Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asiek.l-g']Dzień dobry Sako, wieści sa wspaniałe, i oby tak dalej kochany a te Twoje oczka .. ehhh cudowne.[/QUOTE]

o, tak! te oczy mówią, że będzie dobrze!
wszystkiego co najlepsze dla Sako i jego wspaniałej Opiekunki!!!!

Posted

Witam Sakusia
Sakuś daje się pogłaskać, bo sam fakt że ktoś cały czas przy nim jest i nim się zajmuje sprawiło, że jego podejście jest zupełnie inne pomimo niedogodności związanych z zabiegami.
Trzymam mocno kciuki.

Posted

[quote name='mari23']o, tak! te oczy mówią, że będzie dobrze!
wszystkiego co najlepsze dla Sako i jego wspaniałej Opiekunki!!!![/QUOTE]I ja witam Sakusia "z rana samego";) Ja również zawsze zwracam uwagę na oczka. U chłopaka są żywe, bystre i zainteresowane otoczeniem. Heheheh:):) Wszystkiemu sie dziwi???;) Wstawaj chłopaku jak najszybciej bo to bedzie święto dogomanii a już byśmy chętnie chciały z Tobą wszystkie poswietować...(no i oczywiście z Kasią jako gościem honorowym:):))

Posted

[quote name='asiek.l-g']Dzień dobry Sako, wieści sa wspaniałe, i oby tak dalej kochany a te Twoje oczka .. ehhh cudowne.

Oj zyczylabym sobie jeszcze lepszych ;)
Przestrzegalabym jednak przed takim hura-optymizmem :roll: Cudne jest , ze samopoczucie Sakusia jest bardzo dobre, wszystko w "srodku" funcjonuje juz jak trzeba, rany sie goja , a on sam jest bardzo kontaktowy i zyje teraz bez bolu.
Pamietajmy jednak, ze losy Sako wciaz sie waza. Nie wiemy jak zareaguje na pelna rehabilitacje bo wciaz leczy rany i wdrozenie jej troche potrwa.
Dostal jak to Kasia mowi "bilet pierwszej klasy na podroz do zdrowia, ma to co najlepsze" , czy jego organizm da sobie z tym rade? Niestety, o tym przekonamy sie dopiero za jakis czas.

Posted

[quote name='Cantadorra']Tak, wstawaj Sako. I szkoda, że Sako nie byl w cieple........ Spróbuj piesku się podnieść, Twoja Pani próbuje wszystkiego...... Trzymam kciuki.

Nie tylko....
szkoda, ze Sako nie byl w cieple, nie byl przebadany, nie mial odpowiednich lekow, nie byl zadbany, "zaopiekowany" ,nie byl podnoszony, nie byl czysty, nie mial srodkow p/bolowych, lezal na plecach (przy jego kregoslupie to dramat i bol ogromny) i ....i jeszcze wiele , ze........ "szkoda, ze nie byl".

Posted

Odwiedzamy Przystojniaka wieczorową porą.
Zdrowiej piesku - po Twoim bystrym spojrzeniu i zadowolonym pyszczku widać, że robisz wspaniały użytek z tego "biletu pierwszej klasy", który zafundowała Ci Kasia.
Kasiu - oczywiście ciągle trzymamy za Was kciuki i pozdrawiamy
Kika i Czaki :)

Posted

[quote name='majqa']Nie, nie wstaje. :-([/QUOTE]
Jeszcze wstanie!

Słodkich snów chłopaku! I szybko się kuruj bo tu masa ciotek siedzi i czeka aż je zaskoczysz swoim brykaniem :)

Posted

[quote name='Maruda666']Spokojnej nocy piesku :) Obyś jeszcze mógł kiedyś pobiegać, mocne kciuki.
Dużo zdrowia i sił dla wspaniałej Opiekunki :)[/QUOTE]
I ją się dołączam do życzeń spokojnej nocy dla Sakusia i jego pańci...Dobranoc:):)

Posted

[quote name='malizna78']Ja też odwiedzam Sako i czekam jak zwykła łapczywie na nowe wiadomości.
I nie pójdę spać zanim się nie doczekam.
Poniewaz dbam o Twoj sen ;-) cos Ci napisze .
Sakus bywa juz bardzo mily do Kasi :-)
Druga dobra wiadomosc to taka , ze Kasia dostala wielka pake od Myszy1( OGROMNIE ZA NIA DZIEKUJE) .
A reszta na razie bez wiekszych zmian, leczenie brzusia, "machanie" celowe lapkami czyt:cwiczenie, przygladanie baczne sie swiatu i wiara Kasi, ze " te slepka "beda jeszcze dlugo na nia patrzec :-)

Sakus , 3maj sie dzielnie , masz jeszcze troche czasu by pokazac, ze wstaniesz ale juz powoli ....do roboty chlopie :-)

Posted

[quote name='Kajka_72']Poniewaz dbam o Twoj sen ;-) cos Ci napisze .
Sakus bywa juz bardzo mily do Kasi :-)
Druga dobra wiadomosc to taka , ze Kasia dostala wielka pake od Myszy1( OGROMNIE ZA NIA DZIEKUJE) .
A reszta na razie bez wiekszych zmian, leczenie brzusia, "machanie" celowe lapkami czyt:cwiczenie, przygladanie baczne sie swiatu i wiara Kasi, ze " te slepka "beda jeszcze dlugo na nia patrzec :-)

Sakus , 3maj sie dzielnie , masz jeszcze troche czasu by pokazac, ze wstaniesz ale juz powoli ....do roboty chlopie :-)
No i to jest to, "co prosiaczki lubią najbardziej"
Mogę spokojnie sie ułozyc do snu.
Sako, winter, kajka, dziękuję!

Posted

Sakusiu ..jesteś b. dzielnym pieskiem ...
Tyle przeżyłeś ...to już za Tobą na szczęście .nie wróci nigdy !!..
Teraz nabieraj sił ..i odzyskuj utraconą wiarę w ludzi .....ale przy takiej wspaniałej opiekunce .szybko ją odnajdziesz..
Przytulam Cię mocno ...

Posted

[quote name='majku33krakow']Czemu nikt nie odebrał sako od czarodziejki jak leżał ,jak miał odleżyny już,czy czarodziejka nie zrobiła zdjęć jego stanu faktycznego? (z tymi otwartymi ranami).[/QUOTE]
majku, ba nawet nikt o to nie spytał jak już pojawiły się pierwsze zdjęcia, wtedy rozprawiano jaki pies jest twardy i uparty:shake:
niech więc ten upór i siła woli życia pozwoli mu wstać pod czujną dobrą dłonia Kasi, trzymaj sie Sakulku!

Posted

majku widziałeś te zdjecia na wątku robiene przez nią ?..bo ja nie dopiero jak został odebrany
ale widziałam inne fotki i to dało do myslenia ,ze on moze wygladac o wiele gorzej ,gdyby było wiecej fot..

Posted

[quote name='Kajka_72']Ja piernicze....az komentowac to trudno :shake: Beatko, prosze Cie...nie pakuj sie w ten balagan :( to tylko pogorsza sytuacje i pograza nawet wetke:shake:

Czy to ta sama pani dr, ktora powiedziala, ze poczekamy tydzien i jak sie nie poprawi -uspimy? A gdzie do opinii dolaczone sa wyniki badan?....a zapomnialam ...pani dr przeprowadzila wywiad i ma rentgena w oczach, wiec po objawach klinicznych wie wszystko. Co za fenomen:crazyeye: W ogole bardzo merytoryczne to oswiadczenie! Tekst: "Kilka razy dziennie był wyprowadzany lub wynoszony na podwórze " jest bardzo "wiarygodny". Rozumiem , ze pani doktor byla przy tym !!!
Zapomniala dopisac do opinii, ze rzeczywiscie ...kocyki zasikane byly zmieniane i ....wietrzone, by ponownie wrocic na swoje miejsce. Te wiedze mam z postow wczesniejszych.
Cudnie!! Opieka absolutnie doskonala ...masz racje Zuzlikowa, trafil sie cholernie uparty pies, ktory mimo fantastycznego leczenia, perfekcyjnej opieki, postanowil sobie pognic na zywca :shake: Wstydzilbys sie Sako :mad:
Pania dr nalezalo by zglosic do Komisji Etyki Lekarskiej (tak to sie chyba nazywa) bo po pierwsze... leczenie jest nijakie ( ale to juz do oceny innych lekarzy. Ja tylko nie wiem, ktory wet bez badan laboratoryjnych, sprawdzenia stanu nerek i watroby odwazy sie podawac trocoxil???szok), po drugie kumoterstwo az w oczy gryzie!!!
Stan psa jest oczywista oczywistoscia, zaniedbanie w leczeniu i pielegnowaniu widoczne!!! Opinia lekarza zajmujacego sie Sako jest jednoznaczna. Powtarzac jej juz nie bede.
Moze pani dr porozmawialaby z lekarzem opiekujacym sie teraz Sako ...bo o standardach ani medycznych, ani etycznych, ani pielegnacyjnych nie ma pojecia!!!
Moze zobaczylaby Sako teraz , co udowodnilby jej jednak, ze dobra opieka, to zupelnie cos innego niz widziala w hospicjum!
Moze warto uswiadomic pani dr, ze pies nie musi cuchnac, byc oblepiony odchodami i gnic na zywca przy dzisiejszej medycynie weterynaryjnej i oczywiscie dobrej opiece! ???
Jak pragne zdrowia ...rece opadaja :( ja bym sie po tym wszystkim ze wstydu spalila, a sumienie by mnie zezarlo na zywca.

[quote name='majqa']To, co cytuję jest przepisane z palca.
Jeśli gdzieś jest odpowiedź na moje pytanie, przepraszam, że ją przeoczyłam.
U kogo obecnie jest to oświadczenie?
Dlaczego nie został wstawiony skan?

[quote name='wellington']Wazne pytania .
Kto na nie odpowie ?

[quote name='dana']Przypomnę te naprawdę bardzo ważne pytania.

Mam nadzieje ze moj post nie bedzie ponownie skasowany.
Lacznie ze mna PIEC osob (post malizny zostal skasowany) zadalo pytania odnosnie oswiadczenia lekarskiego, post 1678.

Czy doczekamy sie odpowiedzi na te pytania ?