bobroska. Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Hej. :D Możecie podziękować chamskiej przeglądarce chrome, bo miałam napisaną epopeję, ale przypadkiem ją wyłączyłam. :lol: Dostałam wczoraj swój własny aparat, więc postanowiłam założyć moim kluskom galerię. Mela jest suczką w typie dalmatyńczyka, ma prawie osiem lat. W skrócie o niej: kocha jeść i spać. :loveu: To Mela: (Zapomniałam dodać, że Mela ma ogon ucięty w połowie :evil_lol:) Zohanek jest nowofundlandem, jutro skończy 4 tygodnie. 8) Na razie mogę Wam powiedzieć tylko tyle, że kocha jeść, jest największy z miotu i oczywiście najpiękniejszy. :loveu::loveu: Jedziemy po niego po pierwszym lipca aż za Łódź. To Zohan: (zdjęcie z wczoraj, Zohanek to ten czarny) Za chwilkę wkleję więcej zdjęć, w kolejnych postach. :shiny: Quote
bobroska. Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Mela nie lubi, gdy robi się jej zdjęcia. No coo, jasno jest, czemu ona wali mi tą lampą po oczach?! Wystawię jej język, może się obrazi.. Nie? To patrz, jakie mam zęby!! Ghraarrr! :ryczyjaklew: Co, jeszcze się nie boisz? To patrz teraz, mam CZARNE podniebienie!!! :diabloti::diabloti: Quote
bobroska. Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Nie no, jej nic nie rusza. Dobra, poddaję się. Chociaż może jednak się uda... Spróbuję jeszcze raz z tym językiem. Nic z tego. Ojtam, ojtam, idę spać. Quote
bobroska. Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Teraz czas na Zohana. Taki był maleńki (7-9 dni, nie pamiętam dokładnie): Tu ma 19 dni: A tu 23: Zdjęcie w pierwszym poście jest z wczoraj, Zosiek ma na nim 26 dni. Quote
bobroska. Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Hm, wszyscy mają nas w nosie. :lol: Mela w "pozycji wystawowej". :sg168: Quote
Ania :) Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Będziemy stałymi gośćmi, uwielbiam niufki, a Mela robi super miny :D :D Quote
bobroska. Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Ania :) napisał(a):Będziemy stałymi gośćmi, uwielbiam niufki, a Mela robi super miny :D :D Super, dziękujemy. :) Quote
kajkoowa Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Witamy kolejnego dalmata, piękna sunia :loveu: Maluszek też cudowny :) Quote
dianusia921 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Witamy! http://img88.imageshack.us/img88/930/p6010118.jpg słodziutka jest :lol: http://img62.imageshack.us/img62/6178/dsc01115x.jpg jeja jaki klusek :loveu::loveu::loveu: Strasznie lubię nowofundlandy,piękne wielkie miśki :loveu::loveu::loveu: Z jakiej maluch jest hodowli ? Pozdrawiam i zapraszam do moim kudłaczy :lol: Quote
bobroska. Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Dziękujemy. :cool1: Zohanek będzie z małej, domowej hodowli, państwo dopuścili suczkę pierwszy raz. Nie ma rodowodu. Dobra, żarcik taki. : O Zosiek to Jack Daniels z hodowli Ba-Ula. :loveu::loveu: Jutro będzie miał miesiąc, mój duży chłopczyk. :loveu: A, i zdjęcie. Wybaczcie brak zdjęć "zewnętrznych" ale wróciłam dziś z wycieczki z Warszawy i jeszcze nie byłyśmy na dłuższym zdjęciowym spacerze. Quote
monika&karol Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 O i ja witam kolejnego kropka! :) Będę Was odwiedzać! Zapraszam do galerii kropkowych: http://www.dogomania.pl/forums/660-Galeria Quote
bobroska. Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Dostałam dziś nowe zdjęcia Maleńkiego, ma 41 dni. :D Taakie mam straszne zzęby!! :mind-blowing: Zdjęcia Meli jutro. :) Quote
dianusia921 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='bobroska.'] Zohanek będzie z małej, domowej hodowli, państwo dopuścili suczkę pierwszy raz. Nie ma rodowodu. Dobra, żarcik taki. : O Zosiek to Jack Daniels z hodowli Ba-Ula. :loveu::loveu: Jutro będzie miał miesiąc, mój duży chłopczyk. :loveu: Jak przeczytałam początek,to sama do siebie powiedziałam "o jeny.. :shake: " Jak doczytałam dalej to ulżyło mi haha :evil_lol: Dlaczego zdecydowałaś sie na drugiego psa i to właśnie nowofundlanda ? :lol: http://img193.imageshack.us/img193/9428/p6010001w.jpg słodka kłapciata kropkowata mordka :loveu: http://img21.imageshack.us/img21/1074/dsc01567nc.jpg jaki duży chłopak już ! :loveu::loveu::loveu::loveu: Pozdrawiam Quote
bobroska. Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 To tak specjalnie, żeby Wam ciśnienie podnieść. :diabloti: O drugim (trzecim, czwartym, piątym :evil_lol:) psie marzyłam od baardzo dawna. Aż w końcu mama ze dwa lata temu powiedziała, że wprowadzimy się prawdopodobnie w tym roku i mam już zacząć szukać. :D Ogólnie dwa lata temu byłam zagorzałą fanką różu, techno itd. (:shake:), loffc!ałam malutkie piesiećki ojejku jejku jakie $feta$ne były! :oops: I bardzo, bardzo chciałam bichona frise, matkoo, to była miłość ogromna. Ogólnie zastanawiałam się też nad maltańczykami itp. Potem wróciłam do normalnego ubioru i byłam już zdecydowana na cockera. Nie wiedziałam wtedy o R=R, rozczulają mnie wspomnienia o tym, jak szukałam na allegro za 300zł cockerów i znalazłam jedne takie najbardziej podobne do rasy i tak strasznie żałowałam, że nie możemy ich kupić, że w przyszłym roku już takich ładnych nie będzie... :oops: I kiedyś, w okolicach czerwca tamtego roku, zobaczyłam niufa... Oczywiście w internecie. Nie pamiętam jak. Nie pamiętam też, jak usłyszałam o R=R. Miłość od pierwszego wejrzenia, mama też się zakochała, potem codzienne czytanie WSZYSTKIEGO na temat niufów (na forum molosów nie ma niufowego tematu, którego bym nie przeczytała chociaż w większej części :lol:), wybieranie hodowli itd. Kocham niufy za wygląd, za charakter... No bo one przecież cudowne są. :loveu: Ale podejrzewam, że Zosiek to będzie mój ostatni niuf, bo jednak dużym czynnikiem dzięki któremu wybrałam tą rasę jest ich łagodność i łatwość szkolenia, nie dominują itd... Jak (jeśli) kiedyś będę miała warunki, to moim ogromnym marzeniem jest posiadanie CAO, MA i FB, ale to kiedyś... Poza tym, za trzy lata wyjeżdżam na studia (na szczęście weterynaria, jak się uda, na wecie można chodzić z psami wszędzie) i możliwe, że na pierwszym roku pies zostanie z rodzicami. Nie mogę się już doczekać, jeszcze jakieś 20 dni, a ja już wariuję. :roll: Quote
Daga&Maks Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 http://img21.imageshack.us/img21/1074/dsc01567nc.jpg świetny ten maluch, taka puchata kulka z niego :) Quote
vege* Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Witaj! :-) Podziwiałam już was na molosach :loveu: fotki zamieszczaj jak najczęściej i oczywiście czekamy na zdjęcia ze spaceru z Melą :-) Quote
bobroska. Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 http://img21.imageshack.us/img21/1074/dsc01567nc.jpg świetny ten maluch, taka puchata kulka z niego Dziękujemy. :cool1: Zdjęcia Meli są, ale z wtorku z tamtego tygodnia, najpierw zginęła mi karta (w laptopie... :roll:), potem nie wzięłam aparatu, a teraz pada. :shake: Taką Mela robi minę, jak ją coś zainteresuje podczas ziajania. :lol: Grubasek. Podoba mi się to zdjęcie. :loveu: Gdzie jest pies? :diabloti: Quote
bobroska. Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Co to? Oo, dobre! Mmm.. tarzanko Otrzepię się, bo znowu mi powie, że jestem brudna.. Co ona się drze?! Że ja?!?! Ja brązowa?! No dobra... wytrzepię się jeszcze raz. :evil_lol: Quote
bobroska. Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Za równe dwa tygodnie jedziemy po Zośka. :loveu::loveu::loveu: Quote
Estowa Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 O widzę, że również czekasz na malucha ^^ ja za 12 dni jadę po mojego :D Quote
bobroska. Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 jest cholera mała... spałam dziś jakieś 4 godziny... Pierwsza pobudka była o 1, potem o 5... Były już 3 kupy na trawce, w domu tylko siuśka, jak chce kupkę to piszczy... takie to grzeczne wczoraj było, takie kochane.. a teraz mały diabeł wychodzi z tego kochanego czarnego futra. :lol::shake: pływamy to w wodzie, to w siuśkach, latam na zmianę z ręcznikiem, ręcznikiem papierowym, mopem i szmatką... NIE KUPUJCIE NOWOFUNDLANDA!!! :lol::lol: Bardzo martwi mnie Mela... Na razie schodzi Małemu z drogi, jak on przesadzi, to warczy... Ale to dla niej normalne.. Nienormalne jest to, że nie chce jeść... To najżarłoczniejszy pies jakiego znam.. Quote
Estowa Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Meli przejdzie, u nas vbyło tak, ze Esta jeść, jadła, ale do mnie nie podchodziła, nie przybiegała na zawołanie, totalna zlewka. Mały jest CUDNY! Będziecie się wystawiać? ^^ Quote
Recommended Posts