Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też chwalę hodowlę spod Lublina:) A mamy w Polsce naprawdę fajne hodowle ze świetnymi psami w każdym regionie kraju - wystarczy popatrzeć na wystawach na te cudeńka.

Posted

Oczywiscie nie zmieniaj karmy, jesli ja lubi i sie nic nie dzieje to nie ma sensu. A jak nasz nowy kolega sie wabi?????????? swietny jest!!!!:multi: a ile m-cy????????

Posted

Własnie nie wiem czy nic sie nie dzieje, bo ma rozwolnienie w nocy aż 4 razy sie załatwiał w godzine potem ustało i dzisiaj dopiero dwa, ale jest taka rzadka. Dostał troche kefiru i możliwe, że to albo to po tabletkach na odrobaczywienie. Wabi się Gizmo i jest z 16 lipca więc niecałe 3 miesiące :) jest mega fantastyczny i zaskakująco grzeczny, już zostawał sam mimo, że to jego drugi dzień i wspaniale sobie radzi :)

Posted

Hurricane też ładniutki bardzo do Henryczka podobny :loveu: ślicznie umaszczony :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Masz pięknego pieska, musisz fotki powklejać maluszka, czekam :loveu::cool3: Uwielbiam czarno-białe shih :)

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie

Jestem z Grudziadza.Szukam hodowli najlepiej w tym wojewodztwie czyli w Kujawsko -pomorskim ;)Jezeli macie namiary,to bardzo bym o nie prosila;)
Poszukuje szczeniaczka na kolanka ;D

Pozdrawiam

• 1 month later...
Posted

Maleńka napisał(a):
Nie pisałam tego do Ciebie tylko do kaVvo, źle zacytowałam, i jakbyś poczytała moje posty to byś wiedziała, że przyczyniłam się do zkikwidowania hodowli shih tzu w Pszczynie (poprzez usunięcie jej z ZK) własnie za rozmnażanie psów bez dokumentów

Tak sobie czytam wątek od początku i z przerażeniem musze stwierdzić, że swojego czasu miałam sama zakupić szczenię z TEJ "hodowli"... Piękna strona internetowa, Pani wydawała się miła i rzeczowa - nic tylko jechac i wziąć pieska stamtąd... Na szczęście wysypało mi się coś innego, czego nie mogłam przeskoczyć i musiałam odłożyć tę decyzję... Po pewnym czasie dowiedziałam sie o tej historii i Bogu dziękuję, że nie napakowałam tej babie kieszeni...

Z tego co mi wiadomo, nadal sprzedają szczenięta "rodowodowe", nadal prowadzą stronkę, a na domiar złego - sami ponoć tatuują szczenięta i wydają metryki ;|

Sorry za OT...

Posted

Ja zakupilam u tej baby szczeniaka (mozesz poczytac sobie moje wszystkie posty) ona wydaje rodowody ale "hodowlkane" :) slyszalam ze ktos z zkwp kryje jej suki..... kiedys jak dzwonilam i sie jej pytalam o pieska wystawowego to powiedziala ze ona takich nie posiada a nastepnym razem powiedzila ze taki kosztuje u niej 3000!!!! ktos mi mowil, ze ona czasem zapisuje pieski w zkwp na inne osoby. Ta cala sytuacja jest bardzo skomplikowana wiec nie dowiemy sie chyba prawdy o co w tym wszystkim chodzi

Posted

Ona ma swojego pieska, ale nie wiem czy nim kryje suczki... "zwykły" piesek kosztuje u niej ok. 800zł...inne ok. 1500zł... a na te za 3tys, się jakoś nie natknęłam :D

Ps. Poczytam Twoje posty ;)

Ps1. Nie potrafię się do nich dokopać... w ogóle nie wyświetla mi wyników wyszukiwania. Jeżeli możesz podrzuć mi link do wątku gdzie mogę się z nimi zapoznać :)

pozdrawiam

Posted

no tak, stare sprawy... na takich ludzi chyba nie ma sposobów - póki jest popyt i ludzie sie nie znają, to będą takie 'hodowle'... szkoda słów.
jedyna rzecz, że jak ktoś szuka dobrej hodowli to o niej się dużo złego naczyta i nasłucha w necie, ale naiwnych to ona i tak chyba znajduje na pęczki. w ogłoszeniach pisze, że częśc pieniędzy idzie na chore dzieci... naprawdę szkoda słów :(

Posted

Tak, tak...ponoć współpracuje z jakąś fundacją czy inną instytucją zajmującą się dziećmi...No i jej pieski też w tym uczestniczą... Jak ja się cieszę, że mi wtedy coś wyskoczyło a zanim drugi raz się zainteresowałam to natknęłam się na newsy w necie na ten temat...

Posted

Mozesz zaczac od strony 11 (w tym temacie) ja niestety po czasie sie dowiedzialam.... ale nastepnego jak bede kiedys kupowala to juz wiem gdzie szukac:)

• 3 weeks later...
Posted

Czy ktoś mi może powiedzieć jaka jest różnica pomiedzy psem na kolanka a psem na wystawy. Czasem spotykam się z takim podziałem i nie mam pojęcia o co chodzi. Jeżeli to pet to nie powinien mieć rodowodu.

Posted

Nie nie - pet, czyli pies ma kolanka, jest po rodowodowych rodzicach, dopuszczonych do hodowli, otrzymuje metryczke, ale urodzil sie - co sie zdarza - nad genetyka nie zapanujesz - z wadami - np umaszczenia, zebow.
Rodowod, czy wstepnie w Polsce metryka to swiadectwo pochodzenia zwierzaka! To dokument!

Posted

kora999 napisał(a):
No tak, racja. Ale doczytałam na forum, że takiemu szczeniaczkowi wpisuje sie "nie do hodowli"

To się zgadza ;) Rozmnażać (przedłużać linię) można tylko psy posiadające rodowód, wszystkie cechy rasy i parę tytułów doskonałych i b.dobrych (zależy od tego czy to pies czy suczka)... Pieski z odstępstwami od wzorca, pomimo że mają metrykę z podanym pochodzeniem - nie mogą być rozmnażane i wystawiane.

Ps. Choć z tym wystawianiem nie wiem do końca

Posted

Tak, ale jak sie rozmawia z niekórymi ( zaznaczam) hodowcami i pyta o psa do hodowli ( w moim przypadku wystawowego ) to mówią np: że mały, że krótka szyja, taka sobie szata - ale moze być.

Posted

Taki piesek nie ma cech dyskwalifikujących go na wystawach, ale ma po prostu małe szanse na duże osiągnięcia ;)

Szczery i profesjonalny hodowca, który takie cechy zauważy - powie Ci to wprost... taki, który chce "upchnąć" szczenię będzie mówił tak jak przytoczyłas :)

Posted

Poszukać dobrej (!) hodowli a najlepiej popytać ludzi o taką ;)
Ja osobiście Ci nie pomogę, ale sa na forum ludzie mocno w tym siedzący i mogący powiedzieć o wiele więcej ;)

Możesz też poszukać wątków tematycznych :)