Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sako łyknął Trocoxil i dostał Cocarboxylazę - zastrzyk strasznie bolący podawany w pośladek - psi. Upokorzony, spętany i w kagańcu bardzo przy nim płakał, ale trzeba było niestety tak postąpić, bo po dobroci to moża zapomnieć. Sako kłapie pyskiem z bezsilności. Kiedy nie może się podnieść, a inni idą, łapie wszystko, co się rusza z wielką złością. Leki zaczęły działać. Troszeczkę, bo Sako przeczołgał się odpychając tylnymi łapami dość spory kawał, a potem dał się zaprowadzić do pomieszczenia na spanko. Nie musiałam go podpasać, bo sam wszelkimi siłami starał się iść - czołgając, odpychając i warcząc. Miejmy nadzieję, że da radę i całkiem się podniesie. Trocoxil miałam w zapasie dla jednej z suń, więc Sako dostał natychmiat po zaleceniu wetki. W innym przypadku musielibyśmy czekać aż zostanie zamówiony i odebrać go w gabinecie. Kolejną tabletkę powinien dostać za 2 tygodnie, a potem wg zaleceń powinien brać co miesiąc, albo przynajmniej wziąć jedną po miesiącu. Jest to strasznie droga sprawa, chociaż moje wetki policzyły za tabletkę tylko 60 zł. W innych gabinetach kosztuje od 70 zł w górę. W opakowaniu są 2 tabletki. Jedną oddamy suni, a druga będzie na za 2 tygodnie dla Sako. Przesyłam Beatce nr konta lecznicy, bo wetki zakupią ten Trocoxil w hurtowni, a ja odbiorę przy okazji. Nie wszystkie hurtownie mają go w swej ofercie, więc w razie co, to Sakuś już jedną tabletę łyknął.

Posted

Sako teraz już tylko musi być lepiej po tej końskiej dawce ! czekamy na wieści a ja zabieram się za przelew na Sakulcowy hotelik + mała premia na leki.

Posted

Sakuś dostał wpłatę od dangos19 na leki :loveu: Pięknie dziękujemy,uzupełnię koło weekendu,bo teraz tylko na chwilkę wpadłam na dogo i muszę lecieć.....:shake:

Sakuś musisz się podnieść !!!! Małymi kroczkami ale musi być ok !!!!!! Wierzę w to z całego serducha !

Posted

Przepisuję z ulotki:
POSZUKIWANA TINA NAGRODA 3.OOO ZŁ
2-letni owczarek niemiecki
ma TATUAŻ w uchu nr C 299
nosi kolczatkę
wysterylizowana
zaginęła 25 XII 2011 w Boruszowicach gmina Tworóg (śląskie)
Kontakt: Krzysztof Skurski
tel. 32 284 78 15
601 462 368

Niestety, nie mam skanera, nie potrafię wkleić zdjęcia.
Przepraszam za spam, ale może ktoś przyuważy... :-(

Posted

Nie jest niestety różowo. Ciągnie łapiny za sobą, ale za to szczeka na listonosza. Najgorsze jest sikanie pod siebie, bo kupę da się sprzątnąć. Wczoraj Sako przespał noc w sypialni - reszta kołder obsikana. Smród straszny. Na dodatek padało i to, co się suszyło na płotach zmokło na amen. Z jednej strony to nawet nie jest źle, bo potem wyschnie i będzie jak wyprane za króla Ćwieczka. Już 3 kołdry są zlane. Rano wyprowadziłam Sako - oczywiście kłapał pysiem, więc w kagańcu - trzymając za uzdę od kagańca i szalik, który miał opasany. Chciałam, żeby sobie pochodził, ale on obrał sobie cel garaż i tam po wysikaniu położył się na widoku, żeby mieć oko na bramę. Szczekał na samochody, które gdzies tam przejeżdżały i był bardzo żywy. Potem wypełzł przed wejście i bez mojej pomocy nie ruszył się już nigdzie sam...Najgorsza jest ta jego agresja - taka bezsilna, rozpaczliwa. Zawsze samowystraczalny, a teraz wszystko go złości. Chce być wśród psów, ale denerwuje go, że one gdzieś chodzą, a on nie może i kłapie tym pyskiem w powietrze, marszczy się, warczy pod nosem. Nienawidzi opasania wokół brzucha, ale tylko tak może chodzić. Zmieniłam smycz na szal. Jest bardziej miękki. Na noc kładę mu podkłady. Jutro jadę po odbiór leków, może coś jeszcze Sakusiowi się przepisze...

Posted

Sako zjadł z apetytem ciepłą kolację, wypił gar wody i pewnie zleje się pod siebie. Leży na podkładach i ręczniku. Na grzbiecie ma puchową poduszkę, bo tam jest centrum promieniowania ciepła i przykryłam go kocem.