merrickmayfair Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Witam :) przedstawiam Wam mojego małego potwora :evil_lol: urodzonego według weta w drugiej połowie stycznia 2011. Mała nie miała zbyt dobrego startu w życiu. Pewna dziewczyna znalazła zaklejone w kartonie 2 szczeniaki i wziela je do domu. Przez przypadek moja mama znalazla sie w tym samym dniu u tej dziewczyny i przywlokła małą ze sobą :diabloti: Jakie to małe było kupką nieszczęścia :shake: brudne, wychudzone i do granic przerażone. Dzisiaj ponad 2 miesiace po tym zdarzeniu mała stała sie dzikim dzikiem i potworem :lol: tak niegrzecznego szczeniaka już długo nie widziałam ale mimo to Nelly jest niesamowicie kochana :cool3: umowna data urodzin to 15.01.2011 więc niedługo mała skończy 5 miesięcy :multi: A oto mała przytulanka, która została przez przechodniow zaklasyfikowana jako "mieszaniec wilka z psem" :lol: ( od razu ostrzegam,że i aparat i fotograf sa do bani :cool3:) " co tam masz pancia, moja piłeczkę? " " mój bananek, mój ! " Quote
merrickmayfair Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Staram sie, ale cos nie łapią :-(:-(:-( edit: juz powinny być :) Quote
Szyna13222 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 już widać ;) Jaka fajna sunia :) I te uszka:evil_lol: Quote
merrickmayfair Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Uszy są świetne, wiem :evil_lol: ale jeszcze lepsza jest długość łap, dzisiaj je mierzyłam i maja 28 cm przy całej wysokości psiny 42cm w kłebie :-o :cool3: Quote
rev Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Dziiiiiik :loveu: A w te historie o jej potworowatości to jej nie wierzcie, to najpocieszniejszy szczeniak jakiego widziałam :evil_lol:. Quote
merrickmayfair Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 [quote name='Endher']Dziiiiiik :loveu: A w te historie o jej potworowatości to jej nie wierzcie, to najpocieszniejszy szczeniak jakiego widziałam :evil_lol:. Ciii...nieprawda ;D a teraz parę zdjęć z dzisiejszego spaceru :) " ale fajnie słońko świeci, co? " " ja latam ! " "patrzcie jaki mam fajny sznureczek" :D " zaraz rozkopię cały ten trawnik ! " " czyżby nowy trop? " Quote
merrickmayfair Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Z tej oto pozycji wywodzi się przezwisko " Filet " :D TŻ ujrzwszy Nelly taką oto skomentował ją w ten sposób " toż to filet z psa ! " i tak już zostało :evil_lol: " kto rozkopał łóżko? Ja? Skądże znowu " PS. A może byłby ktoś chętny do zrobienia nam banerka? :) Quote
merrickmayfair Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 " no gdzie są Ci odwiedzający, no, nadchodzą już? " Quote
merrickmayfair Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Coś mało osób nas odwiedza, smutno nam :( Ale mimo wszystko wrzucę parę nowych zdjęć, oto uosobienie dzikości :evil_lol: " mój kocyyyyyk !!! " " ok, wezmę go sobie " " smaczny :cool3: " Quote
Qeeriefire Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Witam po raz pierwszy ;) merrickmayfair to `idzie` w obie strony, Ty też odwiedzaj innych :D Śliczna sunia :loveu: Co tam u Nelly ? Quote
merrickmayfair Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 U małej wszystko w porządku, szaleje jak pijany zając :D nie mam na razie czasu na robienie zdjęc ( sesja ) ale niedługo nadrobię, obiecuję :) Quote
merrickmayfair Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 motyleqq napisał(a):ale fajny, drobny piesio :) jest urocza Drobniutka to ona jest, aż za bardzo. Wet mi cały czas truje o jej niedowadze ale co ja mogę zrobić jak wariat mały nie tyje :) a malusia juz powoli przestaje być, sięga trochę przed kolano póki co, wszyscy mi non stop mówią jak to ona rośnie na drożdżach :evil_lol: Quote
merrickmayfair Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Znalazłam dzisiaj troche czasu i poszłam z małą na dłuższy spacer, oczywiście wstawiam fotki :p Pogoda niestety nie dopisywała zbytnio :shake: " czujecie ten wiatr we włosach, ekhm, w sierści? " jak zawsze największy patyk :evil_lol: " myszka?! " Quote
merrickmayfair Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 I taki mały bonus. Oto mój pierwszy pies, sunia jamnika Nelly I , którą pożegnaliśmy 31.08.2008. Tęsknię do teraz, nigdy jej nie zapomne :( Quote
Qeeriefire Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Śliczna jamniczka, przykro mi :( Nelly jest taka ciekawska :D Quote
merrickmayfair Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 [quote name='Collie']Śliczna jamniczka, przykro mi :( Nelly jest taka ciekawska :D Trafiłaś w sedno :D Tu jeszcze dwie fotki z cyklu: A co to jest? :D Quote
merrickmayfair Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Tak sie czasem zastanawiam czy nie zacząć z nią tropić :evil_lol: Quote
Qeeriefire Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 merrickmayfair napisał(a):Tak sie czasem zastanawiam czy nie zacząć z nią tropić :evil_lol: Wciągające zajęcie, ale nos nie ten co u Nelly :diabloti: Quote
Iskra14 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Moim zdaniem Nelly ma więcej z wilka niż z fileta :D ale moja Chilii też uwielbia pozycję na fileta :D albo na kangurka :) kiedyś wkleję obie do jej galerii :) Quote
merrickmayfair Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Iskra14 napisał(a):Moim zdaniem Nelly ma więcej z wilka niż z fileta :D Ja jestem najbardziej ciekawa jak Nelly będzie wyglądać w "końcowym stadium" :evil_lol: nigdy nie wiadomo co w końcu wyrośnie z kundelka :cool1: Quote
Iskra14 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Napisałam wiadomość o Dropsie z Twojego podpisu ale gdzieś zniknęła. Biedny psiak :( Jak tylko dziewczyny będą wiedziały coś o dalszych kosztach rehabilitacji to coś dorzucę od nas :) Quote
Recommended Posts