Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cytuję z watku Kieleckich psiaków w Przyborówku
http://www.dogomania.pl/threads/1979...czeka!!!/page7

Kochani - pomóżcie p.Wandzie oddając na nią głos w ankiecie :smile:
W związku z błędem, p.Wanda startuje z jednodniowym opóźnieniem jako "Schronisko dla zwierząt w Kruszewie koło Ostrołeki"
Link do ankiety: http://www.dogomania.pl/threads/2108...data-na-lipiec!

(Na razie nie głosujemy w Krakvecie tylko wybieramy wspólnego kandydata dogo i miau-bedzie nim ten kto wygra ankiete)

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W domku to była, ale ekspresowo wrócila, bo zaatakował ją rezydent.
Savahna, dzięki za link. wstawiłam tam Albinkę.

Jednak powinna pod koniec tygodnia pojechać do domu. Na razie nic nie chcę zapeszyć. Telefonów o nią jest sporo, ale nic interesującego. W tych ogłoszeniach, których treść ja podawałam jest napisane, że szuka domu lub mieszkania, nie nadaje się na zewnątrz czy do pilnowania, a uporczywie ludzie dzwonią o psa do budy czy kojca.
Na mamę jest ogłoszenie w Jarmarku. Odzew również spory, ale głównie ludzie pytają, czy mix onka oznacza, że to onek bez rodowodu. Patrzcie, jakie uświadomione towarzystwo. Rasowy=rodowodowy, bez papierów to mixy, a reszta to kundle. Takiego w typie rasy to nie bardzo chcą.
Szkoda, że do mnie nie dzwonią o moje psy tak uświadomieni, tylko mnie przekonują, że chcą normalnego yorka, nie takiego z rodowodem. jakby rodowodowe były nienormalne.

Posted

W tomaszowskim schronisku jest suczka bardzo podobna do Ilii. Mogłabym ja wziąć, gdyby ktoś fajny jeszcze trafił się z ogloszeń. tylko boję się, czy aby na pewno się trafi, skoro na tak duży odzew nie da się wyłuskac nikogo fajnego.

Tak zrobiłam z kociakami. wzięłam ze schroniska 3. W kilka dni poszly do super domów, więc wzięłam kolejne 3 i...cisza kompletna. Od prawie dwóch tygodni ani jednego telefonu.

Posted

w katowickim schronisku był/ a może jeszcze jest samiec również bardzo podobny do Ili... tylko szczekliwy troszkę:)

masz jakiegoś kandydata na dom dla Ili? czy z dzwoniących żadnego poważnego nie było?

Posted

Jeden bardzo fajny był, ale się chyba obraził, że Ila do niego nie jedzie. tylko myślę, że lepszy bedzie dla niej dom u ludzi, których bardzo polubiła. No i w tamtym domu był pies. Bałam się troche, zeby nie skończylo się jak za poprzednim razem.
Podesłałam kilka fajnych suczek w typie Ilii, ale niestety nie doczekałam się odpowiedzi.

Poza tym raczej beznadzieja, a telefonów mnóstwo. jeden pan dziś o nią dzwonił, bo chciał ją do pilnowania baranów. Inni do pilnowania gospodarstwa, a Ila to domowy pies, który wszystkich ludzi kocha i nawet swojej miski nie pilnuje.

Posted

To moze dla baranow trzeba pisac duzymi literami, ze nie nadaje sie do budy, ze to pies domowy.
Ja tak staram sie robic z miejscem gdzie pies przebywa, zeby w miare mozliwosci ograniczyc ilosc dziwiacych sie ,ze pies w KATOWICACH na przyklad.;)

Posted

Savahna, ja duzymi literami pisze przy ogłaszaniu moich kociąt, że są po sterylizacji/kastracji, a i tak idioci dzwonią tylko o kocięta do hodowli i są zaskoczeni. Doprowadzają mnie do szał. Chyba gdybym chciała sprzedawać do hodowli, to nie robiłabym zabiegów.

Posted

Jaaga napisał(a):
Savahna, ja duzymi literami pisze przy ogłaszaniu moich kociąt, że są po sterylizacji/kastracji, a i tak idioci dzwonią tylko o kocięta do hodowli i są zaskoczeni. Doprowadzają mnie do szał. Chyba gdybym chciała sprzedawać do hodowli, to nie robiłabym zabiegów.

Potem dziwić się, że ludzie dokonują w życiu dziwnych wyborów, jak nie potrafią czytać ze zrozumieniem.

Posted

Ja tam nie zdejmuje nigdy ogłoszeń dopóki nie stracą ważności.
Zawsze to inny pies może dzięki temu znaleźć dom. U nas na przykład w schronisku pełno onkowatych...:roll:
Można Andzi podsyłać chętnych albo erce....:oops:
Ale tu decyzja oczywiście do Jaagi należy....;)
Zresztą dla bezpieczeństwa to i tak pasowałoby odczekać, aż się sucz zaaklimatyzuje....:razz: