Anusia22 Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 No niestety... wczesniej, nie było to wioczne, ale teraz jest, oczywiscie gdy sie przyjżymy, to jej dolna szczęka jest cofnięta do tyłu, nie wiem jak mozna wpłynąć na poprawę, pani wet powiedziała, że to się skoryguje,gdy zacznie zmieniać zęby, ale czy napewno???? będzie miała 9 listopada 4 miesiace, ciagle dostaje rozmoczonego royala, i żadko jakąś marchewke czy jabłko, też malutko, może to wina tego, ze nie je twardego pożywienia? mozna coś z tym zrobić???? Quote
duszek01 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Pierwsze pytanie.Z jakiej hodowli jest piesek,czy ma rodowód?Jezeli ma metryke to skontaktuj sie z Hodowcą.Niestety nawet w najlepszych Hodowlach przytafia sie wada zgryzu.Nie bez przyczyny takie pieski sprzedawane sa duzo taniej.Kupujac psa z hodowli niewiadomego pochodzenia bierzemy na siebie pewne ryzyko,którym jest np.wada zgryzu. Po to własnie są przeglady hodowlane,w czasie których sprawdzany jest zgryz. Czasem wade mozna skorygowac,ale trzeba sie na tym znać;) Na pewno to ,ze Twój psiak nie je twardego pozywienia nie jest przyczyna wady. Jeszcze raz powtórze,skontaktuj sie z hodowcą:roll: Pozdrawiam i zycze powodzenia Renata Quote
Anusia22 Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 Tak,moja sunia nie ma rodowodu, ale nawet gdyby miała, to co z tego? Po co mam sie kontaktować z hodowcą? Ma mi wymienić psa? oddac połowe kasy? Czy dać rade? Bo nie rozumiem? Teraz już te rzeczy nie są dla mnie ważne, teraz to ja proszę o radę, co zrobić? Bo na wszystkie "ale" jest już za późno.! Quote
duszek01 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Anusia22 napisał(a):Tak,moja sunia nie ma rodowodu, ale nawet gdyby miała, to co z tego? Po co mam sie kontaktować z hodowcą? Ma mi wymienić psa? oddac połowe kasy? Czy dać rade? Bo nie rozumiem? Teraz już te rzeczy nie są dla mnie ważne, teraz to ja proszę o radę, co zrobić? Bo na wszystkie "ale" jest już za późno.! Kupujac psa z rodowodem podpisujesz umowę.Hodowca w takim przypadku zabiera psa(zdziwiłabym się gdybys oddała:shake:)i oddaje Ci pieniądze , albo oddaje część pieniędzy i psiak zostaje u Ciebie. W Twoim przypadku niestety nic nie zrobisz.Myśle,ze z wadą czy bez będziesz kochała pieska równie mocno:loveu: .Wiem ,ze niektóre wady takie jak zgryz cegowy mozna skorygowac masując szczękę.Jednak trzeba sie na tym znac.Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła do Hodowcy,albo odwiedziła bardzo dobrego weterynarza.Powtarzam bardzo dobrego bo czasem niektórzy nie wiedzą jak się obchodzic z Yorkiem:angryy: i nie tylko Yorkiem:mad: Zycze powodzenia Pozdrawiam Renata Quote
Anusia22 Posted October 30, 2006 Author Posted October 30, 2006 Nigdy w życiu, nie oddałabym mojej suni,a na zwrot choć części kasy nie mam co liczyć, (hodowla prywatna) Roozmawiałam z dwoma wet, podobno tego nie da sie uniknąć, to wada wrodzona, której nie widac na poczatku, należałoby oglądac rodziców i dziadków, aby mieć jakąś pewnosć, ze sie to nie zdarzy. Napewno nie jest to wina, namaczanego jedzenia. Moze jej się to skorygowac, jak zacznie zmieniać zęby i tylko tyle wiem. Dokładnie to ma "tyłozgryz" dolna żuchwa jest cofnieta do tyłu. Jak dla mnie to nie przeszkadza zupełłnie, bo ani tego nie widać, ani nie przeszkadza to jej, poprostu chiałoby sie by jego psiak był okazem zdrowia.:p Quote
Lilu Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 duszek01 napisał(a):Kupujac psa z rodowodem podpisujesz umowę.Hodowca w takim przypadku zabiera psa(zdziwiłabym się gdybys oddała:shake:)i oddaje Ci pieniądze , albo oddaje część pieniędzy i psiak zostaje u Ciebie. Renata No tak, to smutne ale tego typu posty jednak utwierdzaja mnie w przekonaniu że psi biznes jest odhumanizowany a pies jest tylko towarem. Umowa, zwrot psa, reklamacje...:oops: Poczekaj z tym zgryzem. Moja suczka miała znaczny przodozgryz jak była mała. Jak zaczęła się u niej wymiana zębów wszystko poustawiało się na swoim miejscu. Jesli mimo wszystko zgryz się nie poprawi, to bedziesz miała psa jednego na tysiąc - - - i tym się ciesz:multi: Quote
duszek01 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Lilu napisał(a):No tak, to smutne ale tego typu posty jednak utwierdzaja mnie w przekonaniu że psi biznes jest odhumanizowany a pies jest tylko towarem. Umowa, zwrot psa, reklamacje...:oops: Poczekaj z tym zgryzem. Moja suczka miała znaczny przodozgryz jak była mała. Jak zaczęła się u niej wymiana zębów wszystko poustawiało się na swoim miejscu. Jesli mimo wszystko zgryz się nie poprawi, to bedziesz miała psa jednego na tysiąc - - - i tym się ciesz:multi: Szczerze jak sie dowiedziałam ,ze tak sie robi zrobiłam wielkie oczy i byłam w szoku.Niestety są ludzie,którzy kupują psa tylko i wyłacznie ,aby zrobic Hodowlanke.To własnie takie osoby traktuja psa jak towar.Jak cos nie tak to reklamacja.Przykre ,ale prawdziwe:-( Quote
Recommended Posts