Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jezu, ale was dużo przybyło - dziękuję kochani - łezki mi popłynęły. powysyłałam nr konta - to szansa dla Paluszka.
Jutro na 14.00 maluszek ma pierwszy "zabieg" gipsowania łapuni przedniej.

emilia właśnie to zrobiłam - czyli nagrałam, bo wyjce dzisiaj znowu śpiewały. jak mi sięuda to wstawię jutro, bo kabel w pracy mam.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ania shirley napisał(a):
Jeśli dobrze rozumiem- to operacja nie wcześniej niż na przełomie lipca i sierpnia? A te 400 zł to koszt całkowity czy jeszcze będą opłaty za opatrunki, leki itp ?

no to same koszty dwóch zabiegów (70+400) - a kolejne wizyty, to jutro najwyżej dopytam (może litościwym okiem spojrzą) - popatrzę oczami kota z Shreka i może coś wynegocjuję

Posted

Choroba Perthesa to pewnie ta sama co u ludzi. Jeżeli nie jest w takim zaawansowanym stadium i z operacją można poczekać stosuje się zabiegi przeciwbólowe i opóźniające postępowanie choroby - czyli REHABILITACJA ( fizykoterapia, laser, pole magnetyczne itp). Jeżeli jest w waszym mieście zoofizjoterapeuta lub rehabilitacja zwierząt to będą wiedzieli jak pomóc!

Posted

Idę w piątek do weta z moim psem (niestety chory :( ). Wet ma b. dobrą opinię- zapytam o jego zalecenia w tej chorobie. Oczywiście wybranie metody leczenia należy do feliksika, ale będzie dodatkowa opinia. Choć może mało ważna bez rtg..

Posted

[quote name='szafra']Choroba Perthesa to pewnie ta sama co u ludzi. Jeżeli nie jest w takim zaawansowanym stadium i z operacją można poczekać stosuje się zabiegi przeciwbólowe i opóźniające postępowanie choroby - czyli REHABILITACJA ( fizykoterapia, laser, pole magnetyczne itp). Jeżeli jest w waszym mieście zoofizjoterapeuta lub rehabilitacja zwierząt to będą wiedzieli jak pomóc!

zapytam dzisiaj o to, ale wet powiedział, że oczywiście możemy poczekać ale i tak zakończy się to kulawizną i operacją, a już teraz miał problem z utrzymaniem sięna tylnych nóżkach po tym wypadku, więc nie wiem czy ja go mam zostawiać na pastwę losu w nowym domku, że albo się podejmą operacji, albo... sama nie wiem

[quote name='ania shirley']Idę w piątek do weta z moim psem (niestety chory :( ). Wet ma b. dobrą opinię- zapytam o jego zalecenia w tej chorobie. Oczywiście wybranie metody leczenia należy do feliksika, ale będzie dodatkowa opinia. Choć może mało ważna bez rtg..

dziękuję, pewnie każda opinia się liczy

[quote name='Jasza']Zaglądam i trzymam kciuki mocno za dzisiejszy zabieg!
Teraz już będzie tylko lepiej!

zwalniam siędzisiaj z pracy i zawiozę go na 14.00 na gipsowanie, wczoraj znowu krew mu siępolała z paluszka, muszę na to jeszcze wetowi zwrócić uwagę - co mu tam krwawi.

dzisiaj rano wogóle byłam w szoku, bo zaczął chodzić na łapce, więc myślałam że zadzwonię, że może jednak się zrośnie samo, bez ingerencji gipsu nawet, ale po kilku krokach już znowu łapka w górę i pisk, więc nie ma o czym mówić, musi mieć gips, żeby się dobrze zrosło.

a tutaj wieczorne śpiewy wyjców - niestety na komórce to szybko mi sięwyłączyło nagrywanie, więc jest tylko rozgrzewka:

możecie odtworzyć film? Jasza pomóż!!! jak wstawić poprawnie film

Posted

Dobrze wstawiłaś!!!
Ja widzę, tylko nie słyszę, bo nie mam w pracy głośników!!!
To chyba dobrze, jak tak śpiewają, to nie wiem czy mogłabym po kryjomu tego wysłuchać ;-)

Cudny jest!!!
I jeszcze jak patrzy na Ciebie, zadowolony, czy Ty widzisz jak on pięknie spiewa!:loveu::eviltong:

Posted

Jasza napisał(a):
Dobrze wstawiłaś!!!

ale otwiera ci sięw fotosiku chyba, a inni, którzy nie są zarejestrowani będą widzieć?

Posted

feliksik napisał(a):
ale otwiera ci sięw fotosiku chyba, a inni, którzy nie są zarejestrowani będą widzieć?

Będą widzieć, tak jak zdjęcia, na fotosiku nie trzeba być zarejestrowanym.

Haniu, trzem osobom podałam konto na FB, ale jeżeli jesteś zalogowana, to możesz podawać, nie chcę, żeby coś umknęło....
Ja też FB nie za bardzo ogarniam.
To chyba dzięki Anicie Happy i Emilii taki odzew!!! :-)

Haniu - jeżeli możesz to zaglądaj i pisz też co z Paluszkiem, bo ludzie pytają, odpowiadam w miarę możliwości, tylko tera będę złatwiać badania Duni więc mogę troche nie ogarnąć wszystkiego.

Posted

Jasza napisał(a):
=To chyba dzięki Anicie Happy i Emilii taki odzew!!! :-)

Haniu - jeżeli możesz to zaglądaj i pisz też co z Paluszkiem, bo ludzie pytają, odpowiadam w miarę możliwości, tylko tera będę złatwiać badania Duni więc mogę troche nie ogarnąć wszystkiego.

Anita ty gwiazdo moja:eviltong: - dziękuję:loveu:
Emilio - jestem wdzięczna i wszystkim, którzy przyczyniają się do pomocy - jakiejkolwiek, nawet podrzucanie wątku to wielka pomoc.

zaraz zobaczę co ja tam umiem robić na tym FB i spróbuję odpowiadać - zarejestrowałam się tylko dla potrzeb dogo:evil_lol:

Posted

Paluszku - przepraszam:

[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]„Chodzę po prośbie” – tak się to chyba nazywa…[/FONT]
[FONT=Times New Roman]I wstyd mi prosić…ale nie mam wyjścia.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Zobaczylam zdjęcie maleńkiej, ślepej Duni leżącej na betonie – i już nie moglam o niej zapomnieć.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wyciągnęliśmy ze schroniska nie mając pieniędzy…[/FONT]
[FONT=Times New Roman]I nadal ich nie mamy..a raczej NIE MAM.[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Dunieczka była konsultowana wczoraj u doktora Gierka i okazuje się, że ma kartaaktę.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]MOŻE WIDZIEĆ. CHYBA.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Potrzebujemy pieniedzy na badanie u doktora Garncarza, nie mowiąc już o operacji.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kruszynka waży niewiele ponad pięć kilo. To skora i kości.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ma osiem lat.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Przed nią wiele lat zycia…na razie jest bezdomna i slepa.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Dlatego proszę, choć wstydzę się bo do tej pory jakoś sobie radziłam w innych sytuacjach.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Każde 5 złotych jest dla nas ważne.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jeżeli to nietakt – przepraszam.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]To wątek Duńki:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/threads/208690-Maleńka-ślepa-DUNIA-z-kataraktą-może-widzieć!-NIE-MAMY-PIENIĘDZY-NA-BADANIE[/FONT][FONT=Times New Roman]![/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

Ale się dzieje :)

Mam w domu canvit czy jakieś takie wzmacniające kości, sprawdzę termin ważności i jak będę w Zorach podrzuciłabym Ci. Mi to wet zalecił dla psa po złamaniu łapki.

Posted

zerduszko napisał(a):
Ale się dzieje :)

Mam w domu canvit czy jakieś takie wzmacniające kości, sprawdzę termin ważności i jak będę w Zorach podrzuciłabym Ci. Mi to wet zalecił dla psa po złamaniu łapki.

dzięki wielkie, to gdyby wet mi kazał kupić wstrzymam siędo czasu aż napiszesz czy są ważne twoje, bo szkoda kasy, na co innego się przyda.

szkoda mi go bardzo - dzisiaj znowu głodny będzie i słaby, dopiero co był usypiany do zdjęć i teraz znowu.

I hit! wczoraj Paluszek mył ucho mojemu kotu:evil_lol:, czasem je pogoni, czasem zawarknie, a tu myje ucho:cool3:

Posted

zerduszko napisał(a):
Dziś sprawdzę i napiszę. Szkoda, że wcześniej sobie nie przypomniałam, bo wczoraj byłam.

ale wiesz co, ja mam koleżankę z Rybnika, z którą sięcodziennie widzę, z ul. Zdrzałka (to jest 2 km od Nowin chyba już Zebrzydowice) - nie miałabyś tam bliżej?

Posted

[quote name='feliksik']jezu, ale was dużo przybyło - dziękuję kochani - łezki mi popłynęły. powysyłałam nr konta - to szansa dla Paluszka.
Jutro na 14.00 maluszek ma pierwszy "zabieg" gipsowania łapuni przedniej.

emilia właśnie to zrobiłam - czyli nagrałam, bo wyjce dzisiaj znowu śpiewały. jak mi sięuda to wstawię jutro, bo kabel w pracy mam.

jak wspaniale, dziékujé! wstawcie to na FB koniecznie :>>> reklama dzwigniá handlu a co:p! wieczorem pospamujé spiewajácym psem który prosi o datki :diabloti:

[quote name='Jasza']Dobrze wstawiłaś!!!
To chyba dobrze, jak tak śpiewają, to nie wiem czy mogłabym po kryjomu tego wysłuchać ;-)

Cudny jest!!!
I jeszcze jak patrzy na Ciebie, zadowolony, czy Ty widzisz jak on pięknie spiewa!:loveu::eviltong:

Ja tez tylko go widze z pracy! Ale wyobrazam juz sobie ten piékny glos :evil_lol:

Posted

Feliksik ja bym też coś dorzuciła, ale niestety narazie leczymy tego pogryzionego biedaka ze szkoły. Dobrze chociaż, że psiaki są w dobrych rękach.