Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wtamy na wątku!
Raczej tylko stawy. Miała problemy z pupcią, ale to już jest wyleczone. Ona powinna być cały czas w ciepłym, a niestety noce spędza w budzie, co nie jest dobre, gdy jest taka plucha jak teraz... Oby do wiosny!

Posted

Emunia juz nie spi w budzie ale w domu.
Widac naprawde poprawe.
Wczoraj juz sama sobie wyszla na dwor bez mojej pomocy. Jedynie ja lekko podnioslam.
Po poludniu sama wstala i stala przy drzwiach zeby ja wypuscic.
Kupilam CANIVITON i podaje 2 x dziennie. Dostala tez serie 4 tabletek przeciwzapalnych.
Wiecej nie podaje, bo jest znacznie lepiej.
Cipuche smaruje jeszcze mascia.
Ogon, ktory sobie wylizala i stracil nieco siersci, smaruje mascia z witamina A.
Aby do wiosny ... bedzie dobrze, bo Emcia to madra psina i cwaniara.
Od kilku dni jest w domu i sama juz do niego wraca.
Dzisiaj polazila troszke, potem polezala na podescie w swoim kojcu, a po godzinie krecila sie juz pod domem i zaraz po otwarciu drzwi, weszla sobie.
Staruszeczka jest naprawde kochana.

Posted

Wczoraj musialam Emusie odrobaczyc.
Znalazlam w ogrodzie kupe z robalami , wiec trzeba poodrobaczac profilaktycznie wszystkie psiaki.
A Emcia byla odrobaczana juz dawno temu, wiec naprawde trzeba bylo.
3,5 tabletki DEHINEL+ kosztowalo 17 zl.

Panienka ma sie dobrze, chociaz ma nadal trudnosci z chodzeniem prawa tylna lapka.
Ale daje rade sama wstawac i kiedy juz sie rozrusza, to radzi sobie tak dobrze, ze i po schodach na ganek sama wchodzi.
Nie wypuszczam jej na dlugo, bo ona jednak czesto lezy, a w sniegu raczej nie jest to wskazane.
Dlatego jak sobie troche polata, to wpuszczam ja do domu i tu sobie juz lezy albo spi.
Zreszta sama przychodzi po kilkunastu minutach zwykle, zeby juz ja wpuscic. To bardzo madra dziewuszka i bardzo szybko sie uczy.

Posted

Odwiedzam Emunie z nadzieja i pozdrowieniem ogromnym:iloveyou::iloveyou::modla:jak dobrze ze jest u Zuzi
szczescia , zdrowenka i czekajmy juz na te wiosnke prawdziwa , niechaj ulge wszystkim przyniesie:painting::bye:

Posted

U nas oid dzisiaj duzo cieplej. I slonko nawet wyszlo.
Emusia sobie ponad godziune pospacerowala, a teraz juz spi smacznie na swoich kocach z kumplem Amorkiem.
Radzi sobie na szczescie z tym chodzeniem. Poki co nie ma sie coi martwic. Bedzie do tego powod, jak nozki odmowia posluszenstwa, ale mam nadzieje, ze do wiosny sie to nie stanie, a potem juz bedzie slonko lekarstwem na emusine dolegliwosci.

Posted

[quote name='Zosia123']Coś grubawa ta nasza Emusia, czy mi się zdaje? ;)[/QUOTE]

Ona dostala juz figurke takiej "starszej pani ".
Spory brzuszek ale sterczacy troche kregoslupek, zapadniete juz miesnie udek przez co lapki sprawiaja wrazebnie takich chudszych nieco....
Coz .... to juz leciwa panna.

Posted

Zosia123 napisał(a):
Poszedł przelew:
360 za Emkę
400 za Atosia
4 zl za wysyłkę kubraczka

Zosiula kochana, Ty mnie zle zrozumialas.
Nie mialas wplacac za wysylke kubraczka, bo ja juz wplacilam razem za swoj kubraczek i koszt przesylki.
Ale jak juz wplacilas, to niech to bedzie zaliczone na poczet lekow na robale, ktore kupowalam ostatnio dla Emci.