Agucha Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 kora999, chodziło mi o to, że podpowiedzą Ci czym się kierować przy wyborze hodowli z której ma pochodzić twój piesek ;) Quote
Agucha Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Proszę parę przydatnych linków ;) [FONT=MS Shell Dlg 2]http://www.dogomania.pl/threads/104836-Hodowla-tylko-jaka http://www.dogomania.pl/threads/99071-Jak-to-jest-z-rodowodem-ale-niewystawowy http://www.dogomania.pl/threads/20440-na-co-zwracac-uwagAE-przy-zakupie-psa http://www.dogomania.pl/threads/4717-Cena-peta http://www.dogomania.pl/threads/30055-jak-kupiAE-dobre-szczeniAE [/FONT] Quote
Siamensis Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 ja kupiłam jako "laik" i uważam,że hodowca super,mimo,że nie miałam doświadczenia ani nikogo,kto by miał shih wystawowego. szukałam i szukałam i opłacało się poczekać. a pies jaki jest można obejrzeć w galerii. nie przejmowac się tylko dzwonić i wypytywac o szczegóły. powodzenia. Quote
PapryczkaChili Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 ja mam psiaka 'na kolanka' bo otwarcie mówiłam hodowcom, szukając psiaka, że nie mam ambicji wystawowych i chce tylko rodowodowego shih - a więc psiaka z wszystkimi cechami rasy :D, ale do domu :) nie mam wpisanego w metryczce 'nie do hodowli', chociaż mam podpisaną umowę z hodowcą, że nie będę wystawiać psiaka. ja się na psiakach nie znam, moja sunia na dole ma 5 zębów (w sumie to nie wiem, czy to dyskwalifikuje), jest drobniutka i tyle. zdrowa, wesoła, kochana :D nie jestem w stanie ocenić, jakie miałaby szanse na wystawie - więc się nie wypowiem :) Quote
Yanni Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Nie wiem czy Ci ktoś poleci jakąs hodowlę ale ja na twoim miejscu bym pooglądął w internecie wszystkie stronki z hodowlami ,zobaczył pieski dorosłe , szczeniaczki, osiągnięcia wystawowe i wtedy zadecydował. Chociaż często osiągniecia i tytuły wystawowe nie mają tu nic do rzeczy. Quote
PapryczkaChili Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 i czytaj na forach i pytaj, bo nie zawsze hodowla z osiągnięciami to dobra hodowla ;) ale nikt nic otwarcie nie powie, musisz się zorientowac kto skąd ma psiaki i jakie są ;) to dośc mozolne szukanie psiaka, ale warto się pomęczyc, bo fajnie socjalizowany szczeniaczek to później zrównoważony fajny psiak :) Quote
sunoftybet Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 w Polsce są piękne shih tzu mają swietne rodowody wystarczy poświęcic trochę czasu i poszukac w hodowlach Quote
Roxy Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Wejdzcie na allegro!!!!!!!! Szczota wystawia psy za 3.300!!!!!!!!!! Oczywiscie tylko z rodowodem hodowlanym!!!!!!! Innego nie widzialam w ogloszeniu, przeciez to jest paranoia!!!!!!!! Quote
Agucha Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='Roxy']Wejdzcie na allegro!!!!!!!! Szczota wystawia psy za 3.300!!!!!!!!!! Oczywiscie tylko z rodowodem hodowlanym!!!!!!! Innego nie widzialam w ogloszeniu, przeciez to jest paranoia!!!!!!!! Roxy, widziałam te ogłoszenie już z miesiąc temu... nie skomentuję ... Quote
Cockermaniaczka Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Dlaczego paranoja?Teraz najdrozsze szczenie jest za 2 tys... Czy ja wiem czy to duzo za psa z super pochodzeniem i rodowodem? Sa drozsze rasy... A nie chcac kupowac psa show mozna juz kupic szczenie za 1000-1200 zl... Zawsze tez mozna kupic na raty... Quote
Yanni Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='Cockermaniaczka']Dlaczego paranoja?.[/QUOTE] Nie orientujesz sie w historii tej "hodowli" .Za psa 3300 ktory nie jest zarejestrowany w związku i jest bez rodowodu to mało ? Quote
Agucha Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Tu nie tyle chodzi o cenę szczeniaczków a o uprawnienia tej Pani ;) Poczytaj wątek, Roxy opisywała sprawę dość szczegółowo. Quote
PapryczkaChili Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 generalnie ta 'hodowla' została usunięta z ZK za łamanie prawa, podrabianie itd... więc tak, w tym kontekście to jest niewiarygodny skandal!!! ale ona już przecież pisała, ze kupnem psiaka wspiera się chore dzieci - więc chwyta się różnych podłych trików.... Quote
Roxy Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Tak ale ja zadnego potwierdzenia, ze przekazuje czesc pieniedzy chorym dzieciom nie dostalam. To bylo wszystko tak szybko, ze sama nie wiem dlaczego tak wyszlo. Poprostu ta kobieta potrafi manimulowac ludzmi, ktorzy nie maja zadnego pojecia a psach tzn. rodowodach. Zarabia na tym spora kase... Quote
iwczaczek Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 cześć - czy możecie polecić jakąś dobrą hodowlę shih tzu niedaleko warszawy lub w warszawie???? szukam psiaka i chciałabym uniknąć nabijania w butelkę... Quote
iwczaczek Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 tak na marginesie kupował ktoś psiaki od Ad Acte bo widzę, że króluje to Pumilo :) Quote
Hawanka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Hodowla Ad Acte ma PRZEPIĘKNE psy Dowód np Karat - Simensis ;) Quote
PapryczkaChili Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 ja również mam psiaka z AdActe. A okolice Warszawy to chyba tylko Sun of Tybet... Moje marzenie to psiak z Wrocławia... ;) ale tam bardzo bardzo bardzo rzadko mają szczeniaki. Fajna hodowla to Solaris z Zakopanego - bardzo fajna hodowczyni :) Quote
PapryczkaChili Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 A tak swoją drogą, to wiele hodowli ma przepiękne shih. Odległośc nie jest aż tak ważna, najważniejsze to konkretny psiak (po jakich rodzicach) i w jakich warunkach wychowywany ;) Quote
Siamensis Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 i tu Papryczkę POPIERAM !!!! Chociaz ja jestem BAARDZO zadowolona i z psiaków z Ad Acte i z Hodowcy oczywiście ;-) bo na zdjęciach wszystko fajnie i pięknie, a na żywo to juz różnie. A jak człowiek wchodzi i pieski na powitanie biegną to zupełnie inaczej ;-) a jak Hodowca zawsze ma dla nas czas i służy radą to jeszcze lepiej ;-) HAWANKA ja już mam dwa.... KARATA I JOKERA !! zapomniałaś... ;-) Quote
Hawanka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Siamensis napisał(a):i tu Papryczkę POPIERAM !!!! Chociaz ja jestem BAARDZO zadowolona i z psiaków z Ad Acte i z Hodowcy oczywiście ;-) bo na zdjęciach wszystko fajnie i pięknie, a na żywo to juz różnie. A jak człowiek wchodzi i pieski na powitanie biegną to zupełnie inaczej ;-) a jak Hodowca zawsze ma dla nas czas i służy radą to jeszcze lepiej ;-) HAWANKA ja już mam dwa.... KARATA I JOKERA !! zapomniałaś... ;-) No kurcze skleroza nie boli tak mówią :oops::D Wyleciał mi pluszak z głowy ...:lol: Przepraszam...:p Quote
Sasinka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Czy wiecie coś o hodowli Dotyk Anioła? Zupełnie niedawno i przez przypadek poznałam ta rasę i bardzo mi się spodobała. Quote
Recommended Posts