motyleqq Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 merri, prześlij mi w linku jakie zdjęcia chcesz do podpisu i jaki tekst :) Quote
vege* Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 jaka ona śliczna i jaka uśmiechnięta :loveu: :-) więcej zdjęć! Quote
merrickmayfair Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 vege* napisał(a):jaka ona śliczna i jaka uśmiechnięta :loveu: :-) więcej zdjęć! Postaram się trochę małą obfotografować w najbliższym czasie :evil_lol: Quote
merrickmayfair Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Ze spacerkowych fotek dzisiaj nic nie wyszło ale mam zdjęcie, taki mały bonusik :D na tym zdjęciu dosyć dobrze widać rzeczywisty wzrost małej, wszyscy po tych zdjęciach myslą,że ona jakimś mikrusem jest :evil_lol: duża nie jest ale malusia tez już nie :lol: wybaczcie bałagań, z TŻem urzędujemy w kuchni więc wiecie ile facet może narobic bałaganu :diabloti: Quote
Iskra14 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Dłuuuugie nogi ma :):) super sylwetka, taki szczupły wysoki pies :):) boska :) Ty nie widziałaś naszego bałaganu w kuchni ostatnio :D Quote
merrickmayfair Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Wstawiam fotki z dzisiejszego spacerku :) " witam :D " Nelly dzisiaj pierwszy raz zobaczyła łabędzia :diabloti: najpierw stała na brzegu i darła sie a jak łabędź skierował się w jej stronę to wiała aż się kurzyło :evil_lol: seria " Nelly w trawie " :lol: " co się tak patrzysz? " Quote
merrickmayfair Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 " a weź, idę sobie " " żartowałam ! już biegnę ! " " albo postoję sobie, ot tak, na poboczu " Quote
merrickmayfair Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 A tak na marginesie...wiecie może jak zwiększyć apetyt psa? Bo mała to taki niejadek,że aż głowa boli :shake: A tak w ogóle to mamy ostatnio z Nelly i TŻem nową zabawę :evil_lol: w " uciekiniera " . Ja biorę małą na smycz, TŻ ucieka i się chowa, liczę do 20 i spuszczam sunię, która wyrusza na poszukiwania pana. Uwierzycie,że ona wszędzie go znajdzie? Nawet na drzewie :lol: Quote
merrickmayfair Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Iskra14 napisał(a):A czym karmicie filecika? Przysmakami :lol: próbowaliśmy z suchą karmą i gotowanym ale małej nic na dłuższą metę nie pasuje. jak w końcu się zawezmę żeby dzika utuczyć to to co przybyło jej np. w tydzień jest w stanie zgubić jednodniowym strajkiem jedzeniowym :roll: Quote
Iskra14 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 My z naszą mieliśmy takie przeżycia, że szok. Karma sucha - żadna. Przetestowaliśmy RC, Acanę, TOTW, Orijena. Gotowanego psom nie polecam. Może spróbujcie z BARFem? Skąd jesteście, na pewno jest jakiś dystrybutor, a Barf wychodzi tak jak karma lub taniej. Nasza wcina aż miło i naprawdę uważam, że to obecnie najlepsza metoda żywienia, chociaż ma też przeciwników. Mam taką cichą nadzieję, że kiedyś ludzie przestaną karmić psy Pedigree, Chapi itp okropnym świństwem. Pamiętajcie też, że psu nie można dawać nic z ludzkiego stołu. Jak się naje przyprawionego, szyneczek, kotlecików itp. to nic nie zje psiego. Quote
merrickmayfair Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Iskra14 napisał(a):My z naszą mieliśmy takie przeżycia, że szok. Karma sucha - żadna. Przetestowaliśmy RC, Acanę, TOTW, Orijena. Gotowanego psom nie polecam. Może spróbujcie z BARFem? Skąd jesteście, na pewno jest jakiś dystrybutor, a Barf wychodzi tak jak karma lub taniej. Nasza wcina aż miło i naprawdę uważam, że to obecnie najlepsza metoda żywienia, chociaż ma też przeciwników. Mam taką cichą nadzieję, że kiedyś ludzie przestaną karmić psy Pedigree, Chapi itp okropnym świństwem. Pamiętajcie też, że psu nie można dawać nic z ludzkiego stołu. Jak się naje przyprawionego, szyneczek, kotlecików itp. to nic nie zje psiego. No my póki co jesteśmy na Purinie Pro Plan. Szyneczki i kiełbaski itd dostaje jako nagrody, małe kawałeczki bo za to zrobi wszystko. A BARF to znaczy..czym dokładnie karmisz? Wiem,że to surowizna i to by było na tyle :) Tym bardziej,że moja mama mi cały czas truje " a pies Beaty, Haliny, Marzeny je resztki z obiadu i nie jest chudy. A ty wymyślasz aż pies z głodu zdechnie " normalnie mi się nóż w kieszeni otwiera :angryy: i jeszcze " a dałabym jej szyneczki bo nic dzisiaj nie jadła ale ty nie pozwalasz. psa zagłodzisz " ... nosz cholera jasna :mad: Quote
Iskra14 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Też ciągle słyszę, że pies nic nie je, że za chudy, że trzeba mu dać szyneczki. Jedzenie ludzkie jest dla ludzi i koniec kropka. Mamie powiedz, że tyle chemii co zawiera to jedzenie jest dla psów szkodliwe, powoduje raka i choroby. To, że jakieś tam psy sąsiadek czy rodziny jedzą resztki i na razie nic im nie jest to nie znaczy, że nie zdechną z powodu jakiejś choroby wywołanej takim żarciem. Tłumaczenie, że jedzą i nic im nie jest to takie tłumaczenie jak to, że mój wujek pali 50lat i też mu nic nie jest. Jednym szkodzi innym nie. Barf to głównie karmienie surowizną tak jak mówisz. Psy do roku mogą jeść specjalne kostki (kostki w sensie kształtu :D ja mam firmy Primex ale nie chce im robić reklamy, znajdź sobie stronkę w necie, tam są dystrybutorzy), to jest mięso mielone drobiowo-wieprzowe do tego mix warzywno-owocowy, podroby z kurcząt, raz na czas surowe jajko, czasami ryba, trochę oluju zawierającego kwasy omega i tyle. Aha są jeszcze nieczyszczone żołądki wołowe bodajże, ponoć świetnie psy po tym wyglądają, ale masakrycznie to śmierdzi i nasze chilli nie chce tego tykać, także jej tego nie dajemy ale na kostki się rzuca, jak na nic nigdy wcześniej. Za 5kg kostek płacę 40zł, 1kg mixu warzywnego (zamierzam sama zacząć robić z warzy i owoców, które chilli lubi) i podrobów kurzych około 10zł. Tyle, że mixu i podrobów się dodaje bardzo mało do tych kostek, także na długo starczają. Mi Pani w Katowicach wszystko przeliczyła i wyjaśniła co i jak mam dawać. Naprawdę polecam, skończyło się wybrzydzanie i teraz pies się nie może doczekać posiłku. Zmniejszyło się też jej żebranie jedzenia od ludzi. Quote
merrickmayfair Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Dziękuję Ci za tak wyczerpująca odpowiedź, naprawdę mi pomogłaś. Sprawdziłam zaraz ten primex i mają dystrybutora u mnie w pobliżu. Można tam kupować też mniejsze ilości? Bo moja zamrazarka za wiele nie pomiesci :evil_lol: Myślałam też żeby jutro pochodzic po mięsnych i pooglądać miesko :p no i do tego jakies warzywo, owoce jajka itp. Zaraz sie troche doedukuję, mam nadzieję,że Nelly trochę ciałka przybędzie. Chodzi mi głównie o mięśnie bo mała dużo biega :) Quote
Iskra14 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Można kupować po kilka kostek z takiego opakowania, przynajmniej u mnie. Jeżeli trafisz na taką fajną babkę jak ja w Katowicach to Ci wszystko wyjaśnią. W mięsnym jest trudno dostać jakieś tańsze mięsko. Za te kostki (mieszanka drobiowo-wieprzowa) wychodzi 8zł za kg. Wiadomo, że to częściowo odpadki, ale pies nie ma jeść polędwicy. Właśnie o takie odpadki dla psów trudno niekiedy w mięsnym. Quote
merrickmayfair Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 [quote name='Iskra14']Daj znać jak tam plany z Barfem :D Mała właśnie barfuje :) znalazłam tanie kości z duuuużą ilością mięsa na sobie ( 1,5kg kupiłam tylko za 1,30zł!!! ) i do tego 0,5kg mięsa wołowego zmielonego z chrząstką. Siedzi w swoim legowisku i od 10min męczy kości :evil_lol: dzięki za radę z BARFem, myślę,że się z Nelly polubią :) A teraz parę fotek z dzisiaj, kiepskich i mało bo aparat mi padł :( " chodź i głaszcz mnie,a nie zdjęcia robisz " " na koniec świata i jeszcze dalej ! " " a to co? " " czego ty znowu chcesz? " Quote
merrickmayfair Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Żeby nie być gołosłowną..to tu są 2 zdjęcia pod tytułem " Pierwszy dzień z BARFem " :lol: Quote
Kazuro Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Widzę, że grono barfujących psiaków się poszerza, ja też gorąco polecam surowiznę i życzę powodzenia z tą dietą ;) Nelly ma świetne te swoje uszyska :lol: Quote
Qeeriefire Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 http://i56.tinypic.com/29nufl0.jpg Ale zajada :D Quote
merrickmayfair Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Ada i Fanta napisał(a):Widzę, że grono barfujących psiaków się poszerza, ja też gorąco polecam surowiznę i życzę powodzenia z tą dietą ;) Nelly ma świetne te swoje uszyska :lol: Nelly dzisiaj trochę wymiotowala ale myslę,że to raczej z powodu skórki z pomidora niż po BARFie. Quote
motyleqq Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 hoho, tak od razu jej wołową kość dajesz? ona jest bardzo twarda, może Ci się psinka 'przytkać' :D wejdź na dogo na temat o barfie, to Ci dużo rozjaśni :) sorki że tak zwlekam z tą sygnaturą, ale teraz gościa 3 dni miałam :roll: Quote
merrickmayfair Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 motyleqq napisał(a):hoho, tak od razu jej wołową kość dajesz? ona jest bardzo twarda, może Ci się psinka 'przytkać' :D wejdź na dogo na temat o barfie, to Ci dużo rozjaśni :) sorki że tak zwlekam z tą sygnaturą, ale teraz gościa 3 dni miałam :roll: Nelly i tak nie da sobie rady z kością, ząbki jej jeszcze na to nie pozwalają :) kupiłam jej te kości bo powoli,powoli będzie zęby wymieniać i musi mieć coś do gryzienia + trochę mięska sobie poskubie :cool3: Tak do jedzenia to kupiłam jej mięso wołowe dla psów mielone z chrząstką. Aha...no i oczywiście mam zamiar się doedukować jeszcze co i jak z BARFem. Spokojnie, mi się nigdzie nie śpieszy z sygnaturą. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję ;) Quote
Iskra14 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Powodzenia Ci życzę na Barfie :) też się cały czas uczę i edukuję :) Quote
Recommended Posts