Jessi Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Piszę, ponieważ chciałabym prosić was o radę. Wszystko zaczęło się jakiś tydzień temu. Nie chciała nic jeść przez 2 może 3 dni. Zauważyłam wtedy, że górna powieka jej prawego oka jest powiększona i czerwona. Zastosowaliśmy okład z rumianku i było lepiej. Następnego dnia opuchlizna zniknęła, ale pojawiła się na drugiej powiece. Znowu zrobiliśmy jej okład i pomogło. Później kiedy zaczęła jeść od razu wymiotowała pianą i treścią pokarmową. Piana była żółta albo biała. Od wczoraj jest jeszcze gorzej. Chodzi po domu i dusi się jakby coś stało jej w gardle. Czasami udaje jej się zwymiotować odrobinę piany. Przeważnie ma ona kolor różowy lub pomarańczowy. Dodam, że często jak wracała ze spaceru i napiła się wody to od razu ją zwracała. Były też sytuacje, kiedy biegała i bardzo się zmęczyła wtedy też się jakby dusiła, ale nie tak jak teraz. :< Moja suczka to bokserka i ma około 5 może 6 lat. Nie wiem dokładnie, ponieważ wzięliśmy ją ze schroniska. Proszę o pomoc. :< Quote
Anula Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Tu nie ma co prosić o rady tylko natychmiast do weterynarza bo może być za późno. Quote
gryf80 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 pewnie dziewczyna juz dawno poleciala do lekarza z psem.może napisze,jak obecnie sie psina czuje. Quote
Jessi Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 Wybaczcie, że po tak długim czasie, ale nie zaglądałam tu dawno. Jessi ma się bardzo dobrze i obecnie ma cieczkę. Właśnie wyje i nie daje mi spać. ;) Okazało się, że była to choroba po kleszczu. Na szczęście trafiła w porę do lekarza. :) Quote
Recommended Posts