Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Joasiu, kiedy wplacalas ? Sprawdze zaraz. Moze przeoczylam, ale ostatnio nie mialam zadnych wplat.
Chyba, ze na prywatne konto moze ????

A tu najswiezsze zdjecia Emusi.
Korzystamy jeszcze ze sloneczka i Emcia lezy na dworze, wygrzewajac sie w jego promykach.

Wklejam tez zdjecie koleczka ( to psia zabawka ), ktore kupilam i podkladam jej pod jedno bioderko, bo niestety robi sie juz ranka od lezenia na jednym boczku.
Ciocia ulv obiecala przyslac Emusi odlezynowe koleczko. Bardzo dziekuje.

I wklejam w ogole link do zdjec Emki.
Sa w nim wszystkie zdjecia, ktore robilam od poczatku jej przyjazdu.
Ostatnio powklejalam zdjecia rachunkow za leki i inne potrzebne rzeczy.
Mozna je stale ogladdac wchodzac na ponizszy link ( bede go uzupelniala nowymi rachunkami, jesli jakies jeszcze beda ).

http://www.fotosik.pl/u/zuziam/album/909939

.......................

Posted

[quote name='Jo37']Brakuje mi potwierdzenia otrzymania wpłaty
z mojego bazarku cebulkowego ( wpłata bezpośrednio do ZuziM).

101 zl od Joasi wplynelo 23.09.13

Przegapilam ta wplate ( tzn, ze to dla Emusi ), bo ktos inny wplaca mi 100 zl co miesiac i kiedy zobaczylam ta wplate, to myslalam, ze to wlasnie ta.
Dziekujemy !

Posted

Bardzo dziękuję Cioci Maruda za wpłatę deklaracji :loveu:

I Cioci sharce dziękuję za wpłatę z nadwyżką za połowę kosza pełnego niespodzianek :loveu::loveu:

Posted

w przesyłce, którą Paweł przywiezie jest list - na Ramzesa i Emkę wyszło po 78 zł, razem 156 zł, i tak powinno się znaleźć w rozliczeniach, natomiast z racji rozliczeń za zakupione fanty (30 zł) do koperty włożyłam 126 zł

Posted

sharka napisał(a):
w przesyłce, którą Paweł przywiezie jest list - na Ramzesa i Emkę wyszło po 78 zł, razem 156 zł, i tak powinno się znaleźć w rozliczeniach, natomiast z racji rozliczeń za zakupione fanty (30 zł) do koperty włożyłam 126 zł

Już mam przesyłkę, bardzo fajnego masz brata :):)
Zaraz uzupełnię rozliczenie! Dzięki kochana! :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='DONnka']ZuziuM, nie doczytałam nazwy leku, który Emusia przyjmowała w zastrzykach ?
Czy po tej 3 serii widzisz znaczącą różnicę ?
Jak samopoczucie dziewczynki ?

Emusia dostawala Nivalin, Cocarboxylaze i Witamine B12.
To 3 zastrzyki.
Ostatnia serie dostawala bez Nivalinu. Balam sie, ze Nivalin rozwali jej trzustke. Cocarboxylaza nie jest szkodliwa, wiec dostwala ja z witamina B12.
Niestety poza tym, ze Emcia potrafi utrzymywac sie w pozycji pionowej podczas lezenia i opierania sie na lokciach, to poprawy nie ma. Na pewno juz nie bedzie chodzila. Gorsze w jej przypadku jest to, ze ona ma zaatakowane przednie lapki.
Ale oprocz tego, ze nie chodzi, to reszta jest w porzadku.
Emcia ma apetyt, normalnie siusia i sie zalatwia.
Jest spostrzegawcza i bajnie sledzi wszystko wokol niej.
29 pazdziernika Emcia miala jakis kryzys i szczerze powiedziawszy myslalam, ze to juz koniec .....
Ale nastepnego dnia jakby sie obudzila ze zlego snu i jest jak dawna bystra Emusia.
Kilka dni temu musialam Emunie zmusic do zrobienia siusiu, bo nie sikala 3 dni.
Zadzwonilam do lekarza zeby zapytac, co robic.
Kazal mi uciskac pecherz, bo dluzszy taki czas nie sikania mogl doprowadzic do niewydolnosci nerek.
Polozylam wiec Emcie brzuszkiem na stoleczku i dusilam pecherz.
Udalo sie i zrobila siusiu, nawet sporo.
Potem jeszcze poprawila i zasikala kolejno 3 pieluchy.
Od tamtej pory robi siusiu czesciej.
Niestety od lezenia porobily sie odlezyny. Na szczescie tylko na jednej stronie, wiec lezac na drugiej odpoczywa.
Odlezynka na biodrze jest spora ale czysta i nawet bym powiedziala, ze sie goi. Natomiast na lopatce czasami podchodzi ropa.
Odkazam wszystko porzadnie kilka razy dziennie Octeniseptem i przykladam gaze, ale trudno te miejsca niestety zabandazowac. Wlasciwie to niemozliwe.
Kupilam tez taki zolty proszek, ktory zasusza szybko zywe rany. Sypalam kilka razy.

13.10.13 otrzymalam 500 zl dla Emci.
W tym jest 360 za hotel, reszta za leki.
Na razie od dawna nie musze kupowac pieluch i podkladow, bo dostalam od znajomej takie wielkie ludzkie pieluchy, ktore dziele nawet na 3 czesci. Na dluzszy czas wystarcza jeszcze.

Posted

[quote name='majowa']Przelew poleciał prosto do ZuziM
Jak dotrze prosze o potwierdzenie na bazarku
http://www.dogomania.pl/forum/threads/247839-Koniec-rozliczam-Jak-pies-z-kotem-czyli-bazarek-dla-Luśki-i-Emki-28-X-22-00

Zosiu a moja deklaracja do ciebie czy też do Zuzi?

A to może wyślij też od razu do Zuzi :)
Ja tu kombinuję, jak przekazać pieniądze za hotel, bo nikt teraz nie jedzie pod Zgorzelec...