Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anula napisał(a):
Bo on nie był konający!

Anula, dodaj tylko wg kogo nie był konający.....
[B napisał(a):
bakusiowa]Bardzo mnie zastanawia to, dlaczego konajacy pies leżał w kagańcu?

Właśnie, pies się nie mógł ruszać, ale był tak groźny, że kaganiec był koniecznością.... tylko wg kogo???
Ciekawe, czy teraz, jak nabiera sił w ciepłym i jest otoczony troską Winter też zakłada Mu kaganiec? Ja ryzykuję stwierdzenie, że NIE!!!

Posted

Sarunia-Niunia napisał(a):

Ciekawe, czy teraz, jak nabiera sił w ciepłym i jest otoczony troską Winter też zakłada Mu kaganiec? Ja ryzykuję stwierdzenie, że NIE!!!

Też zaryzykuję i się zgodzę z Tobą...

Posted

opinia Pani wet jest zupełnie różna od opini, którą mi wykrzyczał do słuchawki Pan wet od Czarodziejki :roll: i zresztą Pan wet z Kliniki w Łodzi też miał inne zdanie...
Jednak jeśli Pani rzeczywiście tak uważa jak napisała w opinii to smutne jest dość :roll:

Posted

przy bolesnych zabiegach kaganiec jest jednak niezbędny, bo nigdy nie można przewidzieć reakcji psa. poza tym coś jest w kagańcu, że dyscyplinuje. dowiedziałam się o tym od fachowca z bardzo dobrej kliniki zwierzęcej.

Posted

Sakuś dostaje teraz karmę dla szczeniaków. Chciałby ruszać łapkami i wykonuje niewielkie ruchy, Próbuje się podnieść. Skóra jest w trochę lepszym stanie, ale jedna odleżyna jest okropna. Od dzisiaj leży na materacu przeciwodleżynowym. Dzisiaj raz pomęrdał ogonem....

Posted

Mysia_ napisał(a):
Dzisiaj raz pomęrdał ogonem....

On chce żyć! I cieszy się,że jest mu ciepło i nie boli go/ boli go mniej.

Winter, Mysiu- nie ma słów ,żeby określić to co dla niego zrobiłyście...

Posted

[quote name='Mysia_']Sakuś dostaje teraz karmę dla szczeniaków. Chciałby ruszać łapkami i wykonuje niewielkie ruchy, Próbuje się podnieść. Skóra jest w trochę lepszym stanie, ale jedna odleżyna jest okropna. Od dzisiaj leży na materacu przeciwodleżynowym. Dzisiaj raz pomęrdał ogonem....
Jak bardzo bym chciała, żeby Sakuś doszedł do siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Widać z tego co piszecie, że ma w sobie wielką wolę życia!!!!!!!!!!!!!!!!
"Dzisiaj raz pomerdał ogonem" - aż się łza szczęścia w oku zakręciła.....

Posted

"Dzisiaj raz pomerdał ogonem"-taka mała rzecz,ale w przypadku Sakusia cieszy aż do łez.

Walcz kochany pieseczku,przecież ty chcesz żyć,a nie wegetować i męczyć się,jak u byłej "opiekunki".

Posted

[quote name='Mysia_']Sakuś dostaje teraz karmę dla szczeniaków. Chciałby ruszać łapkami i wykonuje niewielkie ruchy, Próbuje się podnieść. Skóra jest w trochę lepszym stanie, ale jedna odleżyna jest okropna. Od dzisiaj leży na materacu przeciwodleżynowym. Dzisiaj raz pomęrdał ogonem....

...i o to chodzi... to bardzo duże wsparcie dla organizmu tego psiaka...
Nie wiem na ile Sakuś pozwoli sobie nałożyć opatrunki hydrożelowe, ale miałam z nimi do czynienia przy bardzo poważnych odleżynach i u człowieka oraz głebokich ranach u psiaków... bardzo dobrze sprawdziły się, a jedno jest pewne- przynoszą także ulgę.

Zuzolinda nie należała do zbyt grzecznych pacjentek, wiec w zasadzie szybko spadały, ale i tak bez mała natychmiast spowodowały ziarninowanie...
Są różnych rozmiarów, do kupienia w aptece... ich przeznaczenie to min. własnie odparzenia, odleżyny... głebokie rany.
A są chyba neutralne do innych środków i specyfików...

Posted

[quote name='zuzlikowa']Nie wiem na ile Sakuś pozwoli sobie nałożyć opatrunki hydrożelowe, ale miałam z nimi do czynienia przy bardzo poważnych odleżynach i u człowieka oraz głebokich ranach u psiaków... bardzo dobrze sprawdziły się, a jedno jest pewne- przynoszą także ulgę.

Zuzolinda nie należała do zbyt grzecznych pacjentek, wiec w zasadzie szybko spadały, ale i tak bez mała natychmiast spowodowały ziarninowanie...
Są różnych rozmiarów, do kupienia w aptece... ich przeznaczenie to min. własnie odparzenia, odleżyny... głebokie rany.
A są chyba neutralne do innych środków i specyfików...

Są bardzo dobre, tylko spadają. Zależy od umiejscowienia rany. Ja mocowałam je bandażem. No i są stosunkowo drogie

Posted

dziewczyny, na otwarte zainfekowane odleżyny bardzo polecam balsam szostakowakiego AVILIN- stosuje się jes nawet na odkryte saczące rany odlezynowe i inne, działa łagodząco i powoduje szybkie ziarninowanie, odbudowę tkanki- to taki klej tkankowy. Pomiędzy smarowaniami ranę dobrze jest przemywać Rivanolem, raczej nie stosuje się zasypek one utrudniają dostęp powietrza
http://www.i-apteka.pl/product-pol-3027-AVILIN-Balsam-Szostakowskiego-100ml.html

Posted

[quote name='joteska']dziewczyny, na otwarte zainfekowane odleżyny bardzo polecam balsam szostakowakiego AVILIN- stosuje się jes nawet na odkryte saczące rany odlezynowe i inne, działa łagodząco i powoduje szybkie ziarninowanie, odbudowę tkanki- to taki klej tkankowy. Pomiędzy smarowaniami ranę dobrze jest przemywać Rivanolem, raczej nie stosuje się zasypek one utrudniają dostęp powietrza
http://www.i-apteka.pl/product-pol-3027-AVILIN-Balsam-Szostakowskiego-100ml.html

Nie wiem, jak to wygląda u Sakusia, ale najpierw trzeba będzie pozbyć się martwej tkanki a dopiero potem odbudowywać.

Posted (edited)

Mysia juz napisala o Sako i rowniez o tym, ze Sakus poruszal ogonem ( uprzedze panie chcace sie z tego faktu ponabijac...chodzi o odruch):multi: To bardzo budujace. Sako ma cieplo wiec i organizm inaczej sie regeneruje.
3maj sie Sako. Jeszcze staniesz na 4 lapki :-)Jestes pod prawdziwie dobra opieka ....dasz rade:-)
Winter , przeciez Ty temu psu z nieba spadlas....mam nadzieje, ze nie za pozno :roll:
A to Sako dzisiaj:-)

To jest strasznie fajne :-)

Zblizen skory oszczedze ale moim zdaniem jest sporo lepiej :multi:, a to dopiero 3 DNI :-)

Edited by Kajka_72
Posted

docha napisał(a):
przy bolesnych zabiegach kaganiec jest jednak niezbędny, bo nigdy nie można przewidzieć reakcji psa. poza tym coś jest w kagańcu, że dyscyplinuje. dowiedziałam się o tym od fachowca z bardzo dobrej kliniki zwierzęcej.

dobry w takich wypadkach jest kaganiec z materiału zapięty dość ciasno , taki nacisk na pysk faktycznie uspokaja psa , jest to naturalny chwyt matki dyscyplinującej szczeniaka
kaganiec metalowy nie jest do końca bezpieczny o tyle, że pies nie ma możliwości użycia zębów ale z powodzeniem boleśnie uderzy

Mysia_ , a co lekarz mówi na temat problemów Sako z poruszaniem się ? dostaje na to jakieś lekarstwa?

Posted

[quote name='Kajka_72']Mysia juz napisala o Sako i rowniez o tym, ze Sakus poruszal ogonem ( uprzedze panie chcace sie z tego faktu ponabijac...chodzi o odruch):multi: To bardzo budujace. Sako ma cieplo wiec i organizm inaczej sie regeneruje.
3maj sie Sako. Jeszcze staniesz na 4 lapki :-)Jestes pod prawdziwie dobra opieka ....dasz rade:-)
Winter , przeciez Ty temu psu z nieba spadlas....mam nadzieje, ze nie za pozno :roll:
A to Sako dzisiaj:-)

To jest strasznie fajne :-)

Zblizen skory oszczedze ale moim zdaniem jest sporo lepiej :multi:

Boże..... A ja myślałam ,że on jest tam szczęśliwy i zadbany...................

Posted

Nigdy nie widziałam tak strasznych odleżyn. Wstyd mi, że osoba , która miała dać Sakusiowi spokojną starość i brała za to pieniądze tak dalece jest nieczuła na cierpienie powierzonego jej zwierzęcia. Nie chcę wszczynać nowego konfliktu ale ten wpis to zwykła ludzka reakcja...
Takie zaniedbanie graniczy z okrucieństwem......
Przepraszam piesku , nie wiedziałam ,że sponsoruję twoje cierpienie.....................

Posted

[quote name='ewu']Nigdy nie widziałam tak strasznych odleżyn. Wstyd mi, że osoba , która miała dać Sakusiowi spokojną starość i brała za to pieniądze tak dalece jest nieczuła na cierpienie powierzonego jej zwierzęcia. Nie chcę wszczynać nowego konfliktu ale to zwykła ludzka reakcja... Takie zaniedbanie graniczy z okrucieństwem......
Przepraszam piesku , nie wiedziałam ,że sponsoruję twoje cierpienie.....................
Teraz będzie już tylko lepiej i ufam, że Sakuś wstanie i pokaże "tym innym", że będzie żył!!!!!!!!!!!!!!
Wiem, że Winter zrobi wszystko, aby tak właśnie się stało!!! Wyciągnęła Go najpewniej w ostatniej chwili....
Nawet, jeżeli się nie uda, to Sakuś odejdzie godnie... pielęgnowany, zadbany, w ciepłym (w każdym znaczeniu tego słowa) domu!!!!!