Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='filodendron']No przecie pisze - rodowodowy ;)[/QUOTE]

matko.....

ostatnio znalazłam aukcję z "yorkiem", tata z rodowodem.....Spytałam jakiej rasy ten tata z rodowodem, to mi odpisał że tata rodowodowy to york, ale mama- chihuahua....A w aukcji nie raczył o tym napisac...

Ostatnio jest sporo aukcji chihuahua jednej babki, która sprzedaje szczenięta bez rodowodu po 1500zł, i z rodowodem po 3tys. Nie udało mi się on niej wyciągnąć nazwy hodowli, może podejdę ją inaczej, i jak coś się dowiem zgłoszę to do zk.

• Replies 673
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pa-ttti']
Ostatnio jest sporo aukcji chihuahua jednej babki, która sprzedaje szczenięta bez rodowodu po 1500zł, i z rodowodem po 3tys. Nie udało mi się on niej wyciągnąć nazwy hodowli, może podejdę ją inaczej, i jak coś się dowiem zgłoszę to do zk.[/QUOTE]
A nie da się tego ustalić po imieniu tych za 3 tysiące?

Posted

nie ma żadnych imion, ani nawet nazw rodziców...Jak spytałam ją w mailu, to odpowiedziała na wszystkie pytania poza pytaniem o przydomek..A nie chcę też jej wystraszyć, bo póki są aukcje, jest też dowód który można by było podać w zk. A jak się babka wystraszy to zrobi sobie osobne konto na rodowodowe i osobne na nierodowodowe i już nic się jej nie udowodni.

Posted

[quote name='pa-ttti']nie ma żadnych imion, ani nawet nazw rodziców...Jak spytałam ją w mailu, to odpowiedziała na wszystkie pytania poza pytaniem o przydomek..
Ale numer. Sprzedaje, ale nie chce powiedzieć co.
Sprzedam Renault, ale nie powiem, czy Laguna czy Twingo :D :D

Posted

jak macie jakieś pomysły, jak podejść tą babeczkę, to skorzystam...nie chcę jej za bardzo naciskać bo się zorientuje, poza tym nie bez powodu nie podała mi przydomka pewnie...

Posted

A pamiętasz nie tak dawno hodowlę Isubusz? I tutaj o niej pisano...

Mam telefon do pani z tej hodowli i nawet maila- chociaż pani twierdzi, że maila to wnuczka założyła :razz: Gdyby ktoś nie pamiętał: to te chi ze zdjęcia na którym jest okołu 30 psów jedzących z trzech talerzy :sad: To są Gliwice...

Posted

[quote name='pa-ttti']jak macie jakieś pomysły, jak podejść tą babeczkę, to skorzystam...nie chcę jej za bardzo naciskać bo się zorientuje, poza tym nie bez powodu nie podała mi przydomka pewnie...[/QUOTE]
a może sprawdź, czy w okolicy są jakieś hodowle chi i zapytaj jej, czy to jej hodowla? albo powiedz, że chcesz szczeniaki obejrzeć i zapytaj, gdzie masz przyjechać;)

Posted

może powiedzieć, że do wglądu na miejscu. jak od razu przydomku nie podała to zdaje sobie sprawę z konsekwencji swojego działania i ostrożna będzie bardzo. najlepiej pisać do niej jak ktoś, kto nie ma pojęcia o rodowodach;)

Posted

Z głupia frant zapytaj moze, czy pieski mają jakieś zdjęcia, a te rodowodowe to wystawiane były? Bo ci się taaak podobają pieski w pozycji wystawowej - czy coś w tym stylu, byle by bardzo blondynkowato zabrzmiało...

Posted

Zdaje się, że zapominacie o czymś takim jak wujek google - taka "narada bojowa" na otwartym forum to skrajna naiwnośc chyba, że chcecie sobie tylko pogadać...

Posted

[quote name='bobroska.']Mam podobne odczucia co taks - chciałam do babki napisać, ale po waszej rozmowie to nie ma najmniejszego sensu.. Dogo to publiczne forum, każdy może to przeczytać.[/QUOTE]
Opowiedzcie mi chociaż jeden przypadek, że kogoś za coś takiego wywalono ze związku zanim zdążył przepisać hodowlę na córkę/teścia/synową, to może uwierzę, że warto się przejmować i tajnos łamane przez poufnos organizować naloty ;)

Posted

[quote name='Beatrx']te pudelki z poprzedniej strony czarno-białe... ich rodzice mają rodowody niemieckie...[/QUOTE]

Sam fakt posiadania rodowodów przez rodziców nie powoduje, że szczeniaki także je dostaną. Poza tym czarno- białe pudle nie są uznawane przez FCI.

Posted

[quote name='Lotty']Sam fakt posiadania rodowodów przez rodziców nie powoduje, że szczeniaki także je dostaną. Poza tym czarno- białe pudle nie są uznawane przez FCI.[/QUOTE]
wiem wiem. to nie są rodowody FCI, o ile dobrze patrzę, ale z moim niemieckim ciężko wiec mogę coś pomylić:eviltong: