Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Łukasz C....... lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

Posted

byłam u weta. narazie przeciwbólowych nie dajemy, bo jak damy to może za mocno obićążyć łapkę. Kupiłam na odrobaczenie - 10zł. narazie dostanie 1/2 tabletki, za 10 dni kolejne 1/2.
W lecznicy wszyscy wiedzą, że znalazłam Paluszka (pracuje tam 5 ludzi). Każdy pyta jak mały - jestem w szoku, bo tylko Pani doktor wiedziała. Dobrze, że wiedzą nawet sprzedający tam jedzenie dla psów, bo większe szanse na znalezienie właściciela.

BYłam dzisiaj znowu tam gdzie go znalazłam i pochodziła po sklepach i pytałam. W barze pani "zwyrodniałej moralnie" były tym razem inne panie i zostawiałm plakat - widziały psa w ten dzień - chodził tam, ale nie wiedzą czyj. Powieszą na szybie ogłoszenie.

Miejmy nadzieję, że coś ruszy, chociaż jak przeszłam drogą to niestety moja wczorajsza praca z wieszaniem ogłoszeń poszła w części na marne:shake:, bo większość była pozrywana - jeszcze raz rozwiesiłam tam i na innych osiedlach.

Posted

Feliksik jak się nie znajdzie właściciel (a z mojego doświadczenia wiem, ze to mało prawdopodobne) będziemy szukac nowego domku. Ja tylko raz miałam przypadek, że oddałam psa właścicielom, ale to oni dali ogłoszenie i tak ich znalazłam.

Posted

Haniu, a jak on się zachowuje, oprócz tego, że grzeczny? Jest wesoły, bawi się, zaczepia koty? Czy raczej odsypia, albo jest smutny? Chodzi mi o to, czy poznać po nim w jakikolwiek sposób, że mu źle i tęskni za właścicielem..chociaż, nawet jakby go jakiś ..... wyrzucił, to też mógłby tęsknić...

Jakoś mam coraz mniejszą nadzieję, że go ktoś szuka...

Posted

znalazłam go dokładnie w Żorach na oś Powstańców ŚL. za postojem taxówek, obok sklepu lewiatan - widziałam, że taxówkarze czytali ogłoszenie, bo myślałam, że chcą zerwać ale się przyglądali co jest napisane- tyle dobrze, że ludzie czytają.

Paluszek jest spokojnym psiakiem. Cieszy sięjak przychodzę do domu, zawsze stoi pod drzwiami już i macha ogonkiem. Przeważnie leży, ale jak słyszy ionne psy, to podszczekuje i nastawia uszy. dzisiaj próbowałam go pozaczepiać, jak to robiłam z moim Feliksem do zabawy i zaczął się bawić tzn. podgryzać tak zabawnie. Więc umiw się bawić, ale kotów sam nie zaczepia - przechodzą koło niego, ale wąchają się tylko - nie bawią.
Trudno mi powiedzieć czy tęskni, chociaż na pewno nie jest to charakter Lisy ani Florki - które wariowały, ale on ma 5/6 lat więc już poważny facet.

Jasza, wstrzymajmy się jeszcze z ogłoszeniami o domku. Tak jakoś tym razem nie jestem pewna czy już szukać. POczekajmy z tydzień. Dzisiaj rozkleiłam resztę ogłoszeń - razem 60szt, może to coś da. Oczywiście wieczorem znowu poszłam sprawdzić pod bar i natknęłam się na panią ździrę i patrzyła na mnie jakbym była jej wrogiem, ale gdzieś mam takich ludzi.

Posted

Feliksiku , aniołami to Wy jesteście - przy Was to ja mogę być najwyżej takim mocno wyliniałym ;) . "Anię z Zielonego Wzgórza" uwielbiam od zawsze- dziękuję za dedykacę. Nie pooglądam tym razem, bo wyjeżdżam na dwa dni, a tam nie ma Polsatu. Ale poczytam - już spakowałam IV Tom. W niedzielę wieczorem zobaczę co nowego u psiaków.

Posted

[quote name='feliksik']znalazłam go dokładnie w Żorach na oś Powstańców ŚL. za postojem taxówek, obok sklepu lewiatan - widziałam, że taxówkarze czytali ogłoszenie, bo myślałam, że chcą zerwać ale się przyglądali co jest napisane- tyle dobrze, że ludzie czytają.

To zaraz piszę do znajomych, może ktoś go pokojarzy. Oby, to byłoby najlepsze wyjście, żeby się jego Pan znalazł.

Warto dać ogłoszenia jeszcze tu: http://www.zory.dlawas.pl/ogloszenia/

Posted

henikar napisał(a):
Feliksik jesteś wspaniała, że chcesz zostawic jeszcze psiaka i szukac właściciela Oby sie udało i był to godny psiny człowiek.

Jasza dała mi do myślenia z tym czy on tęskni, bo to bardzo spokojny piesek - tylko czy to jego charakter, czy faktycznie tęskni. Dzisiaj cały dzień spędził na podwórku. To pierwszy tymczas, któłry nie szukał gdzie by tu uciec, podkopać itp. Leżał sobie spokojnie cały zdień w cieniu, oczywiście najpierw całe podwórko obwąchał. Musiałam moją gigantkę oblać dzisiaj wodą, bo tak gorąco, więc Paluszkowi też się "dostało":evil_lol: tzn. został odświeżony wodą, ale chyba mu ulżyło od ciepła i cały dzionek pod huśtawką spędził, rozkładając się jak może najdłużej. Raz tylko pognał za kotem - pierwszy raz chyba mu się zachciało, ale nie żeby ugryźć, tylko go chyba zaciekawił i niestety aż poleciała krew z łapiny - strasznie na nią musimy uważać, żeby jej nie nadwyrężał. Musiał źle stanąć i tam chyba od paznokcia poszła krew.

poza tym możemy pogratulować Paluszkowi pięknego głosu, bo jak mój synek zaczął śpiewać to paluszek mu wtórował - wył jak mógł najgłośniej:lol:.

Fajniutki piesek. był oczywiście jeden telefon, ale jakieś gówniary robiły sobie żart.

Posted

[quote name='zerduszko']O, to nie wiedziałam, że tam trzeba coś płacić.. A ile? Pamiętam, że jak jeszcze mieszkałam w Żorach, to miała sporo tel. z tego portalu.

kiedyś były tam ogłoszenia za darmo, teraz niewiele, bo 1,23zł brutto. Jasza, jeśli mogłabyś umieścić to super - u mnie w pracy poblokowali, bo ludzie wysyłali sms na konkursy, a firma za to musiała płacić, więc zablokowali całkowicie.

Kupiłam Paluszkowi smycz automatyczną - 2,99zł haha (znalazłam taki sklep z tanimi rzeczami) - obrożę dostał z lecznicy - więc jest wyposażony.

Jasza, czy żeby wklajać zdjęcia trzeba na jakiś portal je jeszcze wrzucać? bo mam rachunki, ale nie chcę cię ciągle zarzucać moimi zdjęciami do wklejania. Muszę jakiś kurs przyjść.

Jutro chyba znowu pójdę do weta, bo Paluszek nadal na łapkę nie staje - nie mogę z nim na spacery wychodzić. dobrze, że nie ucieka na ogrodzie, tylko grzecznie leży, to może być calutki dzień na ogródku jak tylko chce i tam się załatwia.

Jeszcze szczepienia zostały i gotowy.

Posted

henikar napisał(a):
Feliksik zyli co szukamy DS.

nikt nie dzwoni z ogłoszeń, gdzie szukam właściciela - płakać się chce. Jutro idę do weta jeszcze i podejmę decyzję, bo na łapkę wogóle nie staje. wolałabym aby był sprawny w 100%. Myślałam, że do dzisiaj już się polepszy, ale niestety nie.

Posted

Możesz podrzucać zdjęcia, wkleję.
Najpierw je trzeba wrzucać na jakiś portal ze zdjęciami, np. fotosik lub imageshack ( ja wrzucam na fotosik) i potem już kopiujesz normalnie na Dogo.

Edit - zaraz zaglądam na ten portal - Żory dla Was.

Posted

Wysłałam SMS-a ale nie dostałam zwrotnego...i gdzie się dodaje ogloszenie na tym portalu???
Ja mogę tylko przeglądać i wysyłać kody.
Ciemna masa ze mnie....

Posted

[quote name='Jasza']Wysłałam SMS-a ale nie dostałam zwrotnego...i gdzie się dodaje ogloszenie na tym portalu???
Ja mogę tylko przeglądać i wysyłać kody.
Ciemna masa ze mnie....

tutaj na dole jest rozwinięcie do ogłoszenia - może tam, ale jak nie masz zwrotnego to się wszytrzymaj może. Widzę, że zdjęcie ma mieć 600x800 pixeli muszę zmienić i wysyłam ci na maila poprawione zdjęcie

http://www.zory.dlawas.pl/ogloszenia/dodaj.html