Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Sakuś ma się bez zmian. Dziś rozpakowałam torebeczkę smakołyków od Anuli42 i jego ryjek żebrał w pierwszej linii ;)

Jak to Sakuś :) kochana Czarodziejko a jak z arthoflexem,ma jeszcze?

Posted

Tak. Wybrał tylko jedno opakowanie, gdyż zgodnie z zaleceniem, Arthofleks może być stosowany tylko przez 28 dni, a potem na jakiś czas trzeba przerwać. Sako wypił całą flaszeczkę - podałam do końca, więc nieco więcej niż 28. Drugi flakonim trzymam na chłodniejsze dni. Skonsultuję z wetkami, kiedy najlepiej rozpocząć podawanie. Myslałam o początku października. Zobaczymy, co na to lekarz.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Tak. Wybrał tylko jedno opakowanie, gdyż zgodnie z zaleceniem, Arthofleks może być stosowany tylko przez 28 dni, a potem na jakiś czas trzeba przerwać. Sako wypił całą flaszeczkę - podałam do końca, więc nieco więcej niż 28. Drugi flakonim trzymam na chłodniejsze dni. Skonsultuję z wetkami, kiedy najlepiej rozpocząć podawanie. Myslałam o początku października. Zobaczymy, co na to lekarz.

A to dobrze,czyli zapas ma i czekamy na decyzję lekarza:)

Posted

Byłam dziś w lecznicy zamówić wizytę na poniedziałek, bo Sakusiowi i Ząbalowi wychodzą szczepienia przeciwko wściekliźnie. Przy okazji zapytałam o Arthoflex. Wetka powiedziała, że jeżeli pies czuje się dobrze i nie obserwuję pogorszenia samopoczucia, to można się wstrzymać. Jak narazie Sako jest w poprawnej formie. Chodzi pociągając czasem łapami, ale jest zrywny, szczekliwy i bardzo bystry. Apetyt też ma bardzo dobry.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Byłam dziś w lecznicy zamówić wizytę na poniedziałek, bo Sakusiowi i Ząbalowi wychodzą szczepienia przeciwko wściekliźnie. Przy okazji zapytałam o Arthoflex. Wetka powiedziała, że jeżeli pies czuje się dobrze i nie obserwuję pogorszenia samopoczucia, to można się wstrzymać. Jak narazie Sako jest w poprawnej formie. Chodzi pociągając czasem łapami, ale jest zrywny, szczekliwy i bardzo bystry. Apetyt też ma bardzo dobry.

No dobrze,a z tym arthoflexem to kiedy go znów trzeba włączyć i podawać psiakowi? Ciesze się,że u niego wszystko ok,tak cichutko możemy liczyć na jakieś foteczki niedługo :)?

Posted

Arthofleks można w zasadzie podawać co drugi miesiąc jeżeli mamy dostęp ;) Nie ma raczej efektó ubocznych, ponieważ jest to suplement. Jeżeli nie, to w momentach pogorszenia, kiedy zaobserwujemy pogorszenie chodzenia. Zadecydujcie więc, a ja się dostosuję. Fotki obiecuję jak tylko znajdę chwilkę. Wybaczcie, ale masa pracy mnie dopadła zarówno przy psach jak i w domu.
Sako był dziś obejrzany przez wetki, ale nie ma podstaw do obaw o stan ogólny, a z Arthofleksem, to już nasza decyzja.

Posted

Wczoraj były wetki i zrobiło się zamieszanie, bo odhaczyłam Sakusia i Zabala do szczepień, które formalnie powinny im wyjść w sierpniu, a oni przecież już dostali zastrzyki 27 lipca. Nie spojrzałam w książeczki, tylko w swoje notatki. Tym niemniej Sako już miał kaganiec na warczącym pycholu i już miał być kłuty, a tu się obeszło.
Sako zaczyna obłazić sierścią. Mam z nim ten sam problem, co ze slepaczkiem Sokołem. Nie lubią się obaj czesać. O ile Sokoła sobie zniewolę i jakoś damy radę, to Sako warczy i kły obnaża, kiedy tylko widzi, że z czymś do niego idę. Ze szczotką np. A zaczyna już naprawdę niefajnie wyglądać. Jest tłustawy i z wyłażącymi kłakami. O ile daje się głaskać i przytula się do mojej nogi po swojemu - z warkotem, to z generalną wyczeską mam kłopot. Winter7 wie coś o tym ;) Też chciała pogłaskać Sakusia.
Muszę więc znaleźć jakiś sposób na naszego agresora. Nie chcę go stresować kagańcem, ale być może będzie musiał to znieść.

Posted

Sakuś od dziś łyka dodatkowo po 2 tabletki Dolfos Senior. To suplement ogólnie poprawiający kondycję starszych psów. Mam tu teraz mały plac budowy i czasem trzeba psy usunąć przed wjazdem ciężarówki. Sako bardzo ładnie daje mi się podpiąć na smycz i idzie bardzo chętnie tam, gdzie prowadzę. Żeby jeszcze dał się tak gładko wyczesać ;)