bela51 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Zapraszam na bazarek, z ktorego dochod przeznaczony bedzie na zakup lekow dla psiego hospicjum u Czarodziejki http://www.dogomania.pl/threads/2160...um-do-30.10.br. Quote
Beatkaa Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='dangos19']jak się czuje nasz Sakuś?[/QUOTE] Przyłączam się do pytania ;) Quote
Czarodziejka Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Sakuś ma się bardzo dobrze. Rządzi, gdera, podwarkuje, szczeka i się stawia ;) W chłodniejsze noce zaprowadzam psy w gorszej kondycji do pomieszczenia, gdzie mają przygotowane posłanka. I patrząc na jego smocze podbrzusze już dwa razy próbowałam zmusić go do spania wewnątrz, ale bezskutecznie. Wchodzi, owszem, ale tylko powąchać, co kto w garze zostawił i obsiurać ściany 8) Kiedy widzi, że zamierzam wyjść leci na tych sztywnych łapach, żeby wyjść przede mną. Próbowałam go przyhamować nogą. Co prawda została cała, ale tylko dzięki obnażonemu szeregowi kłów wszelkiej wielkości i jakości. Sako śpi w garażu na jednym z 10-ciu solidnie przygotowanych legowisk. Dziś znalazłam tam dyskretnie rozdeptaną wielką kupę i niestety prześcieradło do spalenia. Sakusiowi zdarza się bomba podczas spożywania kolacji. Jest tak zajęty garem, że nie czuje, że rzeba iść w kąt ;) Apetyt wciąż ogromny. Quote
Beatkaa Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Ale mnie Sakuś swoim zachowaniem rozbawił ! :evil_lol: szczególnie trzy ostatnie zdania...ale wiadomo,że później jest trochę sprzątania :shake: Quote
piescofajnyjest Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 hahahhahahahahah:) oj Sako, Sako... Quote
marra Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Jak to ? on je i robi kupę jednocześnie ? :D:D:D Zastanawiam się dlaczego nie jestem wpisana przy wpłatach za październik ? czy to jest tak że w październiku płacimy za wrzesień czy w październiku za październik ? Quote
Martika&Aischa Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Dawno mnie nie było u chłopaka :) cieszę się że tak dobrze sobie Sakulec radzi ;) Quote
Beatkaa Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='marra']Jak to ? on je i robi kupę jednocześnie ? :D:D:D Zastanawiam się dlaczego nie jestem wpisana przy wpłatach za październik ? czy to jest tak że w październiku płacimy za wrzesień czy w październiku za październik ?[/QUOTE] kochana wszystko się zgadza i zaraz będziesz widniała w deklaracjach na październik ;) po prostu od paru dni nie robiłam rozliczenia..i teraz dopiero weszłam na konto :) Quote
Beatkaa Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Cioteczki rozliczenie uzupełnione,cieszę się,że pamiętacie o Sakusiu :loveu: :Rose::Rose: Quote
marra Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='Beatkaa']kochana wszystko się zgadza i zaraz będziesz widniała w deklaracjach na październik ;) po prostu od paru dni nie robiłam rozliczenia..i teraz dopiero weszłam na konto :)[/QUOTE] Rozumię :) no problem ! ;) Quote
Beatkaa Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 [quote name='marra']Rozumię :) no problem ! ;)[/QUOTE] To super,bardzo się cieszę :) Quote
Czarodziejka Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Sako mnie nastraszył. Od niedzieli bardzo się opluwał. Gęsta ślina jak pajęczyna oplatała mu pychol. W poniedziałek wisiał mu gęsty biały glut i wcale nie warczał na mnie. Był potulny i dawał się głaskać, tulić i wycierać, dlatego we wtorek wezwałam wetki. Okazuje się, że Sakuś miał objawy zapalenia przyzębia, ale oczywiście do czyszczenia biedak się nie kwalifikuje, więc pozostaje antybiotyk. Z tym, że już się nie ślini i warczy 8) Tak więc...samo przeszło. Quote
marra Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Czarodziejka napisał(a):Sako mnie nastraszył. Od niedzieli bardzo się opluwał. Gęsta ślina jak pajęczyna oplatała mu pychol. W poniedziałek wisiał mu gęsty biały glut i wcale nie warczał na mnie. Był potulny i dawał się głaskać, tulić i wycierać, dlatego we wtorek wezwałam wetki. Okazuje się, że Sakuś miał objawy zapalenia przyzębia, ale oczywiście do czyszczenia biedak się nie kwalifikuje, więc pozostaje antybiotyk. Z tym, że już się nie ślini i warczy 8) Tak więc...samo przeszło. Ja też się zastanawiam zawsze co jest nie tak kiedy mój pies na mnie nie warczy i daje sobie wszystko zrobić :) to pierwszy objaw jego zlego samopoczucia. Sakulec trzymaj się ::) Quote
Beatkaa Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Sakusiu,boroczku Ty nasz ... :):) Czyli ten antybiotyk w końcu nie został podany tak? Quote
Beatkaa Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 winter7 napisał(a):Arthroflex wysłany. :) super,dziękujemy :Rose::Rose: Quote
Czarodziejka Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Nie, nie został podany, ponieważ Sako na wizytę wetek telepatycznie pozbył się glutów. Nie było więc potrzeby. Teraz jest stabilnie, nie ślini się, warczy. Widocznie jakiś krótkotrwały stan zapalny. Ząbal przyjmował Stomogryl - po pół tabletki. Jest to dość drogi antybioyk, ale bardzo skuteczny. Tabletka kosztuje 10 zł. Kuracja trwa 4 dni, czyli 2 tabletki, ale w przypadku Sako nie został ten antybiotyk zalecony, bo nie było objawów :-? Winter7 - dziękujemy za Arthofleks. Sakuś warchoł przy ostatniej wizycie bardzo się na swoją dobrodziejkę obrzydliwie zmarszczył, ale taka jego posępna natura. Tym bardziej jestem wdzięczna, że sobie nie napluł w życiorys i dostanie ponownie Arthofleks ;) Quote
Beatkaa Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Od razu wyzdrowiał jak się pojawiły wetki,a to cwaniak :D Ale to dobrze ;) Quote
majowa Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 no tak na co dzień złośliwiec a jak boli i mi źle to mnie ratuj Quote
winter7 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Czarodziejka napisał(a): Winter7 - dziękujemy za Arthofleks. Sakuś warchoł przy ostatniej wizycie bardzo się na swoją dobrodziejkę obrzydliwie zmarszczył, ale taka jego posępna natura. Tym bardziej jestem wdzięczna, że sobie nie napluł w życiorys i dostanie ponownie Arthofleks ;) No, tak już mam czasami. Za dobra jestem. :) Jednemu załatwiłam profesjonalną sesję zdjęciową do ogłoszeń, to mnie dziabnął, bo mu w kadr weszłam...:diabloti: Quote
Czarodziejka Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 No widzisz....Sako do kolacji dawał się głaskać i sam się tulił - tak umiarkowanie, nic podejrzanego, żeby zaraz weta wzywać, a po kolacji, kiedy się ułożył i poszłam go pogłaskać...Ryjec zmarszczony i słyszę jak odpala silniki 8) Quote
Recommended Posts