merrickmayfair Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Proszę o pomoc w wychowaniu psa. Nie daję sobie z nią rady jesli chodzi o ciagniecie do innych psow. I proszę o pomoc osobistą, oczywiście mogę za opłatą, nie za wielką bo mnie nie stać na szkolenie, ale załamię się jesli mała będzie się tak zachowywać. Nie umiem nawet nauczyć jej koncetrowania się na przewodniku, naprawdę potrzebuje pomocy. Ciągnie, szarpie, zapiera sie jak widzi innego psa, nie dam rady, nerwami jestem na granicy. Naprawde potrzebuje pomocy, wychowanie malej przekracza moje mozliwosci. Za szkolenie zycza sobie u nas 1000zł a ja studiuje i naprawde nie mam :<< Quote
merrickmayfair Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Naprawde potrzebuje pomocy, ktos mi to musi obrazowo pokazac jak krowie na rowie bo sama nie jestem w stanie sobie poradzic, nie chce malej oddawac, bron boze, ale nerwy mnie zabija :placz: Quote
Qeeriefire Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Musisz być cierpliwa, sama się nie nauczy to wymaga z Twojej strony ciężkiej pracy. Gdyby to było bliżej to bym pomogła bez żadnej opłaty, bo chodzi o pomoc psu...ale musisz poszukać, może ktoś z Twoich okolic będzie mógł. Co robisz jak zaczyna szarpać i ciągnąć na smyczy ? W jakim wieku jest sunia ? Na początek musisz nauczyć psa chodzić przy nodze, na smyczy. Najlepiej będzie jeżeli zaczniecie ćwiczyć w domu (jeżeli jest taka możliwość ) Przed treningiem idz z psem aby się wybiegał na długiej lince lub smyczy ( są ok. 10 metrowe) Załóżmy, że pies zna już komendę `siad`( stań lub kucnij przed psem, trzymając w prawej dłoni smakołyk. Pokaż go psinie i zacznij rękę przesuwać w stronę zadu, ale nie trzymaj ręki za wysoko. Takim sposobem zwierzak powinien usiąść. Kiedy wykona komendę-pochwała i nagroda). Wez do swojej prawej dłoni smakołyk i posadź psa obok swojej lewej nogi. Wtedy wez w prawą rękę przysmak , podsuwając go pod nos i zrób jeden krok do przodu. Pies powinien podejść razem z Tobą do przodu za smakołykiem. Jeżeli pies się rozproszy to możesz go delikatnie do siebie przyciągnąć i naprowadzić przysmakiem. Później stopniowo wydłużaj dystans i powtarzaj nauke. Pamiętaj , że treningi nie mogą być długie, a przysmaki mają być zachęcające dla psa. Naukę najlepiej zacząć w domu ,albo w miejscu , gdzie jest najmniej czynników rozpraszających. Quote
evel Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Merrick, zobacz tutaj, masz krok po kroku opisane szkolenie klikerowe w książce, w wersji internetowej - na początek zawsze coś może pomóc, choćby wypracować dobrą relację z psem: http://members.westnet.com.au/b-m/ Quote
merrickmayfair Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Dziękuję Wam serdecznie za rady, stronka również bardzo mi pomogła. Próbuję Nelly uczyć od wczoraj i już widzę postępy, właśnie wróciłam z godzinnego spaceru ( razem z Waszymi radami, smakami i klikerem :D ) i muszę przyznać,że był bardzo spokojny, mała tylko parę razy wyjątkowo mocno się szarpała ale po minucie, czy dwóch udało mi się ją przywołac do porządku i resztę spaceru przeszła przy nodze ( oczywiście za pomoca smaka ) bardzo dziękuję :) Quote
Qeeriefire Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 merrickmayfair napisał(a):Dziękuję Wam serdecznie za rady, stronka również bardzo mi pomogła. Próbuję Nelly uczyć od wczoraj i już widzę postępy, właśnie wróciłam z godzinnego spaceru ( razem z Waszymi radami, smakami i klikerem :D ) i muszę przyznać,że był bardzo spokojny, mała tylko parę razy wyjątkowo mocno się szarpała ale po minucie, czy dwóch udało mi się ją przywołac do porządku i resztę spaceru przeszła przy nodze ( oczywiście za pomoca smaka ) bardzo dziękuję :) Gratuluje, oby tak dalej. Przede wszystkim musisz zmienić nastawienie ;) Quote
NatiiMar Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Zapraszam do MarDOG:) Weekendy szkoleniowe z MarDOG! -chcesz poćwiczyć posłuszeństwo ze swoim psem? -masz ochotę na spotkanie z innymi psiarzami? -chcesz przypomnieć swojemu psu komendy sprzed lat? -masz problem z psem i chcesz go rozwiązać? Zapraszamy na weekendy szkoleniowe ze szkołą dla Psów MarDOG. Pierwsze spotkanie już 26.11.2011r w Ujeździe od godziny 11.00 do 15.00. Podczas jednego spotkania każda zapisana para pies-przewodnik będzie miała możliwość pracy z psem indywidualnie oraz w grupie. Na każdym spotkaniu będziemy uczyć się posłuszeństwa oraz rozwiązywać problemy wychowawcze. Przyjmowane będą psiaki bez względu na wiek , rasę i płeć. Mile widziane całe rodziny, również dzieci, które chętnie nauczymy postępowania z psami. Cena: 50 zł za całe spotkanie płatne na miejscu przed wejściem na plac szkoleniowy. Zgłoszenia mailowe: biuro@mardog.pl lub telefoniczne: 661-155-635 Kolejne spotkania planowane sa na: 03.12.2011 Kędzierzyn-Koźle 10.12.2011 Opole ZAPRASZAMY! Quote
GAJOS Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 merrickmayfair jeżeli miałabyś w przyszłym tygodniu możliwość, aby podjechać do Niemodlina, to chętnie Ci pokażę kilka "sztuczek" jak panować nad psinką, ja niestety w chwili obecnej nie mam możliwości by podjechać do Opola. Dlatego gdyby coś to PM :) Quote
NatiiMar Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 W Opolu będziemy 10.12 w sobotę od 11.00 - 14.00. Wszelkie szczegóły pod adresem mailowym biuro@mardog.pl lub 661-155-635. Zapraszamy:) Quote
NatiiMar Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 W Opolu będziemy 10.12 w sobotę od 11.00 - 14.00. Wszelkie szczegóły pod adresem mailowym biuro@mardog.pl lub 661-155-635. Zapraszamy:) Quote
Recommended Posts