Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Atom jest śliczny jako niedźwiadek :cool3: i potrafi ładnie zachowywać się w stosunku do innych zwierząt a przynajmniej do Syriusza.
Syriusz podszedł do niego, gdy wracaliśmy ze spaceru. Bacznie obserwowałam reakcję Atoma i widząc przyjaźnie merdający ogonek pozwoliłam na konfrontację. Atom obwąchiwał kolegę jak i pozwolił by ten zrobił to samo, był ciekawy i wyraźnie radosny. A podczas wyprowadzania czy powrotu do klatki rzuca się do wszystkich mijanych psów :mad:. Swoją drogą Syriusz, gdy nie ma jego Pani, nie ma takich "fochów" (określenie jego Pana), daje się głaskać bez burczenia.

Posted

A zauważyłaś, że chyba trochę schudł. Gdyby jeszcze zrzucił te dwie sakiewki, które ma jakby zawieszone na biodrach :evil_lol:. Mnie niepokoi jego kaszelek, chrząkanie, może świadczyć o chorym serduchu :shake:.
Najbardziej lubię chwile przerwy na spacerach z Atomem, gdy tak rozkosznie przytula się do człowieka, uśmiecha, domaga pieszczot. Głaskanie Atoma po aksamitnej, mięciutkiej sierści to sama przyjemność :loveu:.

• 2 weeks later...
Posted

Atoma odwiedził dzisiaj przedszkolak z przedszkola, które jest wirtualnym opiekunem psa. Przyszedł z młodszym bratem i oczywiście z mamą. Spotkałam ich, gdy wracali ze spaceru:

Atom nie sprawiał żadnych problemów na spacerze :lol:. Chłopiec był dumny i zadowolony. Na koniec dzieci pogłaskały Atomika i obiecały, że jeszcze go odwiedzą.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='wykrywka']http://tablica.pl/oferta/atom-czeka-na-ciebie-daj-mu-dom-IDSDHZ.html#3f1a337d;r:9;s:317

Mimo tygodniowego wyróżnienia na Tablicy zero zapytań o Atoma :shake:
Tak myślę, że zmienię zdjęcia, te obcięte na pudelka, gdzie wydaje się taki gruby zastąpię aktualnym Atomem, w długiej szacie.

Może właśnie tak zrób. Atom moim zdaniem dużo ładniej wygląda taki kudłaty.
I proponowałabym przy okazji zrobić mu zdjęcie, które mniej więcej będzie oddawało jego rozmiar. Pamiętasz może, jak poznawałam Atoma, byłam zaskoczona, że jest taki mały - na zdjęciach wydaje się sporo większy (chociaż może to jest tylko moje odczucie, ale myślę że warto spróbować).

Posted

Mnie też Atom bardziej podoba się kudłaty :lol:.
Koniecznie muszę zrobić zdjęcia z człowiekiem, ale na jednym planie, bo na tych fotach z chłopcami, małymi dziećmi, też wydaje się taki duży :-o

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='wykrywka']
Koniecznie muszę zrobić zdjęcia z człowiekiem, ale na jednym planie, bo na tych fotach z chłopcami, małymi dziećmi, też wydaje się taki duży :-o
Do tej pory nie zrobiłam tego. Nawet się poświęciłam i poprosiłam o zrobienie nam fotek, ... ale nie wyszły :shake:, przynajmniej na tyle by wykorzystać je do ogłoszeń.

Posted

[quote name='faith35']On jest chyba wielkości spanielka, prawda? ;)
I to niedużego spaniela a na zdjęciach wychodzi taki wielki. Jest odrobinę "przy kości", ale ostatnio zauważyłam, że Atom trochę schudł :p.
Ogólnie to bardzo uroczy pies, taki wdzięczny, posłuszny i bezproblemowy, pomijając przejście obok klatek. Dałam go na spacer "nowej", po powrocie usłyszałam : " niesamowity jest ten pies, cały czas się uśmiecha" :lol: