Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Kajko, to przekaż Winter,że Sakulcowi bezwzględnie każę wstawać... choć próbować powoli!
Powiedz, że wiosna już blisko i trzeba ją koniecznie na 4 łapach przywitać... inaczej dla Onka, wstyd:evil_lol::cool3:.
Może posłucha :lol:

Tak trzymaj Sako... do góry chłopie... do góry! Onek to nie leń.
..

Sie zrobi "prze" Pani ;-) Jutro... droga polaczenia telefonicznego , bo dzisiaj budzic chlopaka szkoda ;-)

Vectra
Ja raz miałam psa z dysplazją , jak do mnie trafił nie chodził .. tylko to był młody pies.
Ale wspominałam o ONce siostry , która lat ma 15 .. więc dlatego chętnie się dowiem co jeszcze mamy fajnego nowego.
U moich ONkowych dziewczyn i amstaffa dysplazja sie przytrafila . Moja Viki jest po daroplastyce obu stawow, Max lokci ;-)
Sluze pomoca bom w tym wzgeldzie to ( nieskromnie ) powiedziawszy -specjalistka ;) troche:oops:

Posted

Kajka_72 napisał(a):

Vectra tak jak pisalam wczesniej, priorytet to wyleczyc rany by mozna bylo wdrozyc caly "program naprawczy" , w miedzyczasie leki, suplementy, masaze,cwiczenia stawow, laser.
Ja na stawy zaproponowalam cortaflex . Drozszy wprawdzie ale znacznie skuteczniejszy -uwazam :-) U mnie sprawdzony.
Własnie! Jeśli chodzi o koszty. Nikt tu nie pyta, ale mysle, że trzeba. Po pierwsze Kajko, czy posłałas Beattce nr konta winter7? Sako z tego co pamiętam ma jeszcze trochę pieniązków. Czy czarodziejka odesłała nadwyżkę na konto? Myślę, że to ważne i istotne dla Sako i dla nas. Bo po cichu myślę, że nawet jak te pieniązki pójdą do Sako, to może winter potrzebowac naszej pomocy.
Bardzo bym prosiła zrobić przy okazji "wywiad finansowy":)

zuzlikowa napisał(a):
Kajko, to przekaż Winter,że Sakulcowi bezwzględnie każę wstawać... choć próbować powoli!
Powiedz, że wiosna już blisko i trzeba ją koniecznie na 4 łapach przywitać... inaczej dla Onka, wstyd:evil_lol::cool3:.
Może posłucha :lol:

Tak trzymaj Sako... do góry chłopie... do góry! Onek to nie leń...
I ja też się dołączam do slow zuzlikowej.Tak, tak! Onek, to nie leń!

Ewa i flatki napisał(a):
Też widzę gołym okiem różnice w wyglądzie psa - to nie Fotoshop, tylko ciepło w sensie dosłownym i w przenośni, którego on doznaje :) Strasznie kojarzy mi się z Ajaksem z Boguszyc, którego razem z Zofią wiozłyśmy do Warszawy w przekonaniu, że mamy do czynienia z psem w stanie terminalnym...Wiem, Ajaks chodził, ale za to miał mieć nowotwór wielkości głowy dziecka.
A teraz sobie grzeje dupkę na kanapie w cudownym domku - od 3 lat prawie :)
I powtarzam do znudzenia: sprawdzajcie domki tymczasowe - im kto bardziej słodzi na Dogo, tym bardziej mu trzeba patrzeć na ręce !
Przeczytałam i sie rozpłakałam znów ze wzruszenia. Nie znam Ajaksa, ale wyobraziłam sobie Sako i kolejne 3 lata razem z winter i z nami!!
A podkreślone zdanie jest mocne! Dobrze mówisz Ewa!

Vectra napisał(a):
Czytam o nowinkach w leczeniu, z wielkim zainteresowaniem ;) dziele się swoją bardzo skromną wiedzą ... ale co 10 głów i doświadczeń to nie jedna.
Ja raz miałam psa z dysplazją , jak do mnie trafił nie chodził .. tylko to był młody pies.
Ale wspominałam o ONce siostry , która lat ma 15 .. więc dlatego chętnie się dowiem co jeszcze mamy fajnego nowego.

Trzymam kciuki za Sako :)
No tak! Nie dośc, że na wątku Sako zobaczyłam, że mod potrafi mówić "ludzkim głosem", to okazuje się , że wszyscy się tu czegos powoli uczymy. Czyli nie ma tego złego!

Posted

Nooo, poszłyście jak burza. :-)
Najpierw miałam pooocytować ale by wyszedł gigantus multi więc tylko napiszę, że wysyp rad wszelakich super (miałam robić cytat z radą, nazwą i wrzuta - potwierdzam, tak... ehe... nooo, znów potwierdzam... świrowato by trochę wyszło ;-)).

Posted

majqa napisał(a):
Nooo, poszłyście jak burza. :-)
Najpierw miałam pooocytować ale by wyszedł gigantus multi więc tylko napiszę, że wysyp rad wszelakich super (miałam robić cytat z radą, nazwą i wrzuta - potwierdzam, tak... ehe... nooo, znów potwierdzam... świrowato by trochę wyszło ;-)).

No ja sie dzis nie potrafiłam opanowac i tak wyszło;)
Kolejna nauka:) Dzięki!

Posted

Wychwyciłam z postów, że potrzebne są zdjęcia z Kliniki? Coś jeszcze? Niestety nie wiem czy te zdjęcia tam zostały, ale mogę się dowiedzieć - jednak dopiero po weekendzie pewnie mi się uda.

Posted

malizna78 napisał(a):

Bardzo bym prosiła zrobić przy okazji "wywiad finansowy":)

Malizna, prosisz -masz ;-) wywiad przeprowadzony juz jakis czas temu . Telefon nie ogranicza (na szczescie;-)) czasu rozmowy, to najpierw odpowiadam , pozniej pytam o wszystko , a potem slucham , slucham i slucham... :evil_lol:...

Kasia prosi by sie wstrzymac jeszcze troche. Na razie radzi sobie i za pioruna nie chce z dogo pomocy ...w tej chwili :mad:

Posted

Ewa i flatki napisał(a):

mówisz i masz ;) ostatnią noc poświęciłam Tani i kilku różnym ...

Ja bardzo poproszę , jeśli można , by tutaj zamieszczać sposoby leczenia Sako , to się może bardzo przydać innym !!!
Młodość nie wieczność, psiaki szybko dojrzewają

Posted

Mysia_ napisał(a):
Wychwyciłam z postów, że potrzebne są zdjęcia z Kliniki? Coś jeszcze? Niestety nie wiem czy te zdjęcia tam zostały, ale mogę się dowiedzieć - jednak dopiero po weekendzie pewnie mi się uda.

Może okazałoby się to pomocne wetom w porównaniu wyników. Warto by było te zdjęcia odzyskać.

Posted (edited)

mestudio napisał(a):
Cieszę się, że pies już niepotrzebnie nie cierpi. Chciałabym aby udowodnił wszystkim, że mógł jeszcze żyć normalnie zanim go tak zaniedbano. No i mam nadzieję, że jeszcze pożyje spokojnie w cieple, bez bólu.

Całe szczęście, że już jest w cieple i pod dobrą opieką. Oby mu się udało wstać.

Edited by EVA2406
Posted

majqa napisał(a):
Może okazałoby się to pomocne wetom w porównaniu wyników. Warto by było te zdjęcia odzyskać.

mam taka nadzieję, że gdzieś tam są - jeśli są to poślę do winter :) Jednak przez Klinikę przechodzi mnóstwo naszych schroniskowców i czasem można stracić rachubę w tym wszystkim...

Posted (edited)

zmiana naprawdę wielka , szczególnie widać na odleżynie, że już skóra nie tak martwa jak była , nie mówiąc już o brzusiu

Edited by lilk_a
Posted

Mysia_ napisał(a):

Mysiu, a cała dokumentacja medyczna z przebiegu leczenia u czarodziejki? książeczka zdrowia? Czy to poszło razem z Sako do winter?

Posted

Kajka_72 napisał(a):

Kasia prosi by sie wstrzymac jeszcze troche. Na razie radzi sobie i za pioruna nie chce z dogo pomocy ...w tej chwili :mad:

Czemu się jakoś kasi nie dziwię?
Tak, czy inaczej. Z pierwszej strony, gdzie są rozliczenia, wnioskuję, że czarodziejka do dziś nie odesłała nadpłaty za ponad pół miesiąca pobytu Sako.
[FONT=Georgia][FONT=Verdana]
RAZEM WPŁYWY : 4269,5zł

[SIZE=3]WYDATKI:

obróżka - 17zł
smycz i miska - 32,49zł.
hotelik za czerwiec - 140zł
rachunek z kliniki - 558,30
transport - 50zł
hotelik za lipiec - 310zł
szczepienie - 15zł
hotelik za sierpień - 300zł
hotelik za wrzesień - 300zł
hotelik za październik - 300zł
hotelik za listopad - 300zł
hotelik za grudzień - 300zł
hotelik za styczeń - 300zł
2 tabletki Trocoxil - 120zł
Cocarboxylaza - 40zł
Cocarboxylaza - 40zł
wizyta weta - 30zł
hotelik za luty - 300zł

RAZEM WYDATKI :3452,79zł

STAN KONTA NA DZIEŃ 07.02.12[/FONT][/FONT]

Posted

Mysia_ napisał(a):
(...) przez Klinikę przechodzi mnóstwo naszych schroniskowców i czasem można stracić rachubę w tym wszystkim...

Oj, to na pewno. :-(
Gdyby jednak się udało, byłoby super. Dziękuję. :-)

Posted

malizna78 napisał(a):
Mysiu, a cała dokumentacja medyczna z przebiegu leczenia u czarodziejki? książeczka zdrowia? Czy to poszło razem z Sako do winter?

Książeczkę ma Winter :)

Posted

Mysia_ napisał(a):
Książeczkę ma Winter :)

No to dobrze, a dokumentacje z przebiegu leczenia? Jakieś zaświadczenia od tamtejszych lekarzy o stanie zdrowia Sako? czy to w ogóle jest? Widziałam , ze kasa na wizyte byłą wpłacana, więc wet był.

Posted

to powyżej to skan z zaleceniami jakie Sako dostał z naszej Kliniki, posłała mi to winter zaraz po zabraniu Sako do siebie... Niestety nie kojarzę żadnych wpisów od wetów Czarodziejki, ale zapytam o konkrety Winter. Jutro mam w końcu wolny dzień, wiec będę miała czas do niej zadzwonić i dłużej porozmawiać.

Posted

Mysia_ napisał(a):
tutaj wpis jeszcze z naszej zabrzańskiej Kliniki:

niestety nie widać , chyba linkujesz ze swoje poczty tak ? to nie będzie widoczne dla innych , którzy nie mają dostępu do Twojego konta.
Musisz zapisać załącznik na dysku i wrzucić na serwer.

Posted

Vectra napisał(a):
niestety nie widać , chyba linkujesz ze swoje poczty tak ? to nie będzie widoczne dla innych , którzy nie mają dostępu do Twojego konta.
Musisz zapisać załącznik na dysku i wrzucić na serwer.

Myślałam, że tylko ja nie widzę:)

Posted

Ja podawałam w takim wypadku jak tu ..zwyrodnienie stawów i kregosłupa ,-odcinek szyjny -uszkodzenia movalis (przeciwzapalnie i przeciwbólowo ) mialam bardzo dobre efekty jesli chodzi o zniesienie bólu i sztywnosci i sterydy -encorton po tym mój pies ,który nie chodził poszedł na spacer 15 minut :multi:,tylko z tym trzeba bardzo uwazac a osłonowo na zolądek bo tych lekach trzeba jakies mleczko alugastin czy cos i codziennie łyzka siemienia lnianego i rehabilitacja (cwiczenia sama wymysliłam ,bo nikt mi o tym nie powiedział :shake:) 3x dziennie po 10 -15 minut i opieka ,troska ,miłość i wszystko .....przeżyła 2 lata od zachorowania