Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja kupiłam jako "laik" i uważam,że hodowca super,mimo,że nie miałam doświadczenia ani nikogo,kto by miał shih wystawowego. szukałam i szukałam i opłacało się poczekać. a pies jaki jest można obejrzeć w galerii. nie przejmowac się tylko dzwonić i wypytywac o szczegóły. powodzenia.

Posted

ja mam psiaka 'na kolanka' bo otwarcie mówiłam hodowcom, szukając psiaka, że nie mam ambicji wystawowych i chce tylko rodowodowego shih - a więc psiaka z wszystkimi cechami rasy :D, ale do domu :) nie mam wpisanego w metryczce 'nie do hodowli', chociaż mam podpisaną umowę z hodowcą, że nie będę wystawiać psiaka. ja się na psiakach nie znam, moja sunia na dole ma 5 zębów (w sumie to nie wiem, czy to dyskwalifikuje), jest drobniutka i tyle. zdrowa, wesoła, kochana :D nie jestem w stanie ocenić, jakie miałaby szanse na wystawie - więc się nie wypowiem :)

Posted

Nie wiem czy Ci ktoś poleci jakąs hodowlę ale ja na twoim miejscu bym pooglądął w internecie wszystkie stronki z hodowlami ,zobaczył pieski dorosłe , szczeniaczki, osiągnięcia wystawowe i wtedy zadecydował. Chociaż często osiągniecia i tytuły wystawowe nie mają tu nic do rzeczy.

Posted

i czytaj na forach i pytaj, bo nie zawsze hodowla z osiągnięciami to dobra hodowla ;) ale nikt nic otwarcie nie powie, musisz się zorientowac kto skąd ma psiaki i jakie są ;) to dośc mozolne szukanie psiaka, ale warto się pomęczyc, bo fajnie socjalizowany szczeniaczek to później zrównoważony fajny psiak :)

• 2 weeks later...
Posted

Wejdzcie na allegro!!!!!!!! Szczota wystawia psy za 3.300!!!!!!!!!! Oczywiscie tylko z rodowodem hodowlanym!!!!!!! Innego nie widzialam w ogloszeniu, przeciez to jest paranoia!!!!!!!!

Posted

[quote name='Roxy']Wejdzcie na allegro!!!!!!!! Szczota wystawia psy za 3.300!!!!!!!!!! Oczywiscie tylko z rodowodem hodowlanym!!!!!!! Innego nie widzialam w ogloszeniu, przeciez to jest paranoia!!!!!!!!
Roxy, widziałam te ogłoszenie już z miesiąc temu... nie skomentuję ...

Posted

Dlaczego paranoja?Teraz najdrozsze szczenie jest za 2 tys...
Czy ja wiem czy to duzo za psa z super pochodzeniem i rodowodem?
Sa drozsze rasy...
A nie chcac kupowac psa show mozna juz kupic szczenie za 1000-1200 zl...
Zawsze tez mozna kupic na raty...

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']Dlaczego paranoja?.[/QUOTE]
Nie orientujesz sie w historii tej "hodowli" .Za psa 3300 ktory nie jest zarejestrowany w związku i jest bez rodowodu to mało ?

Posted

generalnie ta 'hodowla' została usunięta z ZK za łamanie prawa, podrabianie itd... więc tak, w tym kontekście to jest niewiarygodny skandal!!! ale ona już przecież pisała, ze kupnem psiaka wspiera się chore dzieci - więc chwyta się różnych podłych trików....

Posted

Tak ale ja zadnego potwierdzenia, ze przekazuje czesc pieniedzy chorym dzieciom nie dostalam. To bylo wszystko tak szybko, ze sama nie wiem dlaczego tak wyszlo. Poprostu ta kobieta potrafi manimulowac ludzmi, ktorzy nie maja zadnego pojecia a psach tzn. rodowodach. Zarabia na tym spora kase...

• 2 weeks later...
Posted

ja również mam psiaka z AdActe. A okolice Warszawy to chyba tylko Sun of Tybet...
Moje marzenie to psiak z Wrocławia... ;) ale tam bardzo bardzo bardzo rzadko mają szczeniaki. Fajna hodowla to Solaris z Zakopanego - bardzo fajna hodowczyni :)

Posted

i tu Papryczkę POPIERAM !!!! Chociaz ja jestem BAARDZO zadowolona i z psiaków z Ad Acte i z Hodowcy oczywiście ;-) bo na zdjęciach wszystko fajnie i pięknie, a na żywo to juz różnie. A jak człowiek wchodzi i pieski na powitanie biegną to zupełnie inaczej ;-) a jak Hodowca zawsze ma dla nas czas i służy radą to jeszcze lepiej ;-)

HAWANKA ja już mam dwa.... KARATA I JOKERA !! zapomniałaś... ;-)

Posted

Siamensis napisał(a):
i tu Papryczkę POPIERAM !!!! Chociaz ja jestem BAARDZO zadowolona i z psiaków z Ad Acte i z Hodowcy oczywiście ;-) bo na zdjęciach wszystko fajnie i pięknie, a na żywo to juz różnie. A jak człowiek wchodzi i pieski na powitanie biegną to zupełnie inaczej ;-) a jak Hodowca zawsze ma dla nas czas i służy radą to jeszcze lepiej ;-)

HAWANKA ja już mam dwa.... KARATA I JOKERA !! zapomniałaś... ;-)

No kurcze skleroza nie boli tak mówią :oops::D

Wyleciał mi pluszak z głowy ...:lol:
Przepraszam...:p

• 4 weeks later...