Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czy nie można suni przenieść do boksu z mniejsza ilością psów? Do bardziej statecznych psów?
Każda mała zmiana może przynieść pozytywne efekty.
Te spacery i częstsze odwiedziny to jest bardzo dobry pomysł.
Trzeba próbować wszystkiego na tej bazie która już jest, póki nie zadziałacie na innych polach.

My mieliśmy taką prawie, że autystyczną sunię w domu. Niesamowite rzeczy wyprawiała, wszyscy mówili, że to nie może być pies. Do tej pory ma odchyły, ale baza wyjściowa to było własnie coś takiego - lęk, wycofanie, apatia, prawie nie reagowała, albo dostawała ataków trzęsawki z nerwów i srała pod siebie.
Piszę mieliśmy, bo Miśka mimo, że nadal jest dość zwichrowana to poczyniła ogromne postępy.
Moim zdaniem ds w tej chwili nie jest w Waszym zasięgu, jesli sunia ma takie problemy. To najpierw trzeba ją zresocjalizować.
No chyba, że ktoś zaufany i w pełni świadomy takiego psa zechce na ds od razu..w co nie wierzę. A przeciez nie chcemy zwrotów z adopcji :/

Hitoshi, witaj na wątku.

Wrzcuiłam Emke tu:
http://www.dogomania.pl/threads/192672-Wroclaw-psy-w-potrzebie.Watek-informacyjny./page43?highlight=Paja
... może cioteczki przyjdą.
Przypomniało mi się, że ulvheidnn pomaga psiakom..i Paja, innych niestety nie kojarzę z Wrocławia i okolic.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dziękuję Wam dziewczyny za obecność na wątku i za rady.
Czekamy teraz w kolejce po pakiecik ogłoszeń, to będzie 50 ogłoszeń i allegro.
Ale oczywiście tekścik na jakieś ogłoszenia na już zaraz podam.

Posted

Tekst do ogłoszeń (będę wdzięczna za wszelkie uwagi!)

Emka jest to śliczna, miła i grzeczna, dziesięcioletnia sunia owczarka niemieckiego. Znaleziona 1 stycznia 2011, prawdopodobnie ofiara sylwestrowych szaleństw, trafiła do wrocławskiego schroniska... Niestety nikt się po nią nie zgłosił – a sunia tęskni!... Emka cierpi na chorobę sierocą – nieustannie chodzi w kółko, za budę i w kółko i tak non stop, chyba, że się położy spać do budy. Jednak wyjęta z boksu chodzi prosto. W pierwszym kontakcie z obcymi jest wycofana i raczej nieufna, ale gdy komuś zaufa i pokocha, będzie wierna aż do śmierci!
Emka przebywa we wrocławskim schronisku, ul. Ślazowa 2, boks nr 1, nr schroniskowy 8/11, nr na szyi 785. Więcej informacji: zofiazosia123@gmail.com, basia1244@gmail.com

Posted

Zosia123 napisał(a):
Hitoshi dzięki za obietnicę bazarku :)

Nie ma za co. Jutro będę 2 bazarki wystawiała i mogę dopisać jeszcze Emkę , jeżeli chcecie.

Posted

Alisiu ja niestety nie mam czasu na częste wizyty w schronie... Ale porozmawiać z pracownikami schroniska nt. przeniesienia oczywiście można.
Ja też jestem pewna, że wystarczy wyciągnąć ją ze schronu, żeby odżyła. I mam zamiar walczyć jak lew no OK lwica :)

Posted

Hitoshi napisał(a):
Nie ma za co. Jutro będę 2 bazarki wystawiała i mogę dopisać jeszcze Emkę , jeżeli chcecie.

Super, bardzo dziękuję!! - jak nic nie wyjdzie z DT, to najwyżej pójdzie na innego psiaczka :)

Posted

Hitoshi napisał(a):
Ok. Tyko jakbyś mogła to napisz mi krótki tekst do 1 postu bazaru :)

Emka - śliczna ONka z wrocławskiego schroniska, cierpiąca na chorobę sierocą, zbiera pieniążki na DT.

Jakoś tak może?...

Posted

Zosia123 napisał(a):
Emka - śliczna ONka z wrocławskiego schroniska, cierpiąca na chorobę sierocą, zbiera pieniążki na DT.

Jakoś tak może?...

Może dzięki :)

Posted

Zosia napisała powyżej, że prawdopodobnie sunia jest ofiarą sylwestrowej nocy. Moze faktycznie komuś sie zgubiła. Tym bardziej trzeba ogłaszać !!! Wieczorem przysiądę i też zrobie trochę ogłoszeń.

Posted

[quote name='majowa']Zapadła mi w serce piekna pani, jutro mąż popyta w pracy, ja też. Co prawda to Kraków ale..

Dziękuję kochana :loveu::loveu: Kraków nie tak daleko, ja ją mogę sama nawet zawieźć jeśli znajdzie się dobry domek!!!

[quote name='mmd']A ja jutro (czyli dziś tylko rano) zrobię parę ogłoszeń. Jest ktoś od allegro? - bo ja nie umiem...

Dziękuję, naprawdę! :loveu::loveu:
Ja allegro też jeszcze nie robiłam... Będę dzisiaj po pracy rozsyłać wątek, może jakieś dobre Cioteczki od allegro się znajdą.

[quote name='Havanka']Zosia napisała powyżej, że prawdopodobnie sunia jest ofiarą sylwestrowej nocy. Moze faktycznie komuś sie zgubiła. Tym bardziej trzeba ogłaszać !!! Wieczorem przysiądę i też zrobie trochę ogłoszeń.

Dziękuję kochana :loveu::loveu: Mogę Ci wysłać gotowe ogłoszenie, tyko zgłoś się do mnie na maila: zofiazosia123@gmail.com

Posted

Dodajcie wtekście, że to jest starsza sunia, jak mmd pisała - takie psinki mają swoją grupę miłośników, a póxniej przez telefon czy maila i tak się trzeba tłumaczyć szczegołowo..o dziwo ludzie zarzucaja takimi pytaniami jak z armaty, a jak im się zada to mało chętnie odpowiadają :lol:
Na wszelki wypadek, moze podajcie nr telefonów? Że mozna odwiedzić w schronisku dopisać?

Czy tylko Wy odpowiadacie za jej reklame i adopcję,czy schronisko też ją jakoś ogłasza? Żeby nie było, że idziecie z chętnym Emcie oglądać a ją schron już puścił w świat.

A no własnie, może by wrzucić ją też do staruszkowego wątku? Czy ona jeszcze za młoda? ;)

Posted

Przede wszyskim: dzięki Cioteczki za wsparcie :loveu::loveu::loveu:
Czuję, że musi nam się udać uratować bidulkę!

Alisiu
, tam w tekście jest, że "dziesięcioletnia".
W schronie bywa regularnie Basia 1244, ja niestety nie mam czasu... Niestety wyjmowanie psów nie jest niemożliwe, bo trzeba wyjmować wtedy cały kojec naraz, żeby nie było awantury przy powrocie tego jednego psa, któremu się udało - a na to jest za mało wolontariuszek... No i też z tego powodu jest problem ze zrobieniem ładnych fotek. Prawdę mówiąc te fotki i tak są ładne w porównaniu z fotkami innych psiaków ze schronu... Na przykład Cyganek ma same zdjęcia w skuleniu i mimo że miał mnóstwo ogłoszeń siedzi dalej w schronie...
Schronisko też ogłasza sunię , ale ponieważ Basia jest tam prawie codziennie, to trzyma rękę na pulsie.
O staruszkowym wątku nic nie wiem, ja jeszcze żadnego psa tak sama z siebie nie promowałam, dotychczas tylko pomagałam innym, więc dopiero wchodzę w temat.

mmd bardzo Ci dziękuję, jesteś kochana!

Havanko, tak jak napisałam wcześniej, tragedia jest z fotkami, bo nie da się psów wyciągać z boksów... Ja będę w schronie 19-go i zobaczę czy nie uda się jednak jakoś zadziałać żeby były lepsze fotki. Może zrób kilka na razie takich, a jak będę miała więcej fotek to prześlę je razem z zamówieniem waderci, bo mam u niej zamówiony pakiet ogłoszeń.

Posted

alice midnight napisał(a):
Za mało wolontariuszy na taki Wrocław?
ło rety :( masakra
(
wrocławskie schronisko niestety nie dopuszcza do wolontariatu młodzieży, trzeba mieć 18lat.

Posted

No dobra, ale to nie tylko we Wrocku tak jest...w takim razie co się dzieje ze starszą młodzieżą, że Was za mało ? Ech :(
Czyli, że te psy nie wychodzą na spacery poza schronisko?
Oj Emciu, żeby tam się wokół Ciebie więcej ciotek zakręciło.