Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bela51 napisał(a):
Hospiscjum u Czarodziejki jest za Wieluniem jakies 30 km. W sumie to nie jest bardzo daleko ze śląska. My płacimy za swoje psy 300 zł/m-c z jedzeniem. Ale tu juz musiałaby sie Czarodziejka wypowiedziec, czy za Sako tez byłoby tyle.

Ok,w takim razie czekamy na Czarodziejke :)

Prosze wszystkich rownież o rozsyłanie wątku..bo deklaracje pilnie potrzebne :(

Przyszły pieniążki od :

Anula42 - 200zł :loveu:
Dangos19- 40zł:loveu:
Majowa- 20zł :loveu:

Dziękujemy :multi::multi:

Posted

poki co to wiem tylko, że wygląda to wszystko fatalnie... Sako jeszcze został w Klinice, a z romowy telefonicznej wiem tyle, że Sako ma starsznie zmasakrowane stawy biodrowe :roll: chyba można mu tylko ulżyć lekami przeciwbólowymi, które i tak dostaje... więc może coś silniejszego? sama nie wiem.... Miał jeszcze robione zeskrobiny i wyszło tam coś innego, ale o szczegółach dowiem się jutro.

Posted

winter7 napisał(a):
Czy dotarł do Was Arthroflex? Czy już coś wiadomo co z Sako?

Post 114 jest informacja od Mysia że tableteczki dla Sako już na miejscu ;) ......Sako kochany psiaku wierzę że będzie dobrze ....zaciskam mocno i czekam na informację ....

Posted

Mysia_ napisał(a):
poki co to wiem tylko, że wygląda to wszystko fatalnie... Sako jeszcze został w Klinice, a z romowy telefonicznej wiem tyle, że Sako ma starsznie zmasakrowane stawy biodrowe :roll: chyba można mu tylko ulżyć lekami przeciwbólowymi, które i tak dostaje... więc może coś silniejszego? sama nie wiem.... Miał jeszcze robione zeskrobiny i wyszło tam coś innego, ale o szczegółach dowiem się jutro.

O Boże biedny Sako :(:(:( jeśli potrzebne by były jakieś informacje z kliniki to moge podejsc Mysiu(bo mam zaledwie 10min drogi)..bardzo sie martwie..czekamy na wyniki :-(

Posted

Beatkaa napisał(a):
O Boże biedny Sako :(:(:( jeśli potrzebne by były jakieś informacje z kliniki to moge podejsc Mysiu(bo mam zaledwie 10min drogi)..bardzo sie martwie..czekamy na wyniki :-(

Witaj Sakusiu.Kurcze, żeby te wyniki nie byly tragiczne.Biedny Sakuś, wszyscy się martwimy.

Posted

Nie za dobrze wygląda stan zdrowia Sako.Zawsze jednak trzeba miec nadzieję,że jest szansa ,by pomóc takiemu schorowanemu,cierpiącemu psu,na ile jest to możliwe.

Posted

Bylam dziś z mamą u Sako w klinice.Pani Weterynarz od razu dała nam go na spacerek i dziarsko poszłyśmy na trawkę.Sako jest naprawdę łagodny jak baranek,troszkę go wyczesałyśmy,zrobił siku,a co najpiękniejsze cieszył się,że jest na wolności..na trawce,że cała uwaga skupia się na nim.Pani Weterynarz powiedziała,że na zdjęciu RTG prawie stawów nie widać,prawie ich brak :( Dlatego stan stawów jest jak sama określiła : FATALNY.Do końca życia bedzie musiał brać tabletki przeciwbólowe,ponieważ bez nich bardzo go to wszystko boli i ciepri.Co do tego chłoniaka to pani wet powiedziala,ze nie wiadomo na 100% czy to chłoniak,może to być stan zapalny skóry spowodowany alergią.Pytałam się o arthoflex,który dostaliśmy od kochanej cioteczki winter7 i oczywiscie pani wet sobie go bardzo chwali i dla Sako jest to dobry lek na stawy,ale zawsze ale to zawsze bedzie do tego bral leki przeciwbólowe.Z tego tez powodu są wskazane badania na wątrobe itd,ponieważ wiadomo,że od ciągłego przyjmowania leków organizm i niektore narządy są obciążone :( Byłoby wskazane pływanie,ale skąd tu wziąć akweny wodne :(

Kwestie formalne kiedy Sako wyjdzie ustali schronisko(Mysia). Pani wet powiedziała,że póki co powinien zostać w klinice jeszcze pare dni.Kochani gdyby sie nam udało zebrać deklaracje jak najszybciej to moze udaloby sie zabrać Sako od razu do hoteliku...jest to prawie nierealne ze wzgledu na finanse jakie są potrzebne,ale może jednak chociaż spróbujmy...
Jutro znowu wpadnę do Sako i pójdę z nim na spacerek.Sami zobaczcie jaki jest kontaktowy i jak chłonie całym sobą otaczającą go rzeczywistość.Panie z lecznicy też są nim zachwycone !:loveu:

Posted

I dwa filmiki :loveu:

[video=youtube;E79mcLTvi_8]http://www.youtube.com/watch?v=E79mcLTvi_8[/video]

[video=youtube;fsUfBPAVUBQ]http://www.youtube.com/watch?v=fsUfBPAVUBQ[/video]