Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Deklaracje stałe:
20 zł - agusiazet
20 zł - Syla
______________40 zł

Deklaracje jednorazowe:
50 zł - agusiazet
___________________50 zł

Kilka osób dołoży też do leczenia.

Do kikou trzeba zadzwonić.

Posted

Bjuta napisał(a):
Beatko, ja mam kontakt z Przebieczanami (mamy tam Dina, Kajtka, Satyra i Kaję), ale wydaje mi się, że one nie wezmą psiaka do ogrodu (ostatnio odmówiły wzięcia Frania, bo już nie mają miejsca). A do kojca to zupełnie bez sensu.
Na tym filmiku nie widać wagi problemu. On tam chodzi jakby normalnie. Trzeba go zobaczyć w ruchu, żeby było wiadomo o co chodzi. A ten czarny psiak to Medo, to jeszcze niedawno był szczeniak. On generalnie nie jest agresywny, tylko wszędzie go pełno. Zdziwiłam się, że tak startuje z pokazaniem zębów Sako. Trzecia w klatce - Striełka - jest zupełnie nieszkodliwa.

Na filmie widać dosyć wyraźnie,że Sako boi sie wyjść z budy, choć bardzo chce - szczeka. Na drugim filmiku widać jego problemy z chodzeniem, może niezbyt wyraźnie, ale ponownie widać, ze schodzi z drogi Malo i musi się bronić przed nim. Jednak opis słowny dopełnia całość. Dlatego te filmy, tak mnie poruszyły.

Posted

bela51 napisał(a):
Napisałam do Czarodziejki. Jesli nie odpisze, to zadzwonie.

Bardzo dziękujemy!!!

Havanka napisał(a):
Na filmie widać dosyć wyraźnie,że Sako boi sie wyjść z budy, choć bardzo chce - szczeka. Na drugim filmiku widać jego problemy z chodzeniem, może niezbyt wyraźnie, ale ponownie widać, ze schodzi z drogi Malo i musi się bronić przed nim. Jednak opis słowny dopełnia całość. Dlatego te filmy, tak mnie poruszyły.

Widać, widać, po prostu pamiętam z wczoraj jak się przewracał i ciągnął te łapki za sobą. Wyglądało to tak, że nam się wszystkim chciało płakać. Na spacerze Malo się nie interesował Sako - no ale to inna sytuacja.

Posted

Ja mam nadzieję że uda się coś zrobić ,wczoraj jak byłam po Malo to Sako tak się cieszył na widok człowieka że zwiał z boksu.Żal mi było go zamykać do boksu więc wzięłyśmy go z Bjutą i Beatką ,ale strasznie się męczył. Ale jakoś tydzień temu miałam go z Naklejką i było trochę lepiej, nie wywracał się aż tak ja wczoraj....:(:( kurcze i jeszcze te upały to też na niego źle wpływa :(

Posted

biedaczek, serce sie krajalo na widok jego platajacych sie tylnych lapek jak wracalysmy do schroniska :(
a mordka wesola i tyle checi do zycia!
(czesc pieniazkow z bazarku z mojej sygnaturki pojdzie na Sako)

Posted

Bjuta napisał(a):
Zrobiłaś przecież prześliczny banerek!!! :)

ale nic poza banerkiem i udostępnieniem na Fb zrobić nie mogę ...
bezsilność czasem dobija!

Posted

Beatkaa napisał(a):
Ok,wróciłam ze schroniska..ufff.Nie byłam z Sako na spacerze,bo upał za duży i biedak męczyłby się tylko :-( Co do jego wagi to około 35kg.Mam jego kartę informacyjną z ostatniej wizyty u weta,niestety na skanie nic nie widać :(.Sako ostatnio u weta był w listopadzie 2010,miał wtedy przykurcz tylnych łap,piszczał i wył,nie mógł w ogole podniesc tylu. W rozpoznaniu ma podejrzenie zwyrodnienia stawów biodrowych,bóle przy przeprostach.Miał wtedy podany przez 7-10 dni Metacam a teraz dostaje glukozaminę.
Co do leczenia operacyjnego to sama nie wiem...ale po tym co się słyszy o nieudanych operacji,to wolałabym póki co wybrać się na konsultacje z wetem i pogadać co on o tym myśli,bo operacja to ostateczność.Może zastanowimy sie co z prześwietleniem.Niedaleko mnie jest klinika weterynaryjna,do której sama chodze z psiakiem oraz tam gdzie chodzą zwierzaki ze schroniska.Jeśli zbierzemy jakieś pieniązki to w razie co mogę jechać z Sako do weterynarza(tutaj oczywiście z Mysią wszystko ustalę wcześniej).Najlepiej byłoby mu w DT,bo jak sami zobaczycie po filmikach to psiak z boksu wyczuwa,że jest słabszy i widzicie sami ...:-(:-(

Beatko 7-10 dni metacam w iniekcji, a doustna kontynuacja to meloksam w tabletkach, który dostaje do tej chwili razem z glukozaminą.

Co do Malo to dziwi mnie jego rakcja, bo dotyczas tak reagował tylko przy jedzeniu i trzeba chłopaków osobno karmić, ale możliwe, że zdał sobie sprawę, że w każdej sytuacji może sobie staruszka po kątach rozstawiać :shake:

RTG możemy zrobić na schronisko, mam nadzieje, że zdjęcia nie wyjdą jakoś koszmarnie drogo.

Posted

Mysia_ napisał(a):
Beatko 7-10 dni metacam w iniekcji, a doustna kontynuacja to meloksam w tabletkach, który dostaje do tej chwili razem z glukozaminą.

Co do Malo to dziwi mnie jego rakcja, bo dotyczas tak reagował tylko przy jedzeniu i trzeba chłopaków osobno karmić, ale możliwe, że zdał sobie sprawę, że w każdej sytuacji może sobie staruszka po kątach rozstawiać :shake:

RTG możemy zrobić na schronisko, mam nadzieje, że zdjęcia nie wyjdą jakoś koszmarnie drogo.

Oj wiedziałam,że coś przekręcę :shake::shake:
OK,to jak będzie RTG to będziemy wiedzieć co dalej...a Mysiu jak myślisz kiedy da się je zrobić i skonsultować Sako z wetem?

ANETTTA napisał(a):
4 lata w schronisku masakra !!!!to dzsiaj ma 11 lat tak

Niestety...:-(:-(

Kochani trzeba zacząć zbierać na jakieś DT,najpierw deklaracje,później DT,żeby później nie trzeba było oczami świecić i pustkami na kontach :-(:-( Dzięki wszystkim za obecność na wątku !

Posted

informacjiNagroda przyznawana jest osobom bądź instytucjom, które w szczególny sposób przyczyniły się do poprawy losu zwierząt w Polsce. To prestiżowe wyróżnienie zostanie przyznane już po raz ósmy.

O tym, kto zostanie laureatem zadecydują czytelnicy miesięcznika „Mój Pies” oraz internauci w głosowaniu SMS-owym, które trwa do 10 czerwca 2011r.

Serdecznie zapraszamy do oddania swoich głosów na redakcję programu UWAGA!. Szczegóły akcji oraz opis jak głosować znajdą Państwo pod adresem www.sercedlazwierzat.pl

Posted

dziewczyny, stałej nie dam rady, ale jednorazowo na leczenie czy hotelik 30 zł. znajdę. Poproszę o numer konta na pw. Piękny jesteś Sako, ale najbardziej rozczulające jest to, że tak bardzo chce jeszcze żyć, chodzić i być najnormalniejszym psem. A nie ma ktoś kontaktów z niemieckimi fundacjami. Od Kikou wiem, ze oni często biorą takie schorowane staruszki.

Posted

z mojej strony 20 zł stałych deklaracji
Po 20-stym dodatkowo mogę zakupić dla niego wskazany lek, tylko błagam o nazwę bo tu jestem totalną ignorantką

Posted

Jak się cieszę że tyle cioteczek przybyło do Sako :) Syla proszę uzupełnij deklarację jeśli możesz .........będziemy wiedziały na czym stoimy i co możemy robić dalej ....Beatkaa zostaniesz księgową Sako ? ;)

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Jak się cieszę że tyle cioteczek przybyło do Sako :) Syla proszę uzupełnij deklarację jeśli możesz .........będziemy wiedziały na czym stoimy i co możemy robić dalej ....Beatkaa zostaniesz księgową Sako ? ;)

Tak kochana,zostanę jeśli nikt nie ma nic przeciwko ;) Deklaracje już wkleiłam na pierwszą stronę i są uaktualniane :)

Dziękuję wszystkim za pomoc :loveu: