siekowa Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 W dniu 23.10.2006 znaleziono psa na ul.Kajki w Aninie.Jest wielkości jamnika o umaszczeniu czarnym z brązowymi łapkami i pyszczkiem.Miał na sobie czerwoną obróżkę i przywieszkę z imieniem Teodor. Weterynarz ocenił wiek psa na ok.8lat.Wcale nie widzać po nim żeby za kimś tęsknił.Uwielbia ludzi,straszny pieszczoch z niego! Quote
Hakunia Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Psiaczek jest do adopcji. Jest wyjątkowo otwarty i ufny do wszystkich ludzi, przy głaskaniu bardzo szybko usypia /nawet w niewygodnej pozycji/. Kiedy go znalazłam był ogólnie zaniedbany, ma na sobie bardzo wiele starych i nowszych ran po pogryznieniach przez psy. To świetny psiak. Nadaje się do dzieci, ponieważ nic go nie jest w stanie wyprowadzić z równowagi, taki luzak-pieszczoch. Quote
pixie Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 wklej koniecznie zdjecia...co z tym psem czy jest to taki dosc duzy, nawet pol bassetowat- jamnikowato-terierowaty szorstkowlosy podpalany...urokliwy? uszy klapki...? Quote
Hakunia Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Psiaczek jest zupełnie niekłoptliwy, uwielbia jeżdzić samochodem w którym również usypia jak dziecko. Quote
pixie Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 hakuniu czy ty go widzialas czy nie.. pytania w miare konkretne...trudno mi okreslic inaczej- znalazlam kiedys psa, ktorego ludzie nazwali teodor... stracilam z nimi kontakt dlatego dopytuje ty zas piszesz o tym ze lubi jezdzic samochodem Quote
Hakunia Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Teodor musiał żywić się w śmietnikach, bo gdy mijaliśmy kosz wspiął się na łapki i błyskawicznie coś wyciągnął. Chyba z przyzwyczajenia bo przecież głodny nie był. Quote
pixie Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 juz bardziej konkretnych pytan bez zdjec zadac nie potrafie.. odpowiedzialas mi na pw ze jest u ciebie.. dobrze ze ma dach nad glowa... poczekam na fotki - to byl bardzo bardzo przytulasny pies na moje oko mial ok 6 lat czy ma uszy klapki, chyba nawet inaczej mial chyba jedno klapniete bardziej od drugiego..o tak! napewno czy trudno jest odpowiedziec na moje pytania? jesli trudno, poczekam na zdjecia - bardzo jestem ciekawa to bylo w marcu tego roku na pradze polnoc i pamietam ze w carrefour kupilam mu czerwona obrozke i smycz tez czerwona.... mysle, ze na moim miejscu tez bys sie zastanawiala, moze kiedys bedziesz na moim miejscu i tez bardzo bedziesz ciekawa odpowiedzi... Quote
pidzej Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 pixie, może to przez to że Dogo trochę poszalało, posty są pomieszane itp.. a jeśli nie, to nie wiem co jest z Hakunią:cool3: Quote
siekowa Posted October 26, 2006 Author Posted October 26, 2006 Teodor jest u Hakuni (jak widze teraz nie ma jej na dogo) próbuje ożywić aparat,prosze o pytania Quote
siekowa Posted October 26, 2006 Author Posted October 26, 2006 udało się zaraz wstawie zdjęcia do 1posta Quote
Hakunia Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Już odpowiadam na wszystkie pytania. Psiak przypomnina na moje oko jamnika szorstkowłosego na dłuższych łapach. Jest czarny podpalany brązem, na pyszczku trochę brązu i nad oczkami brązowe znaczenia, uszy klapnięte, ogon stojący. Obróżka czerwona- trochę znoszona o szer. ok.2cm z metalową dużą,srebrną klamerką. Bardzo krzywe przednie łapki. Na wszystkie pytania chętnie odpowiem. Quote
Hakunia Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Ja tu się wysilam z opisem a są już piękne zdjęcie kawalera. Wielkie dzięki Asiu. Quote
pixie Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 nie to nie jest ten teodor, choc jest do niego bardzo bardzo podobny..tamten byl jeszcze bardziej przysadzisty... hmmmm co za zbieg okolicznosci ....pies bardzo podobny lecz mlodszy w wygladzie terierowaty teodor dzieki Quote
siekowa Posted October 26, 2006 Author Posted October 26, 2006 teodorek szuka dobrego domu,wspaniały pies:loveu: Quote
Hakunia Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Niech Ktoś go zauważy!!! Bo naprawdę warto!!! Bezproblemowy piesek!!! Quote
pixie Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Teodor choc nie jestes te/n/ teodor..lecz widac jaki dzielny z ciebie kompan troche dziwi mnie to okreslenie wieku nie wyglada na wiecej jak 4 - 5 lat ze zdjecia ale wetem nie jestem sluchajcie a moze na allegro... niezaleznie oferujcie w innych watkach w 4 lapach itp trzeba znalezc dobry cieply domek moze w liceum na Kajki powiescie,ze pies szuka domu, z cechami charakteru... Quote
siekowa Posted October 27, 2006 Author Posted October 27, 2006 allegro by się przydało bo domek dla niego nie będzie łatwo znaleźć (oczywiście chodzi mi o jego wiek) zaczełam dawać go do innych ogłoszeń Quote
Hakunia Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Teodorek idzie na pierwszą stronę!!!! Hopaj!!! Quote
pixie Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 [quote name='asik89']i znowu na pierwszej teodorka zaproponowalam w watku o rudym piesku dla dobrego czlowieka ...pana z warzywnej budki...z warszawy moze uda sie - stracil swojego pieska i bardzo mu brak ciemnych oczu psiaka a moze umowcie sie jakos i podjechac do pana do tejze nawet budki i niech go zauroczy? bo napewno zauroczy po prostu bez zdjec ,ze bida potrzebuje domu? moze tak bedzie lepiej taka psia niespodzianka.. albo najlepiej powiedziec ze wlasnie go znalazla i moze on ja poratuje... ustalcie to z zalozycielka watku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33350 Quote
Hakunia Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Mogę go zawieść w każde miejsce w Warszawie!!! Do każdego warzywniaka!!! byle nie do schroniska!!! Quote
Hakunia Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Pixie, dzięki za wstawienie Teodora do tego wątku o rudym piesku!! Miałaś rację w 100% że to pies dla tego pana, ponieważ Teodor chodził przez te 5 dni ze mną do mojego sklepu i został ulubieńcem wszystkich klientów. Chyba nie było osoby co by go nie pogłaskała, do wszystkich był radosny i przymilny! A przy tym bardzo grzecznie i bez zniecierpliwienia leżał sobie z boku i trenował oko. Nawet co niektórzy brali go na krótki spacerek! Będę wdzięczna jak opiszesz to w tym wątku wraz ze zdjęciem Teodorka, bo ja niepotrafię wstawiać zdjęć. A bez zdjęcia mogą nie skojarzyć o którym psie piszę. Albo Ty Asiu zrób to jak możesz. /mamy zdolną młodzież/ Quote
Recommended Posts