Kajka_72 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 zuzlikowa napisał(a):Kajko, to przekaż Winter,że Sakulcowi bezwzględnie każę wstawać... choć próbować powoli! Powiedz, że wiosna już blisko i trzeba ją koniecznie na 4 łapach przywitać... inaczej dla Onka, wstyd:evil_lol::cool3:. Może posłucha :lol: Tak trzymaj Sako... do góry chłopie... do góry! Onek to nie leń... Sie zrobi "prze" Pani ;-) Jutro... droga polaczenia telefonicznego , bo dzisiaj budzic chlopaka szkoda ;-) Vectra Ja raz miałam psa z dysplazją , jak do mnie trafił nie chodził .. tylko to był młody pies. Ale wspominałam o ONce siostry , która lat ma 15 .. więc dlatego chętnie się dowiem co jeszcze mamy fajnego nowego.U moich ONkowych dziewczyn i amstaffa dysplazja sie przytrafila . Moja Viki jest po daroplastyce obu stawow, Max lokci ;-) Sluze pomoca bom w tym wzgeldzie to ( nieskromnie ) powiedziawszy -specjalistka ;) troche:oops: Quote
malizna78 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Kajka_72 napisał(a): Vectra tak jak pisalam wczesniej, priorytet to wyleczyc rany by mozna bylo wdrozyc caly "program naprawczy" , w miedzyczasie leki, suplementy, masaze,cwiczenia stawow, laser. Ja na stawy zaproponowalam cortaflex . Drozszy wprawdzie ale znacznie skuteczniejszy -uwazam :-) U mnie sprawdzony.Własnie! Jeśli chodzi o koszty. Nikt tu nie pyta, ale mysle, że trzeba. Po pierwsze Kajko, czy posłałas Beattce nr konta winter7? Sako z tego co pamiętam ma jeszcze trochę pieniązków. Czy czarodziejka odesłała nadwyżkę na konto? Myślę, że to ważne i istotne dla Sako i dla nas. Bo po cichu myślę, że nawet jak te pieniązki pójdą do Sako, to może winter potrzebowac naszej pomocy. Bardzo bym prosiła zrobić przy okazji "wywiad finansowy":) zuzlikowa napisał(a):Kajko, to przekaż Winter,że Sakulcowi bezwzględnie każę wstawać... choć próbować powoli! Powiedz, że wiosna już blisko i trzeba ją koniecznie na 4 łapach przywitać... inaczej dla Onka, wstyd:evil_lol::cool3:. Może posłucha :lol: Tak trzymaj Sako... do góry chłopie... do góry! Onek to nie leń... I ja też się dołączam do slow zuzlikowej.Tak, tak! Onek, to nie leń! Ewa i flatki napisał(a):Też widzę gołym okiem różnice w wyglądzie psa - to nie Fotoshop, tylko ciepło w sensie dosłownym i w przenośni, którego on doznaje :) Strasznie kojarzy mi się z Ajaksem z Boguszyc, którego razem z Zofią wiozłyśmy do Warszawy w przekonaniu, że mamy do czynienia z psem w stanie terminalnym...Wiem, Ajaks chodził, ale za to miał mieć nowotwór wielkości głowy dziecka. A teraz sobie grzeje dupkę na kanapie w cudownym domku - od 3 lat prawie :) I powtarzam do znudzenia: sprawdzajcie domki tymczasowe - im kto bardziej słodzi na Dogo, tym bardziej mu trzeba patrzeć na ręce !Przeczytałam i sie rozpłakałam znów ze wzruszenia. Nie znam Ajaksa, ale wyobraziłam sobie Sako i kolejne 3 lata razem z winter i z nami!! A podkreślone zdanie jest mocne! Dobrze mówisz Ewa! Vectra napisał(a):Czytam o nowinkach w leczeniu, z wielkim zainteresowaniem ;) dziele się swoją bardzo skromną wiedzą ... ale co 10 głów i doświadczeń to nie jedna. Ja raz miałam psa z dysplazją , jak do mnie trafił nie chodził .. tylko to był młody pies. Ale wspominałam o ONce siostry , która lat ma 15 .. więc dlatego chętnie się dowiem co jeszcze mamy fajnego nowego. Trzymam kciuki za Sako :)No tak! Nie dośc, że na wątku Sako zobaczyłam, że mod potrafi mówić "ludzkim głosem", to okazuje się , że wszyscy się tu czegos powoli uczymy. Czyli nie ma tego złego! Quote
majqa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Nooo, poszłyście jak burza. :-) Najpierw miałam pooocytować ale by wyszedł gigantus multi więc tylko napiszę, że wysyp rad wszelakich super (miałam robić cytat z radą, nazwą i wrzuta - potwierdzam, tak... ehe... nooo, znów potwierdzam... świrowato by trochę wyszło ;-)). Quote
malizna78 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 majqa napisał(a):Nooo, poszłyście jak burza. :-) Najpierw miałam pooocytować ale by wyszedł gigantus multi więc tylko napiszę, że wysyp rad wszelakich super (miałam robić cytat z radą, nazwą i wrzuta - potwierdzam, tak... ehe... nooo, znów potwierdzam... świrowato by trochę wyszło ;-)). No ja sie dzis nie potrafiłam opanowac i tak wyszło;) Kolejna nauka:) Dzięki! Quote
Mysia_ Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Wychwyciłam z postów, że potrzebne są zdjęcia z Kliniki? Coś jeszcze? Niestety nie wiem czy te zdjęcia tam zostały, ale mogę się dowiedzieć - jednak dopiero po weekendzie pewnie mi się uda. Quote
Kajka_72 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 malizna78 napisał(a): Bardzo bym prosiła zrobić przy okazji "wywiad finansowy":) Malizna, prosisz -masz ;-) wywiad przeprowadzony juz jakis czas temu . Telefon nie ogranicza (na szczescie;-)) czasu rozmowy, to najpierw odpowiadam , pozniej pytam o wszystko , a potem slucham , slucham i slucham... :evil_lol:... Kasia prosi by sie wstrzymac jeszcze troche. Na razie radzi sobie i za pioruna nie chce z dogo pomocy ...w tej chwili :mad: Quote
Ewa i flatki Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Jakby ktoś chciał poświęcić nockę :P: http://www.dogomania.pl/threads/138048-Ajaks-z-Boguszyc-znalaz%C5%82-dom-na-zawsze!-Dzi%C4%99ki-czarok-i-medarowi!!! Quote
Vectra Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Ewa i flatki napisał(a):Jakby ktoś chciał poświęcić nockę :P: http://www.dogomania.pl/threads/138048-Ajaks-z-Boguszyc-znalaz%C5%82-dom-na-zawsze!-Dzi%C4%99ki-czarok-i-medarowi!!! mówisz i masz ;) ostatnią noc poświęciłam Tani i kilku różnym ... Ja bardzo poproszę , jeśli można , by tutaj zamieszczać sposoby leczenia Sako , to się może bardzo przydać innym !!! Młodość nie wieczność, psiaki szybko dojrzewają Quote
majqa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Mysia_ napisał(a):Wychwyciłam z postów, że potrzebne są zdjęcia z Kliniki? Coś jeszcze? Niestety nie wiem czy te zdjęcia tam zostały, ale mogę się dowiedzieć - jednak dopiero po weekendzie pewnie mi się uda. Może okazałoby się to pomocne wetom w porównaniu wyników. Warto by było te zdjęcia odzyskać. Quote
EVA2406 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 (edited) mestudio napisał(a):Cieszę się, że pies już niepotrzebnie nie cierpi. Chciałabym aby udowodnił wszystkim, że mógł jeszcze żyć normalnie zanim go tak zaniedbano. No i mam nadzieję, że jeszcze pożyje spokojnie w cieple, bez bólu. Całe szczęście, że już jest w cieple i pod dobrą opieką. Oby mu się udało wstać. Edited February 17, 2012 by EVA2406 Quote
Mysia_ Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 majqa napisał(a):Może okazałoby się to pomocne wetom w porównaniu wyników. Warto by było te zdjęcia odzyskać. mam taka nadzieję, że gdzieś tam są - jeśli są to poślę do winter :) Jednak przez Klinikę przechodzi mnóstwo naszych schroniskowców i czasem można stracić rachubę w tym wszystkim... Quote
lilk_a Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 (edited) zmiana naprawdę wielka , szczególnie widać na odleżynie, że już skóra nie tak martwa jak była , nie mówiąc już o brzusiu Edited February 17, 2012 by lilk_a Quote
malizna78 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Mysia_ napisał(a):Wychwyciłam z postów, że potrzebne są zdjęcia z Kliniki? Coś jeszcze? Niestety nie wiem czy te zdjęcia tam zostały, ale mogę się dowiedzieć - jednak dopiero po weekendzie pewnie mi się uda. Mysiu, a cała dokumentacja medyczna z przebiegu leczenia u czarodziejki? książeczka zdrowia? Czy to poszło razem z Sako do winter? Quote
malizna78 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Kajka_72 napisał(a): Kasia prosi by sie wstrzymac jeszcze troche. Na razie radzi sobie i za pioruna nie chce z dogo pomocy ...w tej chwili :mad: Czemu się jakoś kasi nie dziwię? Tak, czy inaczej. Z pierwszej strony, gdzie są rozliczenia, wnioskuję, że czarodziejka do dziś nie odesłała nadpłaty za ponad pół miesiąca pobytu Sako. [FONT=Georgia][FONT=Verdana] RAZEM WPŁYWY : 4269,5zł [SIZE=3]WYDATKI: obróżka - 17zł smycz i miska - 32,49zł. hotelik za czerwiec - 140zł rachunek z kliniki - 558,30 transport - 50zł hotelik za lipiec - 310zł szczepienie - 15zł hotelik za sierpień - 300zł hotelik za wrzesień - 300zł hotelik za październik - 300zł hotelik za listopad - 300zł hotelik za grudzień - 300zł hotelik za styczeń - 300zł 2 tabletki Trocoxil - 120zł Cocarboxylaza - 40zł Cocarboxylaza - 40zł wizyta weta - 30zł hotelik za luty - 300zł RAZEM WYDATKI :3452,79zł STAN KONTA NA DZIEŃ 07.02.12[/FONT][/FONT] Quote
majqa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Mysia_ napisał(a):(...) przez Klinikę przechodzi mnóstwo naszych schroniskowców i czasem można stracić rachubę w tym wszystkim... Oj, to na pewno. :-( Gdyby jednak się udało, byłoby super. Dziękuję. :-) Quote
Mysia_ Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 malizna78 napisał(a):Mysiu, a cała dokumentacja medyczna z przebiegu leczenia u czarodziejki? książeczka zdrowia? Czy to poszło razem z Sako do winter? Książeczkę ma Winter :) Quote
Mysia_ Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 tutaj wpis jeszcze z naszej zabrzańskiej Kliniki: Quote
malizna78 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Mysia_ napisał(a):Książeczkę ma Winter :) No to dobrze, a dokumentacje z przebiegu leczenia? Jakieś zaświadczenia od tamtejszych lekarzy o stanie zdrowia Sako? czy to w ogóle jest? Widziałam , ze kasa na wizyte byłą wpłacana, więc wet był. Quote
Mysia_ Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 to powyżej to skan z zaleceniami jakie Sako dostał z naszej Kliniki, posłała mi to winter zaraz po zabraniu Sako do siebie... Niestety nie kojarzę żadnych wpisów od wetów Czarodziejki, ale zapytam o konkrety Winter. Jutro mam w końcu wolny dzień, wiec będę miała czas do niej zadzwonić i dłużej porozmawiać. Quote
Vectra Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Mysia_ napisał(a):tutaj wpis jeszcze z naszej zabrzańskiej Kliniki: niestety nie widać , chyba linkujesz ze swoje poczty tak ? to nie będzie widoczne dla innych , którzy nie mają dostępu do Twojego konta. Musisz zapisać załącznik na dysku i wrzucić na serwer. Quote
malizna78 Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Vectra napisał(a):niestety nie widać , chyba linkujesz ze swoje poczty tak ? to nie będzie widoczne dla innych , którzy nie mają dostępu do Twojego konta. Musisz zapisać załącznik na dysku i wrzucić na serwer. Myślałam, że tylko ja nie widzę:) Quote
Kajka_72 Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 malizna78 napisał(a):Myślałam, że tylko ja nie widzę:) i ja :-)......... Quote
kasiek. Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Ja podawałam w takim wypadku jak tu ..zwyrodnienie stawów i kregosłupa ,-odcinek szyjny -uszkodzenia movalis (przeciwzapalnie i przeciwbólowo ) mialam bardzo dobre efekty jesli chodzi o zniesienie bólu i sztywnosci i sterydy -encorton po tym mój pies ,który nie chodził poszedł na spacer 15 minut :multi:,tylko z tym trzeba bardzo uwazac a osłonowo na zolądek bo tych lekach trzeba jakies mleczko alugastin czy cos i codziennie łyzka siemienia lnianego i rehabilitacja (cwiczenia sama wymysliłam ,bo nikt mi o tym nie powiedział :shake:) 3x dziennie po 10 -15 minut i opieka ,troska ,miłość i wszystko .....przeżyła 2 lata od zachorowania Quote
wilczy zew Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Skóra to swoją drogą ale Sako to zupełnie inny pies :) Quote
piescofajnyjest Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 lo matko ale sie Warkotek pieknie smieje:))) Quote
Recommended Posts