diuna_wro Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Fundacja 2plus4 zaprasza na DogFunFest 19 czerwca. Zapraszamy do uczestnictwa, ale przede wszystkim do współdziałania. miejsce: PARK POŁUDNIOWY (polany od strony ul. Kutnowskiej) czas: 11:00 - 18:00 ATRAKCJE: 1. koncert charytatywny, dwa recitale: wokalistka Mikromusic i piosenkarka Marcelina 2. aukcja obrazów: jeden namalowany przez dt Jagi, dwa od Pani Myszy 3. autor Wojciech Karwacki, będzie podpisywał na rzecz fundacji swoje książki 4. dmuchane zamki i place zabaw dla dzieci, pogadanka o psach, konkursy i zabawy dla dzieci 5. pokazy psich sztuczek 6. pokazy agillity 7. wykłady o świadomej adopcji, zaproszone zostały niektóre domy, które adoptowały psy. Przedstawimy na scenie ludzi i psy, konferansjer krótko opisze historię każdej adopcji i formy poadopcyjnego wparcia fundacji 8. wykłady o bezpieczeństwie dziecka w kontaktach ze zwierzętami 9. porady wet 10. psi fryzjer 11. stoiska firm związanych z tematyką zwierzęcą 12. prezentacja na scenie psów do adopcji stanowiska: Kącik adopcyjny Opis stanowiska: stolik, krzesła, siedziska, pufy, parasol wolontariusze - prowadzący laptop z prezentacją psów do adopcji dokumenty na stole: ankieta przedadopcyjna, umowa, opis procesu adopcji, lista adresów e-mail i nr tel wolontariuszy, wizytówki, ulotki Plakat: Nagłówek: KĄCIK ADOPCYJNY Treść: Pośrednictwo adopcji zwierząt. Oferta wsparcia fundacji. Profesjonalny dobór człowiek-pies Stopka: Jeśli w Twoim domu i w Twoim sercu jest miejsce dla psa, zapraszamy! Naboru wolontariuszy Opis stanowiska: stół+krzesła parasol dokumenty na stole: ankieta , umowa, przepisy prawne dot. wolontariatu, oferta fundacji. Plakat dużego formatu, o treści: Nagłówek: CENTRUM NABORU WOLONTARIUSZY ORAZ DOMÓW TYMCZASOWYCH Treść: Zachęcamy do współpracy w ramach: wirtualnego wolontariatu, pracy na rzecz schroniska dla bezdomnych zwierząt: szkolenia psów, socjalizacja, spacery tworzenia domów tymczasowych oraz wsparcia domów stałych. Stopka: "Pracując dla samych dóbr materialnych budujemy sobie więzienie. Zamykamy się samotni ze złotem rozsypującym się w palcach, które nie daje nam nic, dla czego warto byłoby żyć A. de Saint Exupery" Ławeczka pt. "Senior i Pies, Wspólna Jesień Życia" Opis stanowiska: Basia i Dominika - prowadzące ławka parkowa pomalowana na biało parasol stolik + krzesło woda, kubki plastikowe wazon z kwiatami laptop z prezentacją starych psów ulotki, notes Plakat na stojaku, duży format: nagłówek: SENIOR I STARY PIES - WSPÓLNA JESIEŃ ŻYCIA treść: 1. pośrednictwo w adopcji zwierząt 2. wsparcie i pomoc po adopcji 3. formy dofinansowania stopka: "Szczęśliwy ten, kto zaskarbi sobie miłość starego Psa" Stanowisko mojej Sekcji, czyli Terriery Typu Bull. Zabierzemy pit bulle, Lemona, Lotosa i Graffa, ze schroniska, są już wyszkolone i piękne. Do współpracy zgłosiła się firma AMSTAFF-PIT BULL WEST COAST, dostaniemy od niej koszulki z nadrukiem pit bull (5szt.) oraz banner reklamowy firmy. Na scenie damy wykład o prawidłowej postawie wobec psów w typie bull + prezentacja pit bulli do adopcji + prezentacja rodzin i psów już adoptowanych Stolik - bazar. Sprzedaż rzeczy nowych, dochód ze sprzedaży na fundację. Książki wydawnictwa Foka - dla dzieci i dla dorosłych, płyty MIKROMUSIC, rózne rzeczy z agencji Parasol, prace młodych artystów grafików i malarzy (małe formaty, tematyka zwierzęca). Quote
diuna_wro Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 LINKI DO STRON NA TEN TEMAT: http://www.zoohoryzonty.pl/ZooLogos/Aktualno%C5%9Bci/DogFunFest/tabid/324/Default.aspx Quote
diuna_wro Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 WAŻNE !!! WSZYSCY, KTÓRZY PRZYJDĄ Z PSAMI DO ADOPCJI, CZY TO Z DT CZY ZE SCHRONISK AZYLÓW, MUSZĄ PODAC MI SWOJE DANE NA ADRES: adopcjattb@gmail.com I ZOSTANĄ OBJĘCI UBEZPIECZENIEM OC I NW NA CZAS TRWANIA IMPREZY. Przygotuje dokumenty i na miejscu jak się spotkamy to podpiszemy. Koszt ubezpieczenia pokrywa fundacja. Quote
fiorsteinbock Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 I ja sie zapisuje, moze dzierżoniowskie bidy dolacza do akcji. A ja sie pochwale, że Natalia z Mikromusic jest z Bielawy :) Quote
Basia1244 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 To ja też się tu pojawiam i od razu : Potrzebuje chętnych do drukowania ulotek na festyn - mam opracowane jakieś 20 psów i marzy mi się, żeby każdy miał przynajmniej po 50 ulotek do rozdania ludziom - gotowce przesyłam na maila - chętnych proszę o odzew na maila basia1244@gmail.com i niech każdy napisze, ile może wydrukować - oczywiście chodzi o kolorowe, bo są z fotami - dziękuję! I pytanie - czy będzie telebim i na ile minut mam robić prezentację i czy mogę zrobić dwie - oddzielnie dla suczek i oddzielnie dla psów - dziś jakieś 14 staruszkowych chłopaków obfociłam i opisałam ,a suczek też trochę mam - to teraz nie wiem - mieszane towarzystwo czy wg płci? Quote
diuna_wro Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 telebimu szukamy gdzieś taniego, bo normalna wypożyczalnia nas puści z torbami Quote
terierfanka Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 czy są/będą jakieś ulotki czy plakaty informujące o imprezie do rozwieszenia gdzieś? bym powiesiła np. na osiedlu moim. No i seniorom bym mogła rozdać, mam kontakt ze sporą grupą Quote
Poker Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 terierfanka napisał(a):czy są/będą jakieś ulotki czy plakaty informujące o imprezie do rozwieszenia gdzieś? bym powiesiła np. na osiedlu moim. No i seniorom bym mogła rozdać, mam kontakt ze sporą grupą terierfanko. mów proszę seniorom o Gusi. Czy jest przewidziana loteria fantowa? Ludzie to lubią. Mam trochę rzeczy na ten cel. Mogę podrukować trochę ulotek, z 20 sztuk na pewno.Proszę o przesłanie mi wzoru. W razie gdybym nie przyszła, to przekażę komuś. Duina_wro, mam taką propozycję , by napisać senior + starszy lub dojrzały pies ,a nie stary pies. Ludzie w tzw. starczym wieku nie czują się za dobrze, gdy wiek podkreśla się w różny sposób. Quote
Basia1244 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Poker napisał(a):terierfanko. mów proszę seniorom o Gusi. Czy jest przewidziana loteria fantowa? Ludzie to lubią. Mam trochę rzeczy na ten cel. Mogę podrukować trochę ulotek, z 20 sztuk na pewno.Proszę o przesłanie mi wzoru. W razie gdybym nie przyszła, to przekażę komuś. Duina_wro, mam taką propozycję , by napisać senior + starszy lub dojrzały pies ,a nie stary pies. Ludzie w tzw. starczym wieku nie czują się za dobrze, gdy wiek podkreśla się w różny sposób. Poker podrukuj jak najwięcej ulotek Gusi - rozdamy je! Będziemy o niej mówić też! Quote
Poker Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Basia1244 napisał(a):a ja sugeruję słowo - DOJRZAŁY PIES też tak proponowałam, o wiele sympatyczniej brzmi Podrukuję , postaram się przyjść z nią. Quote
NikaEla Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 dopiero przyjechała, to tylko zaglądam, potem poczytam dokładniej Quote
_ogonek_ Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Inicjatywa bardzo fajna. Szansa na promocję adopcji i schronisk :) Zaznaczam wątek. Quote
diuna_wro Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Kochani, przypominam, że czekam na dane Wasze osobowe na: adopcjattb@gmail.com (od terrierfanki już mam, dziękuję) Ulv, Chieries, Serfer+małżonka, Rutta, dziewczyny z Dzierżoniowa. I zapraszam kolejnych Quote
Basia1244 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Ja swoje i Dominiki też już wysłałam. Diunka z tym telebimem małż mi uświadomił, że aby na telebimie cokolwiek z mojej prezentacji było widać, to ta prezentacja musi być zrobiona w programie, który ten dany konkretny telebim obsługuje :( i musi być znana rozdzielczość - i jeszcze masę innych danych mi tam rzucił małż kochany, co nie zdolnam zapamiętać. :( Czyli on mi to robi po prostu na komputer. Quote
diuna_wro Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 wydarzenie na Facebooku http://www.facebook.com/event.php?eid=216257085062267 Quote
Zosia123 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Wysłałam na Twojego maila zgłoszenie uczestnictwa z Howardem. I jeszcze moja córka wystąpi z Lady - biszkoptowym cudeńkiem. :) Quote
diuna_wro Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Nic nie doszło. Na adopcjattb@gmail.com ? Quote
Zosia123 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 diuna_wro napisał(a):Nic nie doszło. Na adopcjattb@gmail.com ? Tak... To jeszcze raz wyślę z innego adresu. Quote
brzośka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 jeśli potrzebujecie wolontariuszki bez psiaka, to się zgłaszam ;) nie mam żadnego swojego podopiecznego, ale chętnie pomogę :) aha, tylko trzeba mnie będzie trochę przeszkolić :roll: :cool3: Quote
diuna_wro Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 potrzebujemy BARDZO wolnych rąk. Np. na stanowisko sprzedaży płyt, książek, rękodzieła, albo po prostu do pomocy tym, z psami. Super! Poprosze dane na email. Myślę o ZEBRANIU... Quote
fiorsteinbock Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 A ja wysylam juz swoje dane, bede z tymczasowiczem. I zaprosze jeszcze margaret, może bedzie miala czas. Quote
Recommended Posts