diuna_wro Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 aah, no i wszystkim tu obecnym zdegustowanym tymże żartobliwym wystąpieniem Prezesa Czerniejewskiego, już NASZEJ wspólnej Fundacji, pragnę wyjaśnić, iż jest to zapewne spowodowane przepracowaniem, brakiem snu i antybiotykami, które Pan Prezes zażywa. Zapewniam, iż ten niemądry żart nijak się ma do powagi, z jaką Pan Prezes traktuje przedsięwzięcie. czy mogę teraz zostać rzecznikiem fundacji? mogę? proszę, proszę! Szefie. matko jedyna, też mam głupawkę już. Znów tylko pare godzin snu... do zobaczenia wszyscy w sobotę! Quote
serfer0 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 a co to za antybiotyki... bo w radiu slyszalem ze to teraz w modzie , cos zazywac, a srodki oduzajace sa nawet w pietruszce Quote
brzośka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 nie wiem, czy uda mi się w sobotę pojawić się we Wrocku, więc małe info - tak jak już wspominałam przybędę bez podopiecznego, ale moge zaproponować transpotr psiaków - do C5 kombi troszkę się zmieści ;) Quote
Basia1244 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 To ja wstępnie mówię, że będzie potrzeba przewieźć Miszkę i Sarę (Sara - onka, 10 lat, Miszka - kundelek średni, spokojna, chyba, że sunia2000 będzie miała jednak auto). Reszta psów ma chyba transport zapewniony. Howard i Lady jadą z Zosia123, terierfanka zabierze Kolesia, a ja Tibi. Poza tym chciałabym ustalić sztywną godzinę (obowiązkową) na odebranie psów ze schroniska i transport do parku (chodzi mi o kundelki, nie o asty). Żeby wszyscy razem pojechali. No i osoby, które mogą przyjechać wcześniej i pomóc mi kąpać psy, mile widziane - oprócz tego prosiłabym, żeby zabrać ręczniki, szczotki oraz ubranie na przebranie dla siebie. Poza tym osoby, które się wybierają w sobotę do schroniska na spotkanie - czy każda osoba mogłaby okreslic przedział czasowy, który jej pasuje, bo jednak dobrze byłoby znaleźć wspólna chwilkę dla wszystkich i myślę, że jest to do zrobienia. Mnie pasuje każda godzina - rezerwuje sobie ten czas, ale proszę napiszcie, komu jaki czas odpowiada i znajdziemy wspólny mianownik. Quote
brzośka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 ok, to dziewczynki mogą jechac z nami :) jeśli są zgodne to pojadą razem w bagażniku (zazwyczaj jeżdżą tam DON-ka i akita, więc miejsca jest dużo), a jak nie to Sara pójdzie do bagażnika, a Miszka na tyle siedzenie jeśli jednak udało by mi się przybyć w sobotę, to kogo mam szukać? Quote
bros Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Basiu postaram sie o te szampony najpóżniej w poniedziałek i moze mogłabym pomóc przy kompaniu psów ? na którą godzinę jest to zaplanowane ? Quote
Zosia123 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Melduję, że będę jutro w schronie ok. 11, chyba że mi auto nie zapali, bo już długo stoi w garażu ;) Ja bym poprosiła koszulkę M dla siebie i L dla córy. Quote
Poker Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 NIe wiem czy mi się uda być w schronie,ale mogę jakieś ręczniki i inne szmatki do wycierania psów podać. Może przez Zosia123? Quote
terierfanka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 ja będę w sobotę też o 11 koszulkę chyba M poproszę na kąpanie oczywiście się stawię ze wszystkim co potrzeba Quote
fiorsteinbock Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Diuna, a czy osobom z tymczasowiczami tez przyslugują koszulki? :) Quote
Basia1244 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 No to już wszystko jasne - mam konkretną odpowiedź, ja po prostu przyjeżdżam w sobotę do schronu o 11 i czekam na Zosię i innych chetnych- tu porozmawiamy o Howardzie, o jego chodzeniu itd. Zebrania jako takiego nie ma, sama zatem ustalę i umówię sprawy w biurze dotyczące "moich" kundelków (co już poniekąd wykonałam, ale - sugerowano tu odgórną decyzyjność prezesa), i jesli chodzi o kundelki - sama decyduję - do mnie proszę dzwonić 661293967. Kubeczki do wody załatwione (dziękujemy cioteczce bros) , woda załatwiona (dziękujemy Dominice) , ulotki dla naszych kundelków będą do odbioru przy stanowisku - tzn. naszej kundelkowej ławeczce - tam proszę się zgłaszać. Pozostałe ulotki kundelkowe - zbiorcze - tzw. kolaż projektuje terierfanka i jak tylko dostanę gotowce to porozsyłam osobom chętnym do drukowania na maila - także jeszcze czekamy i te wydrukowane ulotki będę zbierać przy stanowisku - czyli ławeczce w parku - jak każdy dotrze to przyniesie. zamawiam 2 koszulki - xl i xxl transport omówiony czekam na dane Patrycji i jej ekipy - może dziś? resztę mam spisaną. szampony załatwione, cioteczka bros przywiezie w niedzielę 19 rano do schronu na kapanie i mi pomoże kundelki wyprać - godzinę ustalę w biurze jutro. Ostateczny wyjazd psów ze schroniska ustalam na 11.30 - pół godziny nam wystarczy na dojazd do parku, ale zbiórka o 11 - żeby na spokojnie się z nimi zapakować do auta. jutro potwierdzę , czy wszystkie psy maja transport. Quote
Basia1244 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 dodatkowe kubeczki też już zakupiła Dominika (dziękujemy), czyli źródełko u nas będzie oprócz ławeczki :D Quote
Basia1244 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 i ważne - mamy załatwione (dzięki Dominice) dwie sztalugi na licytację obrazów - czy sa potrzebne? oraz - czy mamy zabrać nasz stół i krzesełka plastikowe (mamy) czy też nie? ławkę przywieziesz, czy brać od terierfanki? bo to musimy sobie logistycznie ustalić. Quote
bros Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 szampony do wykapielowania brudasków vel śmierdziuszków załatwione :) przywiozę je na akcję "pranie" raniutko (o której już mozna być w schronisku ?) razem ze swoimi dwiema ręcami ;) do pomocy - zabiore czesadła i osprzęt do pielęgnacjii Quote
Rikimaru Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 diuna_wro napisał(a):aah, no i wszystkim tu obecnym zdegustowanym tymże żartobliwym wystąpieniem Prezesa Czerniejewskiego, już NASZEJ wspólnej Fundacji, pragnę wyjaśnić, iż jest to zapewne spowodowane przepracowaniem, brakiem snu i antybiotykami, które Pan Prezes zażywa. Zapewniam, iż ten niemądry żart nijak się ma do powagi, z jaką Pan Prezes traktuje przedsięwzięcie. czy mogę teraz zostać rzecznikiem fundacji? mogę? proszę, proszę! Szefie. matko jedyna, też mam głupawkę już. Znów tylko pare godzin snu... do zobaczenia wszyscy w sobotę! Oto nowy rzecznik Fundacji Dwa Plus Cztery, znana tu i szanowana Pani Agnieszka! Quote
Rikimaru Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 serfer0 napisał(a):a co to za antybiotyki... bo w radiu slyszalem ze to teraz w modzie , cos zazywac, a srodki oduzajace sa nawet w pietruszce to od tych niemieckich ogórków Quote
diuna_wro Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 na część zadawanych tu pytań jest stanowczo za wcześnie. Kochani, Fundacja nie ma kasy, żeby sobie tak wszystko od ręki kupować, pożyczać. Dajcie nam jeszcze dzień/dwa czasu. Szukamy darmowych opcji, znajomości, a nawet litości.... i zobaczymy ile się uda załatwić. sztalugi już dawno ustaliłam z Dominiką. zamówienia na koszulki dla wszystkich członków rodzin nie bardzo wchodzą w grę, musimy oszczędniej do tego podejść. Tak samo w miejscami siedzącymi. Minimum zostanie zapewnione, natomiast jesli ktoś przyjdzie z mężem+bratem+synem+córką to już musi zapewnić im siedziska we własnym zakresie. Za wszystko Fundacja musi płacić koszty najmu + kaucje :shake: Basiu, nikt nie mówił o decyzyjności Prezesa w kwestii wyboru kundelków, tylko o formie ZGŁOSZENIA przez Fundację. Formalności muszą mieć swój logiczny ciąg prawny. Jeśli Fundacja nie weźmie na siebie psów ze schr to jak ma się do tego objęcie ich ubezpieczeniem? koszulki są niestety zwrotne, są drogie i naprawdę szkoda co imprezę wydawać kolejne pieniądze, których brakuje. Lepiej za to jakiegoś zwierzaka wyleczyć. Jeśli ktoś zwiąże się z Fundacją stałą umową wolontariacką - na pewno koszulkę dostanie. Chusty na schroniskowych psach też są do zwrotu, tylko domy tymczasowe chusty dostaną na zawsze Quote
Zosia123 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Nikaragua napisał(a):do czego mogę się przydać(po 15.00)???? Po 15 wszyscy będą już wykończeni, zwłaszcza osoby które od świtu będą prać Howarda :) więc będziesz nas wspierać duchowo ;) Quote
Basia1244 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Zdążymy! Do prania stawia się oprócz Zosi123, bros, (ty też mam nadzieję :)) i ja! no zdążymy wyprać gigancika Howardzika :) Quote
terierfanka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 A ja w tym czasie wypiorę pozostałe psy ;) Quote
diuna_wro Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 próbowałam wkleić obraz tego miejsca, ale mam za mało czasu, jade zaraz na wizyte p.a więc link:http://wms.zgkikm.wroc.pl/wms/ w szukaj adres trzeba wpisać ul. Kutnowska 1-3 odhaczyć otofotomapa2006 To są dwie polany koło Restauracji Pieprz i Wanilia, duże polany, przecięte alejką. Na tej alejce stoją ławki i może tam będzie można ustawić stanowisko ŁAWKA SENIORA. Ja w przyszłym tyg jade tam rozrysować plan ustawienia wszystkiego Quote
diuna_wro Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 i zmiana czasu START w parku na 11:00 jutro wyjaśnię dlaczego Quote
diuna_wro Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 ulotka ogólna DFF jest już prawie gotowa, plakat też Quote
Recommended Posts