Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Tahoma]3. Zaakceptowano zawarcie umowy z Litewskim Związkiem Kynologicznym (LKF) dotyczącej wzajemnego przyznawania tytułu championa wystawowego po uzyskaniu jednego CWC/CAC na wystawie międzynarodowej.
Warunkiem przyznania championatu jest wcześniejsze posiadanie championatu własnego kraju.
[/FONT]

zrodlo: www ZKwP (komunikaty)

[FONT=MS Shell Dlg 2]CHAMPIONAT Polski i Młodzieży NOWE ZASADY[/FONT]
jestem "za"! :) dzieki za "przecieki", czekam na oficjalne info z ZKwP :)

Posted

[quote name='Magda & Zicko'][FONT=MS Shell Dlg 2]CHAMPIONAT Polski i Młodzieży NOWE ZASADY

Dzisiaj plenum ZKwP w Polsce podjęło uchwałę o nowych zasadch przyznawania Championatu PL. i Młodzieżowego Championatu Pl.Do uzyskania championatu młodzieży potrzebne są 3 Zw,Młodz. z wystaw krajowych i 1 Zwyc. Młodz. z wystawy międzynarodowej.Do uzyskania Championatu PL. potrzebne są 3 CWC z wystaw krajowych i 1 z wystawy międzynarodowej w czasie pół roku. Kto zaczął championat będzie kończył na starych zasadach a kto dopiero zacznie teraz to już na nowych.[/FONT]

Czy to pewnie że kto zaczął w tym roku championat to w przyszłym kończy na starych a nie na nowych ? W sumie nie widzę w tym jakiegoś większego problemu ;).

Posted

I rozumiem, że zostaje jak przedtem, czyli z tych 4 wniosku to MINIMUM jeden musi być z CACIBówki, nie? Nadal od trzech różnych sędziów, czy teraz czterech? :)

Posted

Nie wiem czy to plotka która ma wywołać " panikę" ale raczej nie skoro coraz to nowsze informacje docierają..

Nie zmienia się czas na osiągnięcie championatów zmienia się tylko ich ilość z 3 CAJC na 4 CAJCe i z 3 CWC na 4 CWC..

pewnie jeszcze nie jednym nas ZK zaskoczy :-)

też czekam na oficjalne info,żeby nie było :-)

Posted

Szkoda tylko, że przy okazji zmiany zasad nie wprowadzono Grand Championa ( ma go przecież wiele krajów: Słowacja,Czechy, Węgry, Rumunia i inne). Ciekawe, dlaczego nie chcą wprowadzić czegoś takiego u nas?

Posted

[quote name='Lotty']Szkoda tylko, że przy okazji zmiany zasad nie wprowadzono Grand Championa ( ma go przecież wiele krajów: Słowacja,Czechy, Węgry, Rumunia i inne). Ciekawe, dlaczego nie chcą wprowadzić czegoś takiego u nas?[/QUOTE]
bardzo szkoda... Bułgaria też to ma, Ukraina i pewnie coś jeszcze.
A Champion Seniorów???? To tez piękny gest by byl w stronę psów co właściwie niewiele juz po wystawach jeżdżą.

A tak na marginesie - jak ZK brakuje pieniedzy (przecież zdobycie kolejnego CWC to jednak koszt zgłoszenia i oplacenia psa) to mogłby ządać od obcokrajowców oplat za championaty - jak to robi większość krajów, (chyba ze u nas placi sie za to, ale ja o tym nie wiem?). Na krajowkach nawet (np ZK o Lublin) obcokrajowcy placa tyle co Polacy.... ja dużo jeżdżę po świecie z psami i do tej pory tylko raz placilam za wystawę tyle co mieszkancy danego kraju, ale chyba to wyniknęło z pomyłki pani w recepcji...

Posted

[quote name='panbazyl']
A Champion Seniorów???? To tez piękny gest by byl w stronę psów co właściwie niewiele już po wystawach jeżdżą.
[/QUOTE]

Właśnie, smutne jest, że na wystawach niewiele się widzi starszych psów a suk prawie w ogóle. W "mojej" rasie jest to szczególnie widoczne, a przecież pekiny są raczej długowieczne.

Posted

[quote name='panbazyl']A tak na marginesie - jak ZK brakuje pieniedzy (przecież zdobycie kolejnego CWC to jednak koszt zgłoszenia i oplacenia psa) to mogłby ządać od obcokrajowców oplat za championaty - jak to robi większość krajów, (chyba ze u nas placi sie za to, ale ja o tym nie wiem?). [/QUOTE]

[I]Plenum Zarządu Głównego ZKwP na posiedzeniu w dniu 29 października 2011 r. podjęło m.in. następujące uchwały:
8. Od 1.01.2012 r. wprowadzono opłatę za wypisanie dyplomów Championa Polski i Młodzieżowego Championa Polski od wystawców zagranicznych w wysokości 25 EURO. ;)[/I]

Posted

[quote name='mychaaaaa'][I]Plenum Zarządu Głównego ZKwP na posiedzeniu w dniu 29 października 2011 r. podjęło m.in. następujące uchwały:
8. Od 1.01.2012 r. wprowadzono opłatę za wypisanie dyplomów Championa Polski i Młodzieżowego Championa Polski od wystawców zagranicznych w wysokości 25 EURO. ;)[/I][/QUOTE]
no kurza morda, ale cenę walnęli.... szkoda, ze nie w zł polskich....

Posted

Jest już gdzieś oficjalne info o zmianach wymagań na Championaty? Jeśli można proszę o link.

Posted

[quote name='Lotty']Jest już gdzieś oficjalne info o zmianach wymagań na Championaty? Jeśli można proszę o link.[/QUOTE]

Jeszcze nie ma, ale znajoma kontaktowała się z Klubem Szpica i potwierdzono tam wprowadzenie nowych zasad. Więc jest to pewnie tylko kwestia czasu, gdy informacja zostanie podana do publicznej wiadomości...

Posted

[quote name='panbazyl']no kurza morda, ale cenę walnęli.... szkoda, ze nie w zł polskich....[/QUOTE]

Ja w Rumunii tyle samo płaciłam... to chyba standard ceny za championat

Posted

Dokładnie, tyle kosztują mniej więcej championaty, ja za Słowację i Węgry płaciłam po 20 EURO, w innych krajach jak Rumunia 25 EURO, więc myślę, że nie jest to jakaś wygórowana cena, a i dobrze, że w końcu opłatę wprowadzili, bo u nas ciągle za darmo, a my u innych musimy płacić:)

Posted

[quote name='Talagia']Czy wiadomo ok kiedy jest liczona umowa z Litewskim zwiazkiem? Od nowego roku, czy już teraz?[/QUOTE]

Również chciałbym się tego dowiedzieć, czy na grudniowej wystawie w Wilnie będzie już obowiązywało to porozumienie ?

Posted

[quote name='ATHENA']Ja w Rumunii tyle samo płaciłam... to chyba standard ceny za championat[/QUOTE]
niekoniecznie. Bulgaria (40 €), Serbia (tu zależy na kogo się trafi, ceny od 20 do 40€), Montenegro, Macedonia juz nie pamiętam, dawno nie byłam.
Luxemburg 20€ chyba.