Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
O qrcze...a myśmy poleźli na kawe i popcorn :shake:
Wrócilismy po 16stej, widzialam Natalie z Kluską, ktora zamiast za Natalią to w druga strone podążała i wszyscy krzyczeliśmy "Kluska" nie w tą stronę :)
eh, zaluje bardzo, że ominął nas wystep.

a kawa (i ciasteczka) przyjechała w czasie koncertu :)

Posted

ech:)
w takim razie i ja się dołącze do tych bogatych we wspaniała treść postów.
Cudowne jest to,ze możemy sobie podziekowac bo to znaczy,ze WSZYSTKO SIE UDAŁO,ze daliśmy rade=My Wszyscy, Ludzie Dobrej Woli.
Teraz czas pokaże czy ogromny nakład pracy wolontariuszy jak i ludzi z zewnątrz przyniesie swoje efekty. Zasialismy tam wczoraj ziarenko prawdy o amstafach,pokazalismy jak nieszczesliwe sa psy bez czlowieka, powiedzielismy glosno-ZAADOPTUJ PSA!
czekamy, a czekając działamy dalej!
Nasza sekcja TTB od dzisiaj począwszy rusza z mocną promocją astów. Wiem też,ze zadna z cioteczek nie spocznie w dalszym rozglaszaniu pieskow.
Nie trace nadziei i trzymam kciuki za tych,ktorzy wczoraj wyrazili zgode na adopcje-by po przespanej nocy nie zwatpili w swoje siły,ze moga dac bezdomnemu psu dom
ps.koncert Natalii wspaniały. idziemy na micromusic!

Posted

a ja się bez bicia przyznaję, że zakręcona będąc wcisnęłam pomarańczową fundacyjną chustkę z Kolesia zdjętą do nie tej torby co trzeba czyli do swojej :oops: oddam jednak dobrowolnie przy jakiejś okazji
Było fajnie i miejmy nadzieję, że jakieś efekty będą tych przemówień, prezentacji, ulotek i w ogóle całej akcji...

Posted

Dzień dobry:), a biorąc pod uwagę dzisiejszą pogodę to nawet DZIEŃ DOBRY!!! Wczoraj mimo,że padał deszcz razy kilka poszło całkiem nieźle, choć miało być lepiej. Mimo tego wczorajszy dzień dobrym był!!! Mimo tego Fundacja coraz bardziej jest rozpoznawalna,a to powinno przełożyć się na adopcję i wyniki w najbliższym czasie...

Sporo tu dzisiaj podziękowań, więc chciałbym się przyłączyć. Impreza plenerowa zawsze niesie ze sobą ryzyko złej pogody, ale nie oto chodzi. Dog Fun Fest będzie co roku do końca świata i jeden dzień dłużej niż Wielka Orkiestera Świątecznej pomocy (czyli dwa dni dłużej:). To oznacza,że jeszcze wiele przed nami. Pomijając więc ocenę udania czy nie udana imprezy wracam do podzękowań. Na początek wolontariusze spoza fundacji. Dziękuję za przybycie z psami i wykonaną pracę. Bez psów do adopcji ta impreza nie miałaby sensu. Kolejne podziękowania dla wspomnianych już wcześniej przez Serfera ludzi którzy (choć ich nie znałem wcześniej) pewnie nawet nie mają psa w domu a o 7 RANO W NIEDZIELE pakowali rzeczy do auta i rozkładali wszystko pełni wigoru i chyba zadowoleni że mogą pomóc. Za darmo, za dziękuje, a części nawet dziękuje nie zdążyłem powiedzieć. Spisaliście się na medal!!!
Na koniec (bo tak już mam że najlepsze zostawiam na koniec) podziękowania dla najbliższych współpracowników. Na początek Martyna (dziwczę z kwiatem na piersi), bez niej byłoby bardzo ciężko. Następni Serferzy (Mirek i Danusia), ci ludzie przez trzy tygodnie pływają na statku i zapier.... w naprawdę ciężkich warunkach, a potem przez kolejne trzy tygodnie jeżdzą do schronu i pracują z psami i teraz przy naszej imprezie niedzielnej (dziś znów wyjeżdzają na statek, pożegnajmy ich brawami:),
Magdalena (Uru) zawsze uśmiechnięta i pełna optymizmu, zawsze gotowa do pomocy i pracy! Agnieszka (Diuna) bez której ta impreza byłaby tylko piknikiem dla dzieci, dla nich również brawa NA STOJĄCO!!!
Na koniec kilka słów. To nie tylko Dog Fun Fest (mimo ogromu pracy włożonego przez wszystkich by uświadomić ludziom potrzeby psów w schronisku)
Codziennie od lat (od niedawna wspólnie) pracujemy na poprawę bytu naszych ukochanych zwierzaków!!!
Brawa dla wszystkich!!!

I pamiętajcie,że większość psów trafiła z powrotem do schroniska lub swoich domów tymczasowych. To oznacza że na tym nie koniec, że czeka nas jeszcze dużo pracy, więc pewnie jeszcze nie raz się spotkamy.

Posted

paniMysza napisał(a):
kaj to ten rudzielec gładkowłosy? ślczynny piesek! moja frania (gołodupiec) podeszła wczoraj do niego i beagla - poprzytulała sie chwilę, a potem ich skrzyczała;)

kobiety czasem tak mają :D

Posted

sunia2000 napisał(a):
Howardowi już się poszczęściło:) Teraz pewnie zwiedza swój nowy ogród:)

Noooo :)

Edytko ja nie załapałam, że to Ty - szaleńca Kaja oczywiście pamiętam :D

Posted

Tak, Kaj to rudzielec. Bardzo kochany i towarzyski, chociaz w parku byl niesamowicie pobudzony. Jest dopiero tydz po kastracji i jeszcze mu hormony buzują. Ale to uroczy dzieciak. W aucie siedzi w foteliku dzieciecym :)

Przy następnym spotkaniu musimy przypiąc identyfikatory z nickami z dogo, bo przyznam, że też nie wszystkich skojarzyłam ;)

Posted

Tak, Kaj to rudzielec. Bardzo kochany i towarzyski, chociaz w parku byl niesamowicie pobudzony. Jest dopiero tydz po kastracji i jeszcze mu hormony buzują. Ale to uroczy dzieciak. W aucie siedzi w foteliku dzieciecym :)

Przy następnym spotkaniu musimy przypiąc identyfikatory z nickami z dogo, bo przyznam, że też nie wszystkich skojarzyłam ;)

No właśnie, dobry pomysł :)

Posted

tyle emocji, ze się nie dziwię, że był pobudzony. moja frania prawie tam zwariowała;)

Posted

sunia2000 napisał(a):
Howardowi już się poszczęściło:) Teraz pewnie zwiedza swój nowy ogród:)

:):):)
oby inne pieski też domki znalazły i miały tyle szczęścia co kudłaty miś Howard :)

Posted

jestem za!!!

Posted

a ja - prosie strrraszne! - nawet się nie zapoznałam z kobitkami, które były z fiorsteinbock :oops: :oops: :oops:
i od wczoraj tak mi głupio :oops:
muszę to szybko nadrobić ;)