Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję Cioci Mruczce za wpłatę deklaracji! :loveu::loveu::loveu:

Równocześnie jeszcze raz zapraszam do pomocy na bazarku - niestety Emusia jest na minusie! :(

Posted

Emunia pozdrawia i dziekuje.

Wiosna na emusinym cialku sie uwidocznila i poruszona grzebieniem siersc dopiero zaczyna wylazic ....
Czeszemy sie intensywnie choc Emci sie to malo podoba.
No i czekam na baaaardzo upalny (!) dzien zeby Emke wykąpać.
Co wy na to ?
Kupie specjalnie szare mydlo i wyplucze wodą z octem. Po tym siersc bedzie ladniejsza. Poradzila mi to pani majaca doswiadzenie z takimi wlasnie kąpielami.
Emunia ma teraz po czesaniu łupież dlatego wlasnie pomyslalam o kąpieli.

Posted

nie wiem, czy ocet pomoże.. a jak będzie miała rankę, nie będzie jej szczypać? ZuziaM może podeślę Ci szampon ziołowy dla Emki? Ja daję troszkę oliwy do jedzenia mojej Mice, albo żółtko, i sierściucha lepsza, ale ze mnie żaden weterynarz ;)

Posted

sharka napisał(a):
przyszła wypłata, więc kilka zł wysłałam maleńkiej, mam sentyment do staruszków :]

Bardzo dziękuję w imieniu suni! :loveu::loveu::loveu:
Bidulka pewnie już zostanie w hoteliku... Nie żeby jej tam było źle, ale wolałabym innego psa wyciągnąć ze schroniska i posłać na jej miejsce...

Posted

phase napisał(a):
Ale sunia się zmieniła! :)
Piękna..

Niesamowicie się zmieniła, także psychicznie!
Ona już chyba u Zuzi zostanie... Musimy walczyć o pieniążki...

Posted

Jest piekna !!!! I bardzo cwana .... a jaka pamietliwa cholerka :lol: !
Okolo tydzien temu mielismy straszliwy upal i skorzystalam z okazji zeby .... wykąpac nasza krolowa.
Kąpiel przebiegla sprawnie, ale od tamtej pory Emusia jest w stosunku do mnie bardzo podejrzliwa !
Bacznie mnie obserwuje i jak tylko widzi w moich rekach podejrzane przedmioty typu grzebien, szczotka, czy recznik ... zaraz czmycha !

tak sliczna sie po tej kąpieli zrobila .... no cudowna !!!
I zeby siersciuche utrzymac w takich lsniacych barwach podaje Emci do jedzenia lyzeczke oleju jadalnego.
Ma troche lupiezu wiec olej powinien pomoc.

EMUNIA