Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fundacja 2plus4 zaprasza na DogFunFest 19 czerwca.
Zapraszamy do uczestnictwa, ale przede wszystkim do współdziałania.

miejsce: PARK POŁUDNIOWY (polany od strony ul. Kutnowskiej)
czas: 11:00 - 18:00

ATRAKCJE:
1. koncert charytatywny, dwa recitale: wokalistka Mikromusic i piosenkarka Marcelina
2. aukcja obrazów: jeden namalowany przez dt Jagi, dwa od Pani Myszy

3. autor Wojciech Karwacki, będzie podpisywał na rzecz fundacji swoje książki
4. dmuchane zamki i place zabaw dla dzieci, pogadanka o psach, konkursy i zabawy dla dzieci
5. pokazy psich sztuczek
6. pokazy agillity
7. wykłady o świadomej adopcji, zaproszone zostały niektóre domy, które adoptowały psy. Przedstawimy na scenie ludzi i psy, konferansjer krótko opisze historię każdej adopcji i formy poadopcyjnego wparcia fundacji
8. wykłady o bezpieczeństwie dziecka w kontaktach ze zwierzętami
9. porady wet
10. psi fryzjer
11. stoiska firm związanych z tematyką zwierzęcą
12. prezentacja na scenie psów do adopcji

stanowiska:
Kącik adopcyjny

Opis stanowiska:
stolik, krzesła, siedziska, pufy, parasol
wolontariusze - prowadzący
laptop z prezentacją psów do adopcji
dokumenty na stole: ankieta przedadopcyjna, umowa, opis procesu adopcji, lista adresów e-mail i nr tel wolontariuszy, wizytówki, ulotki
Plakat:
Nagłówek:
KĄCIK ADOPCYJNY
Treść:
Pośrednictwo adopcji zwierząt.
Oferta wsparcia fundacji.
Profesjonalny dobór człowiek-pies
Stopka:
Jeśli w Twoim domu i w Twoim sercu jest miejsce dla psa, zapraszamy!

Naboru wolontariuszy

Opis stanowiska:
stół+krzesła
parasol
dokumenty na stole: ankieta , umowa, przepisy prawne dot. wolontariatu, oferta fundacji.
Plakat dużego formatu, o treści:
Nagłówek:
CENTRUM NABORU WOLONTARIUSZY ORAZ DOMÓW TYMCZASOWYCH
Treść:
Zachęcamy do współpracy w ramach:
wirtualnego wolontariatu,
pracy na rzecz schroniska dla bezdomnych zwierząt: szkolenia psów, socjalizacja, spacery
tworzenia domów tymczasowych oraz wsparcia domów stałych.
Stopka:
"Pracując dla samych dóbr materialnych budujemy sobie więzienie. Zamykamy się samotni ze złotem rozsypującym się w palcach, które nie daje nam nic, dla czego warto byłoby żyć A. de Saint Exupery"

Ławeczka pt. "Senior i Pies, Wspólna Jesień Życia"
Opis stanowiska:
Basia i Dominika - prowadzące
ławka parkowa pomalowana na biało
parasol
stolik + krzesło
woda, kubki plastikowe
wazon z kwiatami
laptop z prezentacją starych psów
ulotki, notes
Plakat na stojaku, duży format:
nagłówek:
SENIOR I STARY PIES - WSPÓLNA JESIEŃ ŻYCIA
treść:
1. pośrednictwo w adopcji zwierząt
2. wsparcie i pomoc po adopcji
3. formy dofinansowania
stopka:
"Szczęśliwy ten, kto zaskarbi sobie miłość starego Psa"

Stanowisko mojej Sekcji, czyli Terriery Typu Bull.
Zabierzemy pit bulle, Lemona, Lotosa i Graffa, ze schroniska, są już wyszkolone i piękne.
Do współpracy zgłosiła się firma AMSTAFF-PIT BULL WEST COAST, dostaniemy od niej koszulki z nadrukiem pit bull (5szt.) oraz banner reklamowy firmy.
Na scenie damy wykład o prawidłowej postawie wobec psów w typie bull + prezentacja pit bulli do adopcji + prezentacja rodzin i psów już adoptowanych

Stolik - bazar. Sprzedaż rzeczy nowych, dochód ze sprzedaży na fundację. Książki wydawnictwa Foka - dla dzieci i dla dorosłych, płyty MIKROMUSIC, rózne rzeczy z agencji Parasol, prace młodych artystów grafików i malarzy (małe formaty, tematyka zwierzęca).

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

WAŻNE !!!

WSZYSCY, KTÓRZY PRZYJDĄ Z PSAMI DO ADOPCJI, CZY TO Z DT CZY ZE SCHRONISK AZYLÓW, MUSZĄ PODAC MI SWOJE DANE NA ADRES: adopcjattb@gmail.com I ZOSTANĄ OBJĘCI UBEZPIECZENIEM OC I NW NA CZAS TRWANIA IMPREZY.

Przygotuje dokumenty i na miejscu jak się spotkamy to podpiszemy. Koszt ubezpieczenia pokrywa fundacja.

Posted

To ja też się tu pojawiam i od razu : Potrzebuje chętnych do drukowania ulotek na festyn - mam opracowane jakieś 20 psów i marzy mi się, żeby każdy miał przynajmniej po 50 ulotek do rozdania ludziom - gotowce przesyłam na maila - chętnych proszę o odzew na maila basia1244@gmail.com i niech każdy napisze, ile może wydrukować - oczywiście chodzi o kolorowe, bo są z fotami - dziękuję!
I pytanie - czy będzie telebim i na ile minut mam robić prezentację i czy mogę zrobić dwie - oddzielnie dla suczek i oddzielnie dla psów - dziś jakieś 14 staruszkowych chłopaków obfociłam i opisałam ,a suczek też trochę mam - to teraz nie wiem - mieszane towarzystwo czy wg płci?

Posted

terierfanka napisał(a):
czy są/będą jakieś ulotki czy plakaty informujące o imprezie do rozwieszenia gdzieś? bym powiesiła np. na osiedlu moim. No i seniorom bym mogła rozdać, mam kontakt ze sporą grupą

terierfanko. mów proszę seniorom o Gusi.
Czy jest przewidziana loteria fantowa? Ludzie to lubią.
Mam trochę rzeczy na ten cel.
Mogę podrukować trochę ulotek, z 20 sztuk na pewno.Proszę o przesłanie mi wzoru. W razie gdybym nie przyszła, to przekażę komuś.

Duina_wro, mam taką propozycję , by napisać senior + starszy lub dojrzały pies ,a nie stary pies. Ludzie w tzw. starczym wieku nie czują się za dobrze, gdy wiek podkreśla się w różny sposób.

Posted

Poker napisał(a):
terierfanko. mów proszę seniorom o Gusi.
Czy jest przewidziana loteria fantowa? Ludzie to lubią.
Mam trochę rzeczy na ten cel.
Mogę podrukować trochę ulotek, z 20 sztuk na pewno.Proszę o przesłanie mi wzoru. W razie gdybym nie przyszła, to przekażę komuś.

Duina_wro, mam taką propozycję , by napisać senior + starszy lub dojrzały pies ,a nie stary pies. Ludzie w tzw. starczym wieku nie czują się za dobrze, gdy wiek podkreśla się w różny sposób.

Poker podrukuj jak najwięcej ulotek Gusi - rozdamy je! Będziemy o niej mówić też!

Posted

Basia1244 napisał(a):
a ja sugeruję słowo - DOJRZAŁY PIES

też tak proponowałam, o wiele sympatyczniej brzmi
Podrukuję , postaram się przyjść z nią.

Posted

Ja swoje i Dominiki też już wysłałam. Diunka z tym telebimem małż mi uświadomił, że aby na telebimie cokolwiek z mojej prezentacji było widać, to ta prezentacja musi być zrobiona w programie, który ten dany konkretny telebim obsługuje :( i musi być znana rozdzielczość - i jeszcze masę innych danych mi tam rzucił małż kochany, co nie zdolnam zapamiętać. :( Czyli on mi to robi po prostu na komputer.

Posted

jeśli potrzebujecie wolontariuszki bez psiaka, to się zgłaszam ;)
nie mam żadnego swojego podopiecznego, ale chętnie pomogę :)
aha, tylko trzeba mnie będzie trochę przeszkolić :roll: :cool3:

Posted

potrzebujemy BARDZO wolnych rąk. Np. na stanowisko sprzedaży płyt, książek, rękodzieła, albo po prostu do pomocy tym, z psami. Super! Poprosze dane na email.

Myślę o ZEBRANIU...