pa-ttti Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='filodendron']No przecie pisze - rodowodowy ;)[/QUOTE] matko..... ostatnio znalazłam aukcję z "yorkiem", tata z rodowodem.....Spytałam jakiej rasy ten tata z rodowodem, to mi odpisał że tata rodowodowy to york, ale mama- chihuahua....A w aukcji nie raczył o tym napisac... Ostatnio jest sporo aukcji chihuahua jednej babki, która sprzedaje szczenięta bez rodowodu po 1500zł, i z rodowodem po 3tys. Nie udało mi się on niej wyciągnąć nazwy hodowli, może podejdę ją inaczej, i jak coś się dowiem zgłoszę to do zk. Quote
filodendron Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='pa-ttti'] Ostatnio jest sporo aukcji chihuahua jednej babki, która sprzedaje szczenięta bez rodowodu po 1500zł, i z rodowodem po 3tys. Nie udało mi się on niej wyciągnąć nazwy hodowli, może podejdę ją inaczej, i jak coś się dowiem zgłoszę to do zk.[/QUOTE] A nie da się tego ustalić po imieniu tych za 3 tysiące? Quote
pa-ttti Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 nie ma żadnych imion, ani nawet nazw rodziców...Jak spytałam ją w mailu, to odpowiedziała na wszystkie pytania poza pytaniem o przydomek..A nie chcę też jej wystraszyć, bo póki są aukcje, jest też dowód który można by było podać w zk. A jak się babka wystraszy to zrobi sobie osobne konto na rodowodowe i osobne na nierodowodowe i już nic się jej nie udowodni. Quote
filodendron Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='pa-ttti']nie ma żadnych imion, ani nawet nazw rodziców...Jak spytałam ją w mailu, to odpowiedziała na wszystkie pytania poza pytaniem o przydomek.. Ale numer. Sprzedaje, ale nie chce powiedzieć co. Sprzedam Renault, ale nie powiem, czy Laguna czy Twingo :D :D Quote
pa-ttti Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 jak macie jakieś pomysły, jak podejść tą babeczkę, to skorzystam...nie chcę jej za bardzo naciskać bo się zorientuje, poza tym nie bez powodu nie podała mi przydomka pewnie... Quote
Vesper Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 A pamiętasz nie tak dawno hodowlę Isubusz? I tutaj o niej pisano... Mam telefon do pani z tej hodowli i nawet maila- chociaż pani twierdzi, że maila to wnuczka założyła :razz: Gdyby ktoś nie pamiętał: to te chi ze zdjęcia na którym jest okołu 30 psów jedzących z trzech talerzy :sad: To są Gliwice... Quote
Beatrx Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='pa-ttti']jak macie jakieś pomysły, jak podejść tą babeczkę, to skorzystam...nie chcę jej za bardzo naciskać bo się zorientuje, poza tym nie bez powodu nie podała mi przydomka pewnie...[/QUOTE] a może sprawdź, czy w okolicy są jakieś hodowle chi i zapytaj jej, czy to jej hodowla? albo powiedz, że chcesz szczeniaki obejrzeć i zapytaj, gdzie masz przyjechać;) Quote
pa-ttti Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Tylko z tym adresem też może kręcić, może psy pokazać w innym miejscu.... A może po prostu zadzwonię, pogadam, poproszę o zdjęcia rodowodów rodziców...:) Quote
Beatrx Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 może powiedzieć, że do wglądu na miejscu. jak od razu przydomku nie podała to zdaje sobie sprawę z konsekwencji swojego działania i ostrożna będzie bardzo. najlepiej pisać do niej jak ktoś, kto nie ma pojęcia o rodowodach;) Quote
Sybel Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Z głupia frant zapytaj moze, czy pieski mają jakieś zdjęcia, a te rodowodowe to wystawiane były? Bo ci się taaak podobają pieski w pozycji wystawowej - czy coś w tym stylu, byle by bardzo blondynkowato zabrzmiało... Quote
taks Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Zdaje się, że zapominacie o czymś takim jak wujek google - taka "narada bojowa" na otwartym forum to skrajna naiwnośc chyba, że chcecie sobie tylko pogadać... Quote
bobroska. Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Mam podobne odczucia co taks - chciałam do babki napisać, ale po waszej rozmowie to nie ma najmniejszego sensu.. Dogo to publiczne forum, każdy może to przeczytać. Quote
pa-ttti Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Ale nie podałam przecież nic- maila babki, telefonu, czy nr aukcji ogłoszenia, więc jak miałaby cokolwiek znaleźć? Quote
filodendron Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='bobroska.']Mam podobne odczucia co taks - chciałam do babki napisać, ale po waszej rozmowie to nie ma najmniejszego sensu.. Dogo to publiczne forum, każdy może to przeczytać.[/QUOTE] Opowiedzcie mi chociaż jeden przypadek, że kogoś za coś takiego wywalono ze związku zanim zdążył przepisać hodowlę na córkę/teścia/synową, to może uwierzę, że warto się przejmować i tajnos łamane przez poufnos organizować naloty ;) Quote
Beatrx Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 te pudelki z poprzedniej strony czarno-białe... ich rodzice mają rodowody niemieckie... Quote
Guest Lotty Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Beatrx']te pudelki z poprzedniej strony czarno-białe... ich rodzice mają rodowody niemieckie...[/QUOTE] Sam fakt posiadania rodowodów przez rodziców nie powoduje, że szczeniaki także je dostaną. Poza tym czarno- białe pudle nie są uznawane przez FCI. Quote
Beatrx Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Lotty']Sam fakt posiadania rodowodów przez rodziców nie powoduje, że szczeniaki także je dostaną. Poza tym czarno- białe pudle nie są uznawane przez FCI.[/QUOTE] wiem wiem. to nie są rodowody FCI, o ile dobrze patrzę, ale z moim niemieckim ciężko wiec mogę coś pomylić:eviltong: Quote
lika1771 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Do cego doprowadzaja pseudochodowle........ To jest WEST Watek http://www.dogomania.pl/threads/215637-Skazana-na-powolną-śmierć-łysa-udręczona-suczka-potrzebna-pomoc! Quote
Iza271089 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 http://tablica.pl/oferta/-oddam-suke-amstaf-amstaff-amstaffy-blekitna-suczka-IDn0uh.html masakra :( Trzeba ją stamtąd wyciągnać bo do kolejnej pseudo hodowli trafi :( Quote
cockermanka Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 I znów Gostyń...pseudo zagłębie jakieś.... Quote
shila1404 Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 http://allegro.pl/labrador-suczka-18-mies-i1871674841.html Do sprzedania "Labrador", suka 18 miesięczna. koloru biszkoptowego, ładnej budowy, bardzo ładna, wychowana z dziećmi. Suka była kupiona z hodowli, po rodowodowych rodzicach. Idealna na szczeniaki, lub przyjaciela domu. Quote
Beatrx Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='Iza271089']http://tablica.pl/oferta/-oddam-suke-amstaf-amstaff-amstaffy-blekitna-suczka-IDn0uh.html masakra :( Trzeba ją stamtąd wyciągnać bo do kolejnej pseudo hodowli trafi :( o matko jakie ona ma cycochy powyciągane:( Quote
bobroska. Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Słit dziewczę z mojej klasy właśnie opowiadało drugiemu słit dziewczęciu, że do jej suczki (kundlicy) przyszedł bigiel, ale szczeniaki bigiele nie wyszły... Quote
Recommended Posts