Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W dniu 23.10.2006 znaleziono psa na ul.Kajki w Aninie.Jest wielkości jamnika o umaszczeniu czarnym z brązowymi łapkami i pyszczkiem.Miał na sobie czerwoną obróżkę i przywieszkę z imieniem Teodor.

Weterynarz ocenił wiek psa na ok.8lat.Wcale nie widzać po nim żeby za kimś tęsknił.Uwielbia ludzi,straszny pieszczoch z niego!

Posted

Psiaczek jest do adopcji. Jest wyjątkowo otwarty i ufny do wszystkich ludzi, przy głaskaniu bardzo szybko usypia /nawet w niewygodnej pozycji/. Kiedy go znalazłam był ogólnie zaniedbany, ma na sobie bardzo wiele starych i nowszych ran po pogryznieniach przez psy. To świetny psiak. Nadaje się do dzieci, ponieważ nic go nie jest w stanie wyprowadzić z równowagi, taki luzak-pieszczoch.

Posted

wklej koniecznie zdjecia...co z tym psem
czy jest to taki dosc duzy, nawet pol bassetowat- jamnikowato-terierowaty szorstkowlosy podpalany...urokliwy?
uszy klapki...?

Posted

hakuniu czy ty go widzialas czy nie..
pytania w miare konkretne...trudno mi okreslic inaczej-

znalazlam kiedys psa, ktorego ludzie nazwali teodor...
stracilam z nimi kontakt
dlatego dopytuje

ty zas piszesz o tym ze lubi jezdzic samochodem

Posted

Teodor musiał żywić się w śmietnikach, bo gdy mijaliśmy kosz wspiął się na łapki i błyskawicznie coś wyciągnął. Chyba z przyzwyczajenia bo przecież głodny nie był.

Posted

juz bardziej konkretnych pytan bez zdjec zadac nie potrafie..
odpowiedzialas mi na pw ze jest u ciebie..
dobrze ze ma dach nad glowa...
poczekam na fotki - to byl bardzo bardzo przytulasny pies na moje oko mial ok 6 lat

czy ma uszy klapki, chyba nawet inaczej mial chyba jedno klapniete bardziej od drugiego..o tak! napewno

czy trudno jest odpowiedziec na moje pytania?
jesli trudno, poczekam na zdjecia - bardzo jestem ciekawa
to bylo w marcu tego roku na pradze polnoc
i pamietam ze w carrefour kupilam mu czerwona obrozke i smycz tez czerwona....

mysle, ze na moim miejscu tez bys sie zastanawiala, moze kiedys bedziesz na moim miejscu i tez bardzo bedziesz ciekawa odpowiedzi...

Posted

Już odpowiadam na wszystkie pytania. Psiak przypomnina na moje oko jamnika szorstkowłosego na dłuższych łapach. Jest czarny podpalany brązem, na pyszczku trochę brązu i nad oczkami brązowe znaczenia, uszy klapnięte, ogon stojący. Obróżka czerwona- trochę znoszona o szer. ok.2cm z metalową dużą,srebrną klamerką. Bardzo krzywe przednie łapki.
Na wszystkie pytania chętnie odpowiem.

Posted

nie to nie jest ten teodor, choc jest do niego bardzo bardzo podobny..tamten byl jeszcze bardziej przysadzisty...
hmmmm
co za zbieg okolicznosci ....pies bardzo podobny lecz mlodszy w wygladzie

terierowaty teodor

dzieki

Posted

Teodor choc nie jestes te/n/ teodor..lecz widac jaki dzielny z ciebie kompan

troche dziwi mnie to okreslenie wieku
nie wyglada na wiecej jak 4 - 5 lat ze zdjecia
ale wetem nie jestem

sluchajcie a moze na allegro...
niezaleznie oferujcie w innych watkach w 4 lapach itp

trzeba znalezc dobry cieply domek
moze w liceum na Kajki powiescie,ze pies szuka domu, z cechami charakteru...

Posted

[quote name='asik89']i znowu na pierwszej

teodorka zaproponowalam w watku o rudym piesku dla dobrego czlowieka ...pana z warzywnej budki...z warszawy
moze uda sie - stracil swojego pieska i bardzo mu brak ciemnych oczu psiaka
a moze umowcie sie jakos i podjechac do pana do tejze nawet budki i niech go zauroczy?
bo napewno zauroczy
po prostu bez zdjec ,ze bida potrzebuje domu?
moze tak bedzie lepiej

taka psia niespodzianka..
albo najlepiej powiedziec ze wlasnie go znalazla i moze on ja poratuje...
ustalcie to z zalozycielka watku
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33350

Posted

Pixie, dzięki za wstawienie Teodora do tego wątku o rudym piesku!!
Miałaś rację w 100% że to pies dla tego pana, ponieważ Teodor chodził przez te 5 dni ze mną do mojego sklepu i został ulubieńcem wszystkich klientów. Chyba nie było osoby co by go nie pogłaskała, do wszystkich był radosny i przymilny! A przy tym bardzo grzecznie i bez zniecierpliwienia leżał sobie z boku i trenował oko. Nawet co niektórzy brali go na krótki spacerek! Będę wdzięczna jak opiszesz to w tym wątku wraz ze zdjęciem Teodorka, bo ja niepotrafię wstawiać zdjęć. A bez zdjęcia mogą nie skojarzyć o którym psie piszę. Albo Ty Asiu zrób to jak możesz. /mamy zdolną młodzież/