Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Siamensis napisał(a):
Z panią Agatą z Pumilo rozmawiałam tylko raz,miła,kompetentna i dbająca o pieski Pani.:multi: przeciez mają galerię na dogo....;)
Za Toruniem Ad Acte:multi:,w Zakopanem Solarisavis.

Witam!
Od dłuższego czasu poszukuję pieska rasy shih tzu z dobrej i pewnej hodowli. Przyznam, że zależy mi na piesku z rodowodem. Chciałabym zapytać Was o wspomnianą wyżej Hodowlę Ad Acte pod Toruniem. Czy ktoś może zakupił pieska z tej hodowli, albo może ktoś z Was orientuje się, czy hodowla ta jest godna polecenia?
Z góry dziękuję za wszelki informacje!

Posted

Wiesz co ja tam dzwoniłam, Pani średnio miła, ale wiesz może zły dzień, ceny tam są w zalezności czy pies na kolana czy na wystawy, i spodziewają się pod koniec roku piesków. Tyle wiem :) Ja jestem z Łodzi i mi wszedzie hodowle daleko, ale jade po pieska do Lublina

Posted

Pani nie jest średnio miła,Pani jest ogromnym autorytetem i nie oddaje psa każdemu kto dzwoni;) mam pieska z Acte i nie zamieniłabym hodowcy na żadnego innego;) zawsze ma czas żeby poradzic i pomóc,nawet jak to jest 22.00....też w pierwszym momencie miałam "kubeł zimnej wody jak dzwoniłam" ale potem zadzwoniłam jeszcze raz,powiedziałam jakiego pieska chce...itd.itp... pomagają i radzą i uczą nawet jak się człowiek 50 razy o to samo pyta:lol::lol::lol:
GORĄCO POLECAM!!:multi::multi:

Posted

Hehe ja bym chciala teraz, bo mam czas dla niego, więcej niz jakbym mogła mu poświęcićn za pół roku, dlatego biore z Pumilo i kawał muszę jechac, ale warto :)

Posted

Siamensis napisał(a):
Pani nie jest średnio miła,Pani jest ogromnym autorytetem i nie oddaje psa każdemu kto dzwoni;) mam pieska z Acte i nie zamieniłabym hodowcy na żadnego innego;) zawsze ma czas żeby poradzic i pomóc,nawet jak to jest 22.00....też w pierwszym momencie miałam "kubeł zimnej wody jak dzwoniłam" ale potem zadzwoniłam jeszcze raz,powiedziałam jakiego pieska chce...itd.itp... pomagają i radzą i uczą nawet jak się człowiek 50 razy o to samo pyta:lol::lol::lol:
GORĄCO POLECAM!!:multi::multi:

a jak się piesek chowa?:) zastanawiam się nad ww. hodowlą i bardzo mnie ciekawi jakie "wychodzą" z niej szczeniaczki?...czy są problemowe czy łatwe do ułożenia?:)

Posted

mój miał 3 mies.jak go wzięłam i jest super:multi::multi::multi:
przyzwyczajony do zabiegów pielęgnacyjnych i pijący z poidła;)poza tym właściciele są na forach shitzakowych można poczytac a i na stronie hodowli widać ,że kontakt hodowcy z właścicielami jest....

Posted

J-shih-tzu napisał(a):
a jak się piesek chowa?:) zastanawiam się nad ww. hodowlą i bardzo mnie ciekawi jakie "wychodzą" z niej szczeniaczki?...czy są problemowe czy łatwe do ułożenia?:)

A co to znaczy w odniesieniu do shih tzu "łatwe do ułożenia?" :cool3::evil_lol:

Posted

kasiej napisał(a):
Wiesz w Pumilo też tak jest :) każdy dobry hodowca powinien taki być, ja wolałam w Toruniu, bo bliżej, ale nie było szczeniaków

to kiedy Ty dzwoniłaś,że szczeniaków nie mieli ???

Aguś to znaczy,że jak na podłodze rozłożysz to dobrze dywanik udaje... :-))
Mój nawet czasem na wycieraczkę awansuje...

Posted

Dzwoniłam w sierpniu. Pani powiedziała, że nie ma takich na kolana tylko takie na wystawy za 3000zł, a ja nie chce wystawiać więc zdecydowałam, że poszukam, no i Pani powiedziała, że w grudniu będę dopuszczać.

Posted

Zabrzmiały te posty wyzej nie co dziwnie.To że kupujesz pieska z Pumilo nie oznacza że on jest tylko "na kolanka". PUMILO to również wiodąca hodowla w Polsce i ma również wspaniałe pieski wystawowe i to wystawiające się nie tylko w Polsce ale i poza granicami kraju.
Nadmienię, że ze wspaniałymi rezultatami !

Posted

Tzn było tak jak dzwoniłam do hodowli z Torunia to pierwsze pytanie było czy piesek na kolanka czy na wystawe, bo jest różnica cenowa pies na wysatwe kosztuje dwa razy więcej, a że ja nie chciałam marnować szans tego pieska i go nie wystawiać szukałam hodowli gdzie piesek kosztuje standardowo i nie jest jakis niezwykły, w Pumilo takiego podzialu nie było. Ja wiem, że jak kupuje pieska na kolana to mogę go wystawiać :)

Posted

Siamensis napisał(a):

Aguś to znaczy,że jak na podłodze rozłożysz to dobrze dywanik udaje... :-))
Mój nawet czasem na wycieraczkę awansuje...

No masz racje :cool3: szczyt szczęścia jak te "dywaniki" kolorem pod meble pasują :evil_lol::loveu: :lol::lol:

Posted

AbraCadabra napisał(a):
A co to znaczy w odniesieniu do shih tzu "łatwe do ułożenia?" :cool3::evil_lol:

może o włos chodzi bo chyba nie o charakter :razz::razz::razz:

Posted

Mam pytanie . Wiecie może jaka hodowla jaka karmą karmi. ?
ci co piszą do hodowców to może się pytają udzieli mi ktoś tej odpowiedzi.?
Polecacie hodowle z Zakopanego albo z Torunia. ?:)
Może wiecie z tych hodowli jaką karmą hodowcy karmia maluchy. ?:)

Posted

Yorshirka najłatwiej to zapytac ;) ja od hodowczyni z Torunia dostałam starter Eukanuby. I też jak Siamensis jemy co innego ;) powoli szczeniaczkowi zmieniłam karmę ;)
Ja osobiście polecam obie te hodowle ;) sama mam sunię z Torunia, ale Zakopane też bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiło :) Pani z Zakopanego to godzinami może mówić o psiakach ;)
dobra hodowla jest jeszcze we Wrocławiu :)
pewnie są jeszcze inne dobre hodowle, ale ja się wypowiem tylko o tych, bo sama się nimi interesowałam :)