Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W dniach 24-26.11. 2006 odbędzie się kolejna edycja kursu dla wolontariuszy pt „Podstawy kynoterapii (dogoterapii)"

Na kursie przedstawione będą następujące zagadnienia:

Pies – Canis familiaris

Podstawy Kynologii

Podstawy szkolenia, egzaminowania i selekcji psów terapeutycznych

Pies terapeuta – praca na co dzień

„Podstawy pierwszej pomocy”

„Terapia z udziałem psa”

Pediatria w pigułce – podstawy wiedzy o chorobach wieku dziecięcego.

Zdrowie psa terapeuty

„Organizacja i bezpieczeństwo zajęć z psami

Wolontariat i prawne aspekty dogoterapii– podstawowe wiadomości

Nasze poprzednie kursy zostały bardzo dobrze ocenione przez uczestników w specjalnie przygotowanych ankietach. Zapraszamy do obejrzenia relacji z poprzednich szkoleń.

Każdy uczestnik szkolenia otrzyma:

- materiały szkoleniowe
- zaświadczenie o uczestnictwie w szkoleniu
- certyfikat i legitymacja dla osób z wykształceniem minimum średnim, które zdadzą egzamin końcow

Koszt szkolenia 300 zł

Zgłoszenia na szkolenie można przesyłać pocztą elektroniczną na adres fundacji fundacja@dogtor.iq.pl

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest przesłanie zgłoszenia oraz wpłacenie kwoty 300 zł za kurs. Bezpośrednio po otrzymaniu wpłaty każdy uczestnik otrzyma e-mail ze szczegółami dotyczącymi szkolenia.

Kurs ma charakter teoretyczny - odbywa się bez psów!

Szkolenie będzie odbywało się w Gdyni. Organizator nie zapewnia wyżywienia i noclegów!

NASZE KURSY CIESZĄ SIE OGROMNYM ZAINTERSOWANIEM I ZAWSZE SA BARDZO WYSOKO OCEIANE W ANKIETACH. WIELU Z NASZYCH KURSANÓW TO AUTORZY KSIAZEK I PUBLIKACJI N/T KYNOTERPII ORAZ OSOBY CIESZACE SIE DOBRĄ SŁAWA W ŚRODKOWISKU.

DOŁACZ DO ICH GRONA!

Posted

Jakie są publikacje nt Kynoterapii?

Dlaczego jest mowa o kynoterapii skoro jako zamiennik podajesz dogoterapię?

Jeśli obu terminów można używać zamiennie to po co wydziwiać i wprowadzać nowy?

Posted

A czy mozna prosic o umieszczenie dokladniejszych danych o kursie na forum?? 300 zloty za dwa dni "nie bardzo wiadomo czego" to dosc duzo. Kto bedzie prowadzil wyklady??

Posted

Publikacja dot kynoterapii:

KYNOTERAPIA W INTEGRACJI ODRUCHÓW
dr S. Masgutowa-Hawryluk, H. Wojciechowska

Dwie nastepne specjalistyczne publikacje dotyczace kynoterapii ukaza sie przed koncem tego roku.

Jedna bedzie kompendium pracy z dziecmi z rozmaitymi problemami rozwojowymi. Druga dotyczy pracy logopedycznej w wykorzytaniem psow.

Posted

Wyklady w zaleznosci od tematu prowadza :
- szkoleniowcy fundacji Dogtor
- zootechnik
- pedagog terapeuta
- lekarz pediatra
- ratownik medyczny
- pedagog - logopeda

Na niektóre kursy zapraszamy gosci specjalnych - lekarzy weterynarii, lekarzy specjalistów z roznych dziedzin.

Posted

Dzięki wielkie za konkrety ;)

chciałbym dostać odpowiedź na jeszcze jedno pytanie :

[quote name='Tribal']
Dlaczego jest mowa o kynoterapii skoro jako zamiennik podajesz dogoterapię?

Posted

Z prostej przyczyny. Słowo kynoterapia jest wg niektórych bardziej poprawne i przyjete przez czesc środowiska osob zajmujących sie ta problematyką. Dla większości osob znany jest jednak starszy termin dogoterapia dlatego używamy tych slow zamiennie.

Posted

Rafka - możesz mi na priv-a przesłać namiary na siebie. Jedna babka próbuje się z Tobą skontaktować, ale nie wiem czy ma dobry numer telefonu do Ciebie. Ten, pod który dzwoni milczy ...
Jest zainteresowana szkoleniem - obiecałam, że pomogę jej dotrzeć do Ciebie.

Posted

a ja mam pytanie czy macie juz jakis ramowy program szkolenia nawet wstep tak zeby mozna bylo sie z nim zapoznac? Dwa jakim autobusem w gdynii dojechac do waszej siedziby czyli tam gdzie wnioskuje ,ze beda sie odbywaly zjaecia. Trzy cyz macie jakis formularz zgloszeniowy?