze kocha całym sercem! To grzeczna i spokojna suczka, nie wykazuje agresji ani do ludzi, ani innych zwierząt. Jeśli możesz podaruj weterance dom. Tel. kontaktowy:725508483, adopcje.psykoty@op.pl Edited January 19, 2013 by agusiazet Quote
funia Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Tak, jest piękna i jak JAdzia i wiele innych czeka już długo .....Zbyt długo .... Quote
rita60 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Zapisuje sobie szorstką dziewczynke, chetnie pomoge w rozprowadzeniu watku,przy ogloszeniach,bo z pieniażkami krucho:shake:ile ona ma lat,jakiej jest wielkosci ? Quote
agusiazet Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 rita60 napisał(a):Zapisuje sobie szorstką dziewczynke, chetnie pomoge w rozprowadzeniu watku,przy ogloszeniach,bo z pieniażkami krucho:shake:ile ona ma lat,jakiej jest wielkosci ? To wszystko po wizycie Toli w schronisku. Wg mnie jest mała, tak do 10 kilo i minimum 5 lat! Quote
Tola Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Bardzo sie cieszę, ze Nuka ma wątek :) Agusiazet - bardzo dziękuję:loveu: Moze będzie miała tyle szczęścia co Lili i znajdzie cudny dom. Właśnie dostałam zdjęcia juz nie smutasa - zajrzyjcie do Lili:cool3: Zdjęcia Nuki z DT Quote
handzia Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 agusiazet napisał(a):To wszystko po wizycie Toli w schronisku. Wg mnie jest mała, tak do 10 kilo i minimum 5 lat! Ważyć może troszkę więcej ;) Ale duża nie jest, tak troszkę niżej kolana :) Super Agusia, że założyłaś jej wątek, doczekała się biedulka :) Quote
kakadu Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 nuka jest calkiem mlodym psem - przy odrobinie szczescia powinna znalezc domek; wiek nie bedzie stanowil przeszkody; trzymam kciuki za malenka :kciuki: Quote
agusiazet Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Z nowym dniem Nuka pokazuje się na Dogomanii, to będzie bardzo wdzięczna suczka, trzeba jej tylko dać szansę się pokazać! Quote
agusiazet Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Zamówię Nuce wypasione allegro i jak najwięcej ogłoszeń u Cat Angel, może coś się dla rudaski wykluje! Chyba, że ktoś z Dogo zaoferuje jej BDT za koszty wyżywienia i weta!!!! Marzę, no nie...:) Quote
handzia Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 agusiazet napisał(a):Zamówię Nuce wypasione allegro i jak najwięcej ogłoszeń u Cat Angel, może coś się dla rudaski wykluje! Chyba, że ktoś z Dogo zaoferuje jej BDT za koszty wyżywienia i weta!!!! Marzę, no nie...:) A kto to jest Cat Angel? Robi fajne ogłoszenia? Quote
agusiazet Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 handzia napisał(a):A kto to jest Cat Angel? Robi fajne ogłoszenia? Robi bodajże 100 ogłoszeń za 15 zł z przeznaczeniem zarobionych pieniędzy na koty. Można do niej pisać PW z prośbą o ogłoszenia, bo więcej działa na miau niż na dogo. Quote
Tola Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Aga - Nuka ma ok 7 - 8 lat, w schronie ok 4 lat, czyli przyjechały w jednym czasie z Neską:-( Pracownik mówi, ze sunia jest trochę bojażliwa, ale łagodna. Ona juz chyba nie zupełnie pamięta, jak wygląda swiat poza siatką boksu:-( Quote
handzia Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 agusiazet napisał(a):Robi bodajże 100 ogłoszeń za 15 zł z przeznaczeniem zarobionych pieniędzy na koty. Można do niej pisać PW z prośbą o ogłoszenia, bo więcej działa na miau niż na dogo. Dzięki, dobrze wiedzieć :) Jakbym potrzebowała to zgłoszę się do Ciebie, podasz mi namiary na nią ;) Quote
agusiazet Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Tola napisał(a):Aga - Nuka ma ok 7 - 8 lat, w schronie ok 4 lat, czyli przyjechały w jednym czasie z Neską:-( Pracownik mówi, ze sunia jest trochę bojażliwa, ale łagodna. Ona juz chyba nie zupełnie pamięta, jak wygląda swiat poza siatką boksu:-( Dzięki za te informacje! Biedna Nuka już na pewno nie pamięta jak tam jest po drugiej, lepszej stronie schroniska, ale wiem, że psiaki na zmianę warunków na lepsze reagują niemalże natychmiast, więc i Nuka sobie przypomni! Quote
handzia Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Tola napisał(a):Aga - Nuka ma ok 7 - 8 lat, w schronie ok 4 lat, czyli przyjechały w jednym czasie z Neską:-( Pracownik mówi, ze sunia jest trochę bojażliwa, ale łagodna. Ona juz chyba nie zupełnie pamięta, jak wygląda swiat poza siatką boksu:-( Boże kochany, 4 lata w zamknięciu :-(, faktycznie weteranka... Bardzo mi jej żal, wierzę, że teraz znajdzie dom...Możemy ją wysłać do Owieczki (dwie sunie w cenie jednej) jak już załatwimy sprawę z Zojką. Owieczka jakoś szybko te domy znajduje, jeśli nic innego się nie znajdzie... Dla nas Owieczka znalazła trzy domy w ciągu dwóch miesięcy :) Quote
Tola Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 handzia napisał(a):Boże kochany, 4 lata w zamknięciu :-(, faktycznie weteranka... Bardzo mi jej żal, wierzę, że teraz znajdzie dom...Możemy ją wysłać do Owieczki (dwie sunie w cenie jednej) jak już załatwimy sprawę z Zojką. Owieczka jakoś szybko te domy znajduje, jeśli nic innego się nie znajdzie... Dla nas Owieczka znalazła trzy domy w ciągu dwóch miesięcy :) Tylko czy Owieczka weżmie sunię w takim wieku? Chociaz jak zabierałam Neskę to tez miała ok 6 - 7 lat, myslałam, ze beda problemy ze znalezieniem domu, a była u Murki niecały miesiąc. Ja tez zaczynam marzyc................................ Quote
handzia Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Owieczka nigdy nie pytała o wiek więc myślę, że nie byłoby problemu. Wiek też jest czasem atutem, bo pies spokojniejszy :) Tak głośno sobie pomyślałam, że jakby nic się nie wykluwało z ogłoszeń to możemy ją zabrać :) A może właśnie ogłoszenia coś pomogą? Zobaczymy ;) Quote
agusiazet Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 A gdzie jest hotel u Owieczki i w jakiej cenie? Ja Nuki sama w hotelu nie utrzymam, w zasadzie w góle się do niej nie dołożę, bo nie mam już z czego:( Mogę sponsorować karmę i tyle. Stąd wolałabym BDT! Ale wszystkie możliwości trzeba rozważyć! Quote
handzia Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Owieczka mieszka w okolicach Warszawy. Przymierzamy się z ciotkami do zabrania dwóch psów ze schronu zamojskiego. Ale teraz wysyłamy Zojkę do domu, musimy za wszystko zapłacić ( Zojka ma już dom ale jest jeszcze u Funi i czeka na sterylkę) jej nowa pani obiecała coś dołożyć :) Więc jeśli trochę nam zostanie to będziemy wtedy myślec :) Quote
iwop Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 melduję się na wątku. Dorzucę się do utrzymania piesiulki... Quote
Tola Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 iwop napisał(a):melduję się na wątku. Dorzucę się do utrzymania piesiulki... Bardzo dziękujemy:loveu: Nuka - jestes juz chyba jedna łapka poza schronem... Dzisiaj wieczorem porozsyłam prosby o pomoc. Quote
Recommended Posts