majku33krakow Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='wellington']Mam nadzieje ze moj post nie bedzie ponownie skasowany. Lacznie ze mna PIEC osob (post malizny zostal skasowany) zadalo pytania odnosnie oswiadczenia lekarskiego, post 1678. Czy doczekamy sie odpowiedzi na te pytania ? też mnie ciekawi to Quote
majku33krakow Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 właściciele sako mogą oskarżać czarodziejkę o zaniedbanie psa,czemu tego nikt nie zrobi ,skoro mają pretensje o zaniedbanie? Quote
majqa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='majku33krakow']właściciele sako mogą oskarżać czarodziejkę o zaniedbanie psa,czemu tego nikt nie zrobi ,skoro mają pretensje o zaniedbanie?[/QUOTE] Jeśli o czymś się nie pisze to nie znaczy, że to nie istnieje. Tu czas pokaże, czy i co zrobiono w tym kierunku. Reasumując, tylko idiota, który ma jakiś plan działania podawałby go na tacy, na publicznym forum, uprzedzając drugą stronę - przeciwnika/ oponenta (jak zwał tak zwał) o przyjętym kierunku działania, kolejnych krokach jakie zamierza przedsięwziąć. Quote
dangos19 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Sakusiu trzymaj się, wstawaj na łapinki Quote
imperator Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='majku33krakow']też mnie ciekawi to Ja o tym pisałem 16.02 i do tej pory cisza, na innych wątkach psów u czar. też ludzie proszą o zdjęcia i ich nie dostają Quote
ania shirley Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Sako!!! Zdrowiej psiaku!! Pamietamy!!! Quote
marra Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Widzę że znowu zaczyna robić się tu zamęt...na tego typu posty jest już inny wątek... Quote
malizna78 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='marra']Widzę że znowu zaczyna robić się tu zamęt...na tego typu posty jest już inny wątek...[/QUOTE] Jaki zamęt? Sako, czekamy na informacje. Może nowe zdjęcia. Ty szczęsciarzu! Quote
majku33krakow Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='majqa']Jeśli o czymś się nie pisze to nie znaczy, że to nie istnieje. Tu czas pokaże, czy i co zrobiono w tym kierunku. Reasumując, tylko idiota, który ma jakiś plan działania podawałby go na tacy, na publicznym forum, uprzedzając drugą stronę - przeciwnika/ oponenta (jak zwał tak zwał) o przyjętym kierunku działania, kolejnych krokach jakie zamierza przedsięwziąć.[/QUOTE] masz racje majka. Quote
Mysia_ Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='majqa']Jeśli o czymś się nie pisze to nie znaczy, że to nie istnieje. Tu czas pokaże, czy i co zrobiono w tym kierunku. Reasumując, tylko idiota, który ma jakiś plan działania podawałby go na tacy, na publicznym forum, uprzedzając drugą stronę - przeciwnika/ oponenta (jak zwał tak zwał) o przyjętym kierunku działania, kolejnych krokach jakie zamierza przedsięwziąć.[/QUOTE] dokładnie... Quote
malizna78 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Kajko, czy wiadomo już, czy czarodziejka odesłała nadpłatę za sako? To jest przecież spora kasa. Quote
Kajka_72 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='malizna78']Kajko, czy wiadomo już, czy czarodziejka odesłała nadpłatę za sako? To jest przecież spora kasa.[/QUOTE] Malizno nie wiem ..... moja wiedza to info tel. od Kasi, a o to sie nie dopytalam. Quote
Beatkaa Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 (edited) Czekam wciąż na przelew za nadpłatę za luty.Jeśli się pojawi na moim koncie,w rozliczeniu na pierwszej stronie zostanie to zaznaczone. EDIT:Przyszedł przelew w wysokości 200zł. Jestem w kontakcie z Mysią,która jak będzie wiedzieć poda mi numer konta,na który mam przesłać pieniądze Sako. Edited February 23, 2012 by Beatkaa dopisek Quote
majku33krakow Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Beatkaa']Czekam wciąż na przelew za nadpłatę za luty.Jeśli się pojawi na moim koncie,w rozliczeniu na pierwszej stronie zostanie to zaznaczone.[/QUOTE] czarodziejka ma ci to zwrócić? Quote
Norel Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Poświęciłam masę czasu na dość dokładne przeczytanie wątku Sako plus hmm..hospicyjnego... Żałuje ,że tak pózno,ale przy realnej pomocy konkretnej grupie psów brakuje mi czasu na inne działy,a szkoda,bo nieco mi sie oczy otworzyły..... Zapisze sobie i ogromnie gratuluje determinacji Winter za to co zrobiła by wydrzeć Sako! Zdjęcia jego wesołego pyska są cudowną nagroda po czytaniu tego horroru!. W życiu nie pojmę tego fanatyczego wycia osób które uważały że ma zgnić na mrozie,bez środków przeciwbólowych,bez leczenia. Winter i zaangażowane w zabranie go dziewczyny-macie juz chyba zaklepane miejsce w niebie! Quote
WiosnaA Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Zdrowiej Sakusiu! :) Dużo sił życzę dla wspaniałej Winter!:) Quote
majqa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Fundacja BERNARDYN']Decyzja PIW: - psy będące własnością p. Diany (zgodnie z oświadczeniem zawartym w protokole) mogą pozostać - pozostałe psy muszą w terminie 7 dni od dnia kontroli wrócić do właścicieli Dobrostan psów prywatnych p. Diany, które pozostają na posesji będzie podlegał kontrolom i miał charakter ciągły, w przyszłym tygodniu przewidziane 2-3. W tym tygodniu również należy się spodziewać. Zakaz przyjmowania na czasową opiekę jakichkolwiek psów, ponieważ nie ma zarejestrowanej działalności (hotel). Jeśli p. Diana w przyszłości chciałaby ubiegać się o taką rejestrację musi najpierw zwrócić się do piw o wskazania. Zakaz przebywania na terenie posesji większej ilości psów prywatnych niż określona w protokole, ponieważ tylko na tę ilość są spełnione warunki bytowe i piw wyraża zgodę. Na dzień kontroli nie ma odpowiednich warunków dla kolejnego psa. Na terenie posesji mogą przebywać jedynie zwierzęta bez widocznych oznak chorobowych (zdrowe), ponieważ nie ma możliwości na zapewnienie odpowiednich warunków (źródło ciepła i przy tej ilości zwierząt odpowiednia opieka). Jeśli warunki bytowe prywatnych psów p. Diany i opieka nad nimi podczas kontroli dobrostanu zostaną uznane za niewystarczające to psy zostaną odebrane bez wskazań do poprawy, bo takie już były i umieszczone w miejscu wskazanym przez wójta gminy Widawa. Ilość psów prywatnych 8 szt. Warunkowo może zostać Campari, jeśli natychmiast (do kolejnej kontroli) zostaną dla niej stworzone właściwe warunki (m.in musi dojść ósma buda, ocieplana, dostosowana dla psa). Campari zostanie natychmiast odebrana podczas kontroli, jeśli warunki zostaną uznane za niewystarczające. Zostało 6 dni. Prosimy właścicieli o odebranie psów.[/QUOTE] Tak więc mamy jasność. Quote
Roland_De Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Wpłacam co miesiąć na SAKO, czy mam zmienić konto ? Quote
Kajka_72 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='ania shirley']A co u Sako?? Dzisiaj Sako mial "sadny dzien" Umieralam ze strachu od samego rana. To byl dzien ,gdzie nalezalo podjac decyzje ZYCIE LUB SMIERC! Nie mozna bylo dluzej czekac. Za decyzje ponizej, jestem odpowiedzialna z Kasia po rowno. Ewentualne gromy przyjmuje na klate Zdecydowalysmy , ze przed "ostatecznoscia", Sako zostanie poddany RM by miec pewnosc absolutna, ze szans nie ma. Podjeto decyzje, poprzedzona rezonansem dwoch odcinkow ( gratulacje dla lekarzy, ktorzy stwierdzili, ze do rezonansu sie nie nadaje :angryy:) , dodatkowym RTG i innymi badaniami. Narkoza dla Sako nie byla zadnym zagrozeniem . Chlopak ma serce jak dzwon. Sako dzisiaj dostal kolejna ale juz bardzo powazna przepustke na zycie:lol: Znaleziono przyczyne niesprawnosci psa. Jaka?...nie napisze z waznych powodow. Przepraszam. Nie jest to jednak dysplazja jak sugerowano, a zmiana pourazowa do usuniecia. Dr podjal decyzje o natychmiastowej operacji -JUTRO. Nie Kasia, nie ja ....doktor uwaza rowniez , ze nie ma powodu by poddac psa eutanazji, chociaz przed rezonansem tego nie wykluczal! Prosze , 3majcie mocno kciuki jutro, bo jednak operacja - to zawsze operacja. Jakies ryzyko zawsze istnieje. Mam tez nadzieje, ze srodoperacyjnie nie wyjda niepozadane "dodatki" , a wiem, ze tak tez czasami bywa. Sakus to bardzo silny organizm, od dwoch dni zaczal sie lekko podnosic, przemieszczac samodzielnie, zmieniac pozycje...krotko mowiac , z "nieruchomosci" zamienial sie w "ruchomosc":multi: Poniewaz TO dobrze rokowalo....trzeba bylo jeszcze raz wszystko dokladnie przebadac i porzadnie zdiagnozowac :) I takie sa ostatnie wiesci o Sako Sakus zostal w klinice, Kasia jest w drodze do domu. Quote
Recommended Posts