Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Basia1244']No to problem z tym słuchem :( , ale choć tyle, że podchodzi do kraty i chodzi na spacerki! no i przestało padać.[/QUOTE]

No, z powodu tego słuchu może być większy problem ze znalezieniem domku...
Ale najważniejsze teraz jest to, żeby jej było dobrze.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A może ona ma zapalenie uszu nieleczone albo po prostu brudne uszy i gorzej słyszy? Może dlatego ją wywalili , bo przestałą szczekać nie słysząc?

Posted

Na zapalenie to raczej nie wygląda, bo ja ja długo obserwowałam i ona nigdy nie trzepała głowa i nigdy się nie drapała po uszach - ani razu tego nie zauważyłam, ale może warto wetowi przy okazji te uszy pokazać.

Posted

U nas nadal dzisiaj leje.
Emcia siedzi w budce. Bylysmy troche polazic, ale juz od jutra bedzie cieplo i Emke puszcze juz luzem.
Nie bedzie zamykana, jak juz zacznie trafiac do swojego kojca sama.
Mialam juz taka staruszeczke ledwie chodzaca GABI (*). Przezyla ponad 15-16 lat.
Ostatnie, niestety tylko lezac. Gabi chodzila dokladnie tak samo, jak Emka, kiedy do mnie przyjechala. Tylko, ze byla duzo starsza od Emki.

Mam duza wolnostojaca bude, w ktorej Emka bedzie sie pewnie lepiej czula. Musze tylko w niej zrobic poradek, bo nikt tam nie mieszka i trzymam w niej rozne psieszpargaly.
Przeniose ja tam, jak sie tylko ociepli porzadnie i jak Emka sie zapozna z calym terenem. Na razie bedzie sobie chodzila wolno i bede obserwowala, czy potrafi wracac do swojej budki. Ta duza buda jest tuz pod domem, wiec bedzie bliziutko nas.

Podaje niuni Glukozamine i poobserwuje jakis czas, czy bedzie poprawa.
Jesli nie, to moze warto sie zastanowic nad seria zastrzykow NIVALIN - 10 szt. , ktore powtarza sie jeszcze potem 2 razy.
Dostawala je Gabi (*).
Koszt takiej jednej serii zastrzykow to 50 zl.
Dobre tez sa na stawy tabletki ziolowe ( bezpieczne dla watroby ) CANIVITON.
90 tabletek kosztuje 95 zl i wystarcza na 45 dni.
Ale to moze za jakis czas, jak Glukozamina nie zadziala w ogole.

Posted

Dziękujemy kochana za informacje. Na pewno Emusia u Ciebie odżyje :):)
Co do leków na stawy - nie znam się na tym kompletnie... Myślę, że najlepiej Ty podejmij decyzję. Może inne Cioteczki coś jeszcze doradzą :)

Posted

W ksiazeczce jest informacja, ze sunia byla odrobaczana 10.01.11 (!), czy to mozliwe ?
I to na dodatek Pratelem, o ktorym moja wetka mowi, ze to najdroasze placebo, a robale sie z tego smieja w glos.
Jutro kupie Emce DEHINEL+ albo DOLPAC.
Ile ona moze wazyc ? Ze 35 kg na pewno, prawda ?
Jest bardzo chuda. Kregoslup sterczy i boki ma zapadniete.
Na szczescie ladnie zjada, wiec powinna szybko nabrac cialka.

Posted

[quote name='zuziaM']W ksiazeczce jest informacja, ze sunia byla odrobaczana 10.01.11 (!), czy to mozliwe ?
I to na dodatek Pratelem, o ktorym moja wetka mowi, ze to najdroasze placebo, a robale sie z tego smieja w glos.
Jutro kupie Emce DEHINEL+ albo DOLPAC.
Ile ona moze wazyc ? Ze 35 kg na pewno, prawda ?
Jest bardzo chuda. Kregoslup sterczy i boki ma zapadniete.
Na szczescie ladnie zjada, wiec powinna szybko nabrac cialka.

Bidulka :(
Mój Bruno tuż po wzięciu ze schroniska też miał okropne robale.
Ona pewnie waży tak właśnie ok. 35 kg.

Posted

[quote name='majowa']Zosiu dla Emeczki dopisz 25 zł stałej ode mnie
dziś dostałam info że mój wirtualny podopieczny Mundzio pojechał do domku :)

DZIĘKUJEMY!!!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

Telefonowała dzisiaj do mnie Zuzia. Emusia ma brzydki wyciek z pupci... wetka doradziła podanie na razie antybiotyku, ale istnieje niebezpieczeństwo, że to ropomacicze... :(
Zuzia kupiła też środek na odrobaczenie za 15 zł.
Poza tym wszystko dobrze, dziewczynka jest grzeczna, dzisiaj chodziła sobie po podwórku i inne suczki nie zwracały na nią uwagi, co oznacza, że nie będzie musiała być zamykana w kojcu. :)

Posted

[quote name='Zosia123']Telefonowała dzisiaj do mnie Zuzia. Emusia ma brzydki wyciek z pupci... wetka doradziła podanie na razie antybiotyku, ale istnieje niebezpieczeństwo, że to ropomacicze... :(
Zuzia kupiła też środek na odrobaczenie za 15 zł.
Poza tym wszystko dobrze, dziewczynka jest grzeczna, dzisiaj chodziła sobie po podwórku i inne suczki nie zwracały na nią uwagi, co oznacza, że nie będzie musiała być zamykana w kojcu. :)[/QUOTE]
Zosiu kochana tylko nie ropomacicze :( trzymam mocno kciuki aby był to tylko i wyłącznie fałszywy alarm :(

Posted

[quote name='Basia1244']No to nieładnie! Ropomacicze to pod nóń trzeba i nie ma na co czekać - niedobrze oj niedobrze![/QUOTE]

Zobaczymy, czy pomoże antybiotyk. Jeżeli nie, to jest problem - bo czy w tym wieku powinno się ciachać?.... Na razie czekamy i ściskamy kciuki, żeby to nie było ropomacicze...

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Zaciśnięte z całych sił:thumbs: Zosiu czy dotarła moja wpłata za fanty za bazareczek ewuni gonzales ?[/QUOTE]

Właśnie zaksięgowałam 20 zł -- dziękuję :):):loveu::loveu::loveu:

Posted

Wiem, że teraz jest inny problem, ale przeczytałam o nivalinie i jakby to miało zabrzmieć - uważajcie. Stary pies i sterydy to często złe połączenie. Dokąd da się bez tego obejść lepiej nie dawać. I trzeba wykluczyć wszelkie niewydolności nerek i wątroby najpierw. Przepraszam, nie chcę straszyć.

Posted

Cioteczki, Sara, wiekowa sunia po przejściach, która jest w DT u Daśki, też ma ropomacicze. Operacja nie wchodzi w rachubę, bo sunia nie przeżyje narkozy. jest na antybiotyku i ciągłej obserwacji. Choroba została zdiagnozowana za pomocą USG. W tej chwili ma przerwę w antybiotykoterapii, bo jest poprawa, choć nie wiadomo na jak długo.