Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skonczylismy pierwsza serie zastrzykow.
Po niej jest naprawde widoczna zmiana.
Emcia na poczatku zupelnie nie miala czucia w przednich lapkach i nie potrafila sie na nich podpierac. Kiedy jadla lub pila musialam ja trzymac po obu stronach na wysokoisci lopatek i wtedy dopiero mogla pochylic sie nad miska.
Teraz Emusia sama lezy na jednym udku, a przod wspiera na obu przednich lapkach, pomiedzy ktore wtawiam miske z jedzonkiem i Emcia sama sobie zjada.
Dzisiaj zlapalam ja za jedna z przednich lapek, a ona mi ja zabrala. Wczesniej calkowicie na to nie reagowala.
Pan doktor powiedzial, ze trzeba zrobic 10 dni przerwy i powtorzyc cala serie ponownie.
Jesli bedzie koniecznosc to rowniez i po raz trzeci.
Nie wiem, czy to Emcie postawi na lapy, ale widac, ze jest silniejsza.
Siusia i zalatwia sie na szczescie ( na podklady ).
W kazdym razie sie trzymamy.

Posted

Dziewczyny, potrzebne podklady dla Emusi.
Kazda ilosc, byle duzo !
Emusia zasikuje je kilka razy dziennie.
Ja kupuje te duze 90 x 60 cm i dziele je na pol.
Mam wiec z opakowania w ktorym jest 5 podkladow - 10 sztuk.
Ale to wystarcza na 2-3 dni.
Dzisiaj musze zaraz jechac poszukac jakiejs dyzurnej apteki i kupic kolejna paczke, bo nie mam juz ani kawalka.
Emcia dzisiaj siusiala na raty i 3 podklady zasikala.
A jak zrobi siusiu, to zaraz trzeba mokry wyjmowac, bo krzyczy caly czas i mnie pogania.

Posted

Wczoraj kupilam kolejna paczke podkladow.
Tym razem 10 sztuk za 29 zl.

Dzwonilam dzisiaj do pana doktora i poprosilam o wypisanie recepty na kolejna serie zastrzykow.
Mam odebrac kiedy bede w poblizu.

To bedzie kolejne :

Cocarboxylaza 2x 108 zl = 216 zl
Vitamina B1 29,99 zl

Przerwa pomiedzy seriami ma byc 7 dni.
Emcia oststnie zastrzyki wziela w niedziele, wiec teraz od poniedzialku mozna jej zaczac podawac.
Na razie Emusia nie chodzi, ale przynajmniej potrafi podpierac sie na lokciach i trzymac rownowage czego na poczatku nie mogla zrobic.

Posted

majowa napisał(a):
mam trochę biżuterii, będę robiła porządki to może dla Emeczki coś bym wybrała na bazarek, tylko nie wiem czy dam radę przed 24 sierpnia

Dziękuję :loveu:
Ja szybko bazarkuję, bo od połowy września nie będę już miała czasu...

Posted (edited)

Malutka :loveu: ( tak mi się z rozpędu napisało ) zdrowiej nam szybciutko.
Mam w domu kilka sztuk podkładów, nie dużo to, ale pewnie się przyda. Mogę prosić o adres do przesyłki na pw ?

Edited by Maruda666
Posted

"Leczę" aktualnie sunie z paraliżu i moja sunia też miała paraliż tylnych nóżek. Zestaw leków u obu panienek podobny. Ale powrót do chodzenia nie zajął kilku dni, tylko kilka tygodni do kilku miesięcy. Niestety to bardzo długi proces, wymaga wiele poświęcenia, cierpliwości i kasy:(

Posted

Emcia ma od bardzo dawna klopot z jedna tylna lapka, ale sobie jakos z chodzeniem radzila. Miala jedynie czasem problemy z podnoszeniem sie. Ale ok 3 tygodnie temu zaatakowalo jej przednie lapy. I z tym jest wiekszy problem. Mialam juz staruszke Gabi, wieksza od Emusi. Ale ona miala bezwladny tyl' wiec jej go podtrzymywalam, a ona na przednich chodzila sama. Z Emcia tak sie nie da' bo na przednich sie nie potrafi utrzymac. /Dostaje juz druga serie zastrzykow, ale za duzej poprawy nie widac.
Czy Twoja sunia cos dodatkowo miala zalecone ? Moze i u Emci bysmy sprobowali.