marcinroyy Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Witam Zdecydowalem sie napisac poniewaz nie potrafie sie pogodzic z tym co coraz czesciej widze w telewizji i slyszcze dookola w zwiazku z tak bestialskim i bezkarnym traktowaniem zwierzat!Po reportarzu w "Uwaga" w ktorym pokazany byl piesek ktory lezal i dogorywal na posesji ponad 4 tyg bez jedzienia i picia peklo we mnie wszystko.Ten biedny piesek mimo udzielnienia mu pomocy odszedl w cierpieniach.Bezczelny wlasciciel stwierdzil ze on mial tam zdychac!!!Czy miesci sie Wam w to w glowie? Czy tez kolejna glosnia sprawa z pieskiem Husky ktory zginal ciagniety za szyje na sznurze.Moje pytanie do wszystkich kochajacych zwierzata i nie obojetnych na takie i inne wystepki bezkranych bezczelnych sadystow i dreczycieli CZY NIE MOZNA ZORGAZNOWAC JAKIEJSC DUZEJ PIKETY KTORA WYRAZI ZE NASZE PRAWO JEST ZBYT LAGODNE W TAKICH PRZYPADKACH!!!Przeciez to wola o pomste do nieba jak mozna tak dreczyc zwierzeta ktore sa nam tak wierne i oddane az do smierci!!Moze przemawia przeze mnie zbyt duzo emocji ale prosze ZROBMY cos wspolnie! zeby ci ludzie nie czuli sie bezkrani bo dostana grzywne czy smieszne zawiasy albo wogole nie zostaja ukarani.Nie chce juz ogladac takich scen w tv choc wiem ze zapewne nie raz jeszcze bedzie to mialo miejsce ,dlatego tez marzy mi sie Duza Krajowa Pikieta w obronie zwierzat gdzie wystpily by rowniez oraganizacje zajmujace sie tym jak i ludzie tacy zwykli jak ja ktorym los meczonych, katownych w bestaliski sposb zwierzat nie jest obojetny.Jestem pewien ze ludzi kochajacych zwierzata jest wiecej niz tych sadystow ,psychopatow i katow.Dlatego uwazam ze powinny pojsc petycje o natychmiastowe zaostrzenie kar za tekie bezstialstwa!MILCZAC GODZIMY SIE NA TO WSZYTSKO A SADYSCI SMIEJA NAM SIE W TWARZ NAWET PRZED KAMERAMI JAK MIALO TO MIEJSCE W OSTANIM "UWAGA" POLSTAT. Pozdrwiam wszystkich kochajacych czworonogi MARCIN :-( Quote
xxxx52 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 W tym dziale jest temat o zmiany w ustawie o ochronie zwierzat ,moze wspolnie da sie na rzecz zwierzat, uczynic ,miedzy innymi zwiekszajac kary szczegolnie pieniezne ,z zakazem posiadania zwierzat,oraz adekwatne kary wiezienia za znecanie sie nad zwierzetami. Poczytaj posty na watku o mordowaniu zwierzat,moze cos doradzisz? Quote
marcinroyy Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Szczerze mowiac to az w gardle mnie sciska jak mam czytac o kolejnych sadystycznych wystepkach bo za slaby jestem na czytanie i ogladanie takiego okrucienstwa w stosunku do zwierzat.Ale zapoznam sie z postami i napewno wejde chetnie w dyskusje z osobami ktore uwazja ze trzeba koniecznie cos zmienic by tak dalej nie bylo jak do tej pory,czyli praktycznie zero odpowiedizalnosci dla sadystow. Quote
Recommended Posts