Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piszę, ponieważ chciałabym prosić was o radę. Wszystko zaczęło się jakiś tydzień temu. Nie chciała nic jeść przez 2 może 3 dni. Zauważyłam wtedy, że górna powieka jej prawego oka jest powiększona i czerwona. Zastosowaliśmy okład z rumianku i było lepiej. Następnego dnia opuchlizna zniknęła, ale pojawiła się na drugiej powiece. Znowu zrobiliśmy jej okład i pomogło. Później kiedy zaczęła jeść od razu wymiotowała pianą i treścią pokarmową. Piana była żółta albo biała. Od wczoraj jest jeszcze gorzej. Chodzi po domu i dusi się jakby coś stało jej w gardle. Czasami udaje jej się zwymiotować odrobinę piany. Przeważnie ma ona kolor różowy lub pomarańczowy. Dodam, że często jak wracała ze spaceru i napiła się wody to od razu ją zwracała. Były też sytuacje, kiedy biegała i bardzo się zmęczyła wtedy też się jakby dusiła, ale nie tak jak teraz. :< Moja suczka to bokserka i ma około 5 może 6 lat. Nie wiem dokładnie, ponieważ wzięliśmy ją ze schroniska.
Proszę o pomoc. :<

• 2 years later...
Posted

Wybaczcie, że po tak długim czasie, ale nie zaglądałam tu dawno. Jessi ma się bardzo dobrze i obecnie ma cieczkę. Właśnie wyje i nie daje mi spać. ;) Okazało się, że była to choroba po kleszczu. Na szczęście trafiła w porę do lekarza. :)