Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zerduszko napisał(a):
Była najprawdopodobniej z TZ, fajnie że ma męskie wsparcie. A kociak cudo :)

Tak, tak, TZ uczestniczy tam w ratowaniu i adopcjach. Bardzo mi się to podoba

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

feliksik napisał(a):
Tak, tak, TZ uczestniczy tam w ratowaniu i adopcjach. Bardzo mi się to podoba

Mi też, bo mój to uczestniczy głównie w marudzeniu ;) Zazdroszczę takich TZtów ;)

Posted

A ja po kilku tgodniowej przerwie wróciłam dziś, patrzę na wątek dzielnego Paluszka i cóż widzę:crazyeye::crazyeye::crazyeye:??? Palunio ma domek:multi::multi::multi:!!!
Haniu! Jesteś Wielka!!! Napewno będziecie zgraną Rodzinką!!!
Gratuluję decyzji:klacz::klacz::klacz:!!!

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Haniu! Jesteś Wielka!!! Napewno będziecie zgraną Rodzinką!!!
Gratuluję decyzji:klacz::klacz::klacz:!!![/QUOTE]

dzięki, próbujemy Paluszkowi wybić z głowy uciekanie, narazie się udaje.

Posted

Widać młoteczek do tego wybijania masz Haniu skuteczny :)
Paluniu, mam nadzieję, że wybaczysz - zapraszam do księgarenki - zbieramy na lek odbudowujący mięśnie dla naszego przyjaciela boksia Kinga, który choć sparaliżowany, postanowił, że jeszcze będzie biegał! A że uparty jest jak Paluszek - mocno wierzymy, że mu się uda :)
http://www.dogomania.pl/threads/212526-Ty-czytasz-King-chodzi!!!-sos-bokserom-do-21.08?p=17401860#post17401860

Posted

piękne to twoje znalezisko.

A Paluszek jak to Paluszek - nie odstępuje płotu:shake:, gania koty, ale te mają już go gdzieś;), Polka, to jak widzi, że leci torpeda na niego to stoi i czeka a potem się mizia do Palucha.
Obszczekuje autobusy, próbuje wyjadać jedzenie innym, bo jego to zawsze w zbyt małych ilościach (wg niego oczywiście):evil_lol: i ładnie komponuje się z panelami:cool3: - czasami nawet go nie widać

Posted

Mnie rozbraja kompletnie widok psa tulącego się do kota - i odwrotnie.
Uwielbiam takie przyjaźnie.
Tym bardziej - że moje ogony nie są kociolubne niestety...

Posted

ten zbój wczoraj wczołgał się tak w krzaki:crazyeye:, że adresówkę zgubił i nie można go było wyciągnąć - dzisiaj idę po kolejną, a Paluch ma szlaban i nie wychodzi na dwór:mad: (tylko na balkon) dopóki nie przyjdę z nową adresówką, chyba już 50-tą, bo moje koty też lubią gubić, tylko, że one razem z obrożą gubią.

Posted

[quote name='feliksik']ten zbój wczoraj wczołgał się tak w krzaki:crazyeye:, że adresówkę zgubił i nie można go było wyciągnąć - dzisiaj idę po kolejną, a Paluch ma szlaban i nie wychodzi na dwór:mad: (tylko na balkon) dopóki nie przyjdę z nową adresówką, chyba już 50-tą, bo moje koty też lubią gubić, tylko, że one razem z obrożą gubią.[/QUOTE]

Haniu:loveu:, nie wiem, czy miałaś już specjalnie grawerowane adresówki?
Tylko takie sprawdziły się w moim przypadku:evil_lol:

Wymiękłam po przeczytaniu, że Paluszek ładnie komponuje się z panelami:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='irenaka']Haniu:loveu:, nie wiem, czy miałaś już specjalnie grawerowane adresówki?
Tylko takie sprawdziły się w moim przypadku:evil_lol:

[/QUOTE]

nie miałam, ale jak moje zwierzaki tak gubią, to nie wiem czy jest sens, bo pewnie o wiele droższe są

Posted

[quote name='feliksik']nie miałam, ale jak moje zwierzaki tak gubią, to nie wiem czy jest sens, bo pewnie o wiele droższe są[/QUOTE]

Z tego co pamiętam, to Sylwia ostatnio płaciła 16,00 za adresówkę Amorka.
W sumie to się opłacało, bo w ciągu 6 miesięcy pobytu w DT zużył:p chyba 3 lub 4 zwykłe.

Posted

a ja mam dzisiaj niespodziankę. Paluszek wczoraj nicpoń dorwał kocyk i rozłożył sobie sam na podłodze i sięna nim ułożył i tak słodko zasnął, że nie miałam serca mu go zabierać:

Posted

Nutusia napisał(a):
No wiesz co Pańcia - żeby sobie psina musiała sama kocyk organizować!?!?!?!??????!!!!!!!!! :)

padłam:mdleje: poddaję się:chaos: ale hasło:roflt:.

NO znudziły mu się skóry baranie, to se kocyk wyczaił:evil_lol:

Posted

No, wyczaił, zorganizował i nie wolno zabierać kocyka Palusiowi!!!
A wygląda na tym kocyku jak Aniołek - takie niewinne i delikatne Cudeńko, a nie jakiś tam pies bojowy...:)
Palusiu! Ale miałeś szczęście - masz taki Cudowny domek!!!

Posted

Nutusiu - Ty masz hasła - padłam ;-)
A Paluszek - cud miód i orzeszki!
Moja Miśka też porywa kocyki którymi mam nakryte fotele, ale nie po to, żeby się na nich położyć, tylko, żeby ją gonić i zabierać - ma wtedy frajdę!
Szarpie, chwyta między dwie łapki, zagryza....odczekuje czy się nie ruszają - i zadowolona biegnie po drugi ;-)

Posted

w sobotę wszystkie 4 (dwa psy i 2 koty) zostały wykąpane, bo upał niemożliwy. Przynajmniej wszystkie się świecą:cool3:.
Palunio to taki czyściutki i bielutki po kąpieli, że nie do wiary jak go znalazłam i przypominam sobie ten kolor, który był rudy, a teraz lekko biszkoptowy.

Ale powiem wam też wieść, w weekend rozmawiałam z moją koleżanką weterynarzem i ona stwierdziła, ze kojarzy Paluszka - wydaje jej się znajomy. Fakt faktem do niej nie zaszłam, jak go znalazłam, bo wydawało mi się za daleko, tylko okoliczne osiedla oplakatowałam i pytam wetów.
Więc dzisiaj jeszcze chyba rozwieszę plakaty na tym osiedlu, gdzie ona przyjmuje, bo może ktoś z nim tam przychodził.
MImo tego, że Paluszek już u nas na stałe, to jednak chyba warto nawet poznać ewentualnego właściciela, gdyby co, bo może on tęskni, że tak chce uciekać. Co myślicie?

Posted

Nikt go nie szukał(internet,plakaty). Pani wet kojarzy Paluszka, ale nikt nie zostawił w lecznicy wiadomości , że pies mu zginął.- to na minus
Ktoś chadzał z nim do wet- mały plus
A on może ucieka, bo ma taki charakter? Uciekinier mały. A jak znowu go nie dopilnują?
Nie wiem , co bym zrobiła. Pytanie czy były właściciel też tęskni?
Felkisik, Ty uważaj z tym kąpaniem, bo biały się zrobi...:evil_lol: