Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochany Sakunio(*)....
Wybacz piesku, Winter i Kajka tak bardzo chciały i my też, pokochaliśmy Cię tu wszyscy i mam nadzieję (Kajko - popieram Cię w 100%),
że te bestie odpowiedzą za Twoją śmierć, i nie tylko Twoją!!!

Posted

[quote name='Kajka_72']Wiesz na co umarl ? ??????
na opieke w raju, na czlowieka , ktorym jest Diana P, na zaniedbanie , na poturbowanie ....umarl na to !!!!!!!

nie mam sily z Toba dyskutowac......bo nic nie rozumiesz!!!!

...malutki... (*)

Winter... Wybacz, ale nie mam sił, wiesz jak mi przykro...
Nie mam sił... zbierajcie dokumentację! Dokładnie i szczegółowo!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Kampanię czego? Nienawiści?... "cioteczek"?
Wypraszam sobie tę retorykę, właśnie w obliczu śmierci tego psiaka! Bez niej być może wcześniej udało sie go zabrać i zauważyć, że raj RAJEM nie jest! I pies by żył!

A "kampanię" warto prowadzic chodźby po to by teraz nastepna ofiara nie skończyła tak jak ten biedny psiak: w bólu, cierpieniu, z ranami siegającymi kości i z urazem, który skazał go na śmierć!

A już jest następny kandydat!

Sako(*)... dla Ciebie, dla Winter i Kajki, edytuję!
Boże biedny , kochany Sako:( Płacąc mu stałą deklarację cieszyłam się,że mu choć troszkę pomagam.... Nie wiedziałam ,że pomagałam mu w cierpieniu...:shake:
Z drugiej strony nie mogę pojąć i zrozumieć dlaczego tam trafił? Czy nikt nie widział tych warunków? Nie zrozumcie mnie źle , ja nie szukam odpowiedzialnych, absolutnie nie. Staram się tylko zrozumieć... i nie potrafię:shake:

Posted

Wiedziałam Sakuniu, choć mnie nie było.
Siedziałam na telefonie z nadzieją. Taką ogromną.
Wypłakałam morze łez.
Przyjechałam do domu i pół godziny biłam się z myślami, czy włączyć komputer.
Otworzyłam.
I nie mam słow. Nie widzę juz nic.
Dawno tak nie płakałam:(
[quote name='ania shirley']Sako- pisałam ,ze bedziesz symbolem "wygnania RAJU z garażu" . Myślałam, miałam nadzieję,że zdrowym ,żywym , biegającym.... Cóż, stało się inaczej... Dzieki Tobie i przede wszystim dzięki WINTER następne psy nie bedą ZDYCHAĆ (to cytat pani CZ.) w rajskim garażu- głodzone z karę , z "kręconymi " uszami...
Kasiu Tobie dzis też wiele nie napisze, bo normanie nie umiem
Do kónca życia nie zapomnę Ci tego, co zrobiłaś dla Sako i wszystkich psów, które były u Czarodziejki.
Jeśli my płaczemy przed klawiatura, to co TY biedna czujesz:(
Kasiu. Dzięki Tobie, odarty z godności psiak umarł otoczony ciepłem, miłością, bezpieczeństwem, spokojem.
Dzieki Tobie odzyskał utraconą godność i dume.
Z głową podniesioną wysoko , żegnał sie ze światem i z nami.
Dostał 3 tygodnie od Was i coś mi mówi, że były to najpiekniejsze dni jego życia.

[quote name='zuzlikowa']
...malutki... (*)

Winter... Wybacz, ale nie mam sił, wiesz jak mi przykro...
Nie mam sił... zbierajcie dokumentację! Dokładnie i szczegółowo!Zbierajcie, prosze i ja.
Niech śmierć tego udręczonego psiaka nie pójdzie w zapomnienie.
Niech nie będzie bezsensowną ale niech uratuje inne zwierzęta, krzywdzone ręką ludzką.

[quote name='zuzlikowa']

A już jest następny kandydat!

Tego właśnie ogromnie sie boję:(
Płakałam dziś na samą mysl o tym.
Bo chyba nikt nie ma złudzeń, że Sako był jedyny.

Sakusiu

• nie zapomnimy Piesku. :(

• Posted

Tyś nasza był radością
    I wielką miłością.
    Nie miałeś życia szczęśliwego
    bo nikt nie dał Ci wcześniej tego.
    Tu miałeś tylko cierpienie
    Teraz znalazłeś wytchnienie.
    Chociaż jak wszechświat wielka
    miłość nasza
    Nie dała rady pomóc Ci żyć u boku Winter mając jej troskliwość
    Do innych odszedłeś za Most Teczowy
    tam gdzie inny świat tak kolorowy.
    Gdzie nie ma bólu i cierpienia,
    gdzie na ma możliwości zranienia.
    Lecz w sercach naszych już na zawsze pozostaną o Tobie wspomnienia.
    * * * * * * * * * * * *
    Będę o Tobie pamiętać, tak jak pamiętam o innych które odeszły.

Posted

ŻEGNAJ SAKUŚ!!!!!
    "Śpij piesku, śpij...
    już odpocząć trzeba
    Może będziesz miał
    swój kawałek nieba
    Może będzie tam
    piękniej niż tu teraz
    Może spotkasz tych, których tu już nie ma...
    Śnij, piesku śnij...
    w snach jest zawsze pięknie
    Ciepły dom, miejsca dość
    na twe wierne serce
    Przyjdzie czas spotkać się
    potarmosić uszy
    lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć
    Lecz dziś sobie śnij
    a czas łzy osuszy"

Posted

Bardzo smutne wieści , żegnaj piesku :(:(:( .
    Twoje historia i odejście dały szansę innym pieskom z "psiego raju"....nie poszły na marne.
    Kasiu - bardzo mi przykro, dziękuję Ci Kochana za wszystko co zrobiłaś, za Twój upór w ratowaniu Sakusia, trzymaj się dzielnie - zrobiłaś z pomocą Kajki wszystko , co było możliwe .
    Brak słów...

Posted

Winna Wam jestem jeszcze jedna informacje.
    Cialo Sakusia zostanie poddane kremacji-indywidualnej kremacji. Podjelysmy z Kasia taka decyzje bez wzgledu na koszty.
    Prochy pieska nie beda zlozone razem z innymi bezdomnymi pieskami, a osobno bo ....On juz nie byl niczyj :-( Byl Kasi .
    To juz wszystko co mozna bylo dla Sakunia zrobi. Okazac mu ogromny szacunek i milosc. Nawet po smierci.
    Przysieglam wczoraj tej biedne istocie, ze jego bol, cierpienie, smierc... nie pojda na marne :shake: Slowa dotrzymam.
    Modle sie by Bog dal mi cierpliwosc ,bo jak da mi sile.... to za siebie nie recze:angryy:
    Zegnaj Piesku (*) i wybacz :-(

To chyba moja ostatnia informacja na temat Sakunia, choc to jeszcze nie final.. ...

Kasia bardzo dziekuje Wszystkim , ktorzy ja wspierali. To bylo dla niej bardzo wazne.
    Ja dziekuje, ze byliscie z pieskiem do konca jego walki :-(...niestety, przegranej walki.

Posted

[quote name='Kajka_72']Winna Wam jestem jeszcze jedna informacje.
    Cialo Sakusia zostanie poddane kremacji-indywidualnej kremacji. Podjelysmy z Kasia taka decyzje bez wzgledu na koszty.
    Prochy pieska nie beda zlozone razem z innymi bezdomnymi pieskami, a osobno bo ....On juz nie byl niczyj :-( Byl Kasi .
    To juz wszystko co mozna bylo dla Sakunia zrobi. Okazac mu ogromny szacunek i milosc. Nawet po smierci.
    Przysieglam wczoraj tej biedne istocie, ze jego bol, cierpienie, smierc... nie pojda na marne :shake: Slowa dotrzymam.
    Modle sie by Bog dal mi cierpliwosc ,bo jak da mi sile.... to za siebie nie recze:angryy:
    Zegnaj Piesku (*) i wybacz :-(

To chyba moja ostatnia informacja na temat Sakunia, choc to jeszcze nie final.. ...

Kasia bardzo dziekuje Wszystkim , ktorzy ja wspierali. To bylo dla niej bardzo wazne.
    Ja dziekuje, ze byliscie z pieskiem do konca jego walki :-(...niestety, przegranej walki.

I tu masz przyczynę znikania postów...
    Sako(*)... kolejny, którego nie będę mogła zapomnieć...

Posted

Zegnaj Sako ....

• .Bądz tam szczęsliwy . Dzięki serdecznej dobroci i opiece prawdziwych, dobrych ludzi ostatnie tygodnie swego życia byleś kochany ,szczęsliwy i bezpieczny. Mialeś jeszcze żyć ....

• Posted

Przykro mi Sakuś :( :candle: - do tych co Cię skrzywdzili "karma" wróci... jaka kolwiek miałaby być jej postać - szkoda, że musiałeś zostać przeniesiony za TM - mam gdzieś opinie tych którzy są za popieraniem tego, że to dla dobra kogoś ... - to dla dobra tych którzy zostają... (nie tyczy się to tego przypadku - a wszystkich).
    To nie moje ego, że chcę jak najdłużej mieć psa - obrońcy - idźcie do hospicjów i tam to powiedzcie - że to dla Ich dobra...
    Raz tylko na moich rękach odszedł pies i był to chyba ostatni w taki sposób...
    Bądź szczęśliwy TAM - jeśli jest...

Posted

Szkoda ,że posty są usuwane, szkoda ,że najważniejsza stała się awantura , szkoda ,że wspaniały i dobry psiak odszedł.... ,że cierpiał, że zabrakło empatii i etyki...
    Szkoda ,że morał z bajki o psach i zjącu jest tak aktualny na tym smutnym wątku..........
    Żegnaj piesku..... :(

Posted (edited)

no nie ,nie rozumiem ,.....znów łzy w oczach ...:-(:-(
    Sako .. nie umarł ..odarty z resztek godności , brudny ,mokry z ranami .. , i w kagańcu na pyszczku !!!!!!....

On umarł wolny , kochany ,,czuł wokół siebie milosć, dobro , szacunek i ODZYSKAŁ w końcu swoją GODNOŚĆ !.....
    czy naprawdę nie widzicie tego ....niektórzy..........

Edited by aanka
    Posted

[quote name='aanka']no nie ,nie rozumiem ,.....znów łzy w oczach ...:-(:-(
    Sako .. nie umarł ..odarty z resztek godności , brudny ,mokry z ranami .. , i w kagańcu na pyszczku !!!!!!....

On umarł wolny , kochany ,,czuł wokół siebie milosć, dobro , szacunek i ODZYSKAŁ w końcu swoją GODNOŚĆ !.....[/QUOTE]
    Szkoda ,że tak krótko... ale dobrze ,że choć tyle. Pewnie wiedział o tym , czuł. oby...