MonikaAron Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Szkoda, że Lara nawet nie dostała szansy:(, ale my się tak łatwo nie poddajemy!!! Znajdziemy Larusi jej wymarzony dom:) Quote
kimiji Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Allegro Lary: http://allegro.pl/mloda-sunia-w-typie-owczarka-niemieckiego-lara-i1665557790.html jakby coś trzeba było zmienić to pisz :) Quote
MonikaAron Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 W swoim i Lary imieniu dziękujemy za allegro:D Quote
MonikaAron Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Moja psina spadła:( hooop Larusiu:) Quote
MonikaAron Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 [FONT=Times New Roman]No i kolejna sobota za nami.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Cieszy mnie fakt, że Lara widzi już we mnie swojego opiekuna, reaguje na mnie i swoje imię. Chyba jej się spodobało:) Wczoraj kiedy podeszłam do jej klatki cieszyła się jak nigdy:) Musimy się pochwalić - wczoraj Lara miała okazję pobiegać sobie bez smyczy. W specjalnie wydzielonym miejscu w schronisku Larusia szalała ze swoimi psimi przyjaciółmi. Jedynym minusem było to, że moje kochane psisko każdemu pieskowi zabierało piłkę:) Martwią mnie tylne nogi Lary. Wczoraj dosłownie ciągnęła je za sobą, raz się przewróciła, później utykała na tylną prawą nogę. Sprawę zgłosiła Pani Ani. Mam nadzieję, że to nic poważnego:([/FONT][FONT=Times New Roman] Lara to naprawdę grzeczny pies. Do klatki wraca bez problemu, ale z dużym smutkiem w oczach. Mam nadzieję, że szybko znajdzie swój wymarzony dom. [/FONT] Quote
maciaszek Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 O kurcze... też mam nadzieję, że z tymi nogami to nic poważnego. A kiedy to się zaczęło dziać? Po spacerze/zabawie czy już wcześniej? Quote
MonikaAron Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Wcześniej, już tydzień temu coś się działo,ale tak źle jak wczoraj nie było. W schronisku uważają, że to przez fakt, że Lara siedzi w klatce z jeszcze dwoma dużymi psami i głupieją. Quote
maciaszek Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 A czy te objawy się nasilą np. po zabawie, bieganiu? Quote
MonikaAron Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Wczoraj już po wyjściu z klatki było nieciekawie:( po spacerze długo leżała, ale jak spuściłam ją ze smyczy pobiegała sobie troszkę. Quote
MonikaAron Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Pani Ania powiedziała, że zgłosi ją do weterynarza, zobaczymy co się okaże. Mnie osobiście trudno coś sugerować lekarzowi. Quote
saphira18 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Kasia ma racje bo wśród owczarków dysplazja jest powszechna... może warto to sprawdzić Lara w większym stopniu ma coś z owczarka;) Quote
MonikaAron Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Ok, napiszę do Bożeny. Dziękujemy za wsparcie:) Quote
soboz4 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 szczerze wątpię czy schronisko stać na takie badanie, z tego co pamiętam, gdy Gaja miała takie badania było dość drogie, zapytać nie zaszkodzi Może gdyby nie wypaliło zaproponujemy pokryć koszty badania? Quote
maciaszek Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Myślę, że wet powinien ją dokładnie oglądnąć. Są pewne objawy dysplazji, które można gołym okiem stwierdzić. A jeśli okaże się, że potrzebne są (dla wyjaśnienia) dokładne badania (prześwietlenie) to będziemy myśleć... Quote
soboz4 Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Weterynarz wczoraj oglądał Larę, nie jest w stanie stwierdzić, czy coś zaczyna się dziać i czy jest to dypsplazja, czy po prostu źle stanęła na podeście i coś sobie zrobiła w sprawie dalszych badań, płatnych przez nas dopiero muszę porozmawiać, czy schronisko ją przewiezie, ale to z biurem w sobotę muszę się zorientować jaki to koszt, zobaczymy w sobotę czy będzie lepiej czy gorzej Quote
soboz4 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Lara, jak zawsze, poszła dziś na długi spacer z opiekunką Moniką, niestety po jakimś czasie znowu zaczęła powłóczyć łapką... Na pewno możemy sfinansować badania w kierunku dysplazji, pytałam co prawda tylko Anię, ale nie powinno być problemów z jej dowozem. Gorzej bo Lara ma przestać wychodzić, zrobiła się agresywna w stosunku do pracowników i tu raczej bym widziała większy problem niz nawet dysplazja. Lara uwielbia pilnować, ale zaczęła do tego stopnia, że nie pozwoli wejść do swojego boksu. Na początek ma mieć zakaz wychodzenia z wolontariuszami! Powinna szybko iść do nowego domu, to idealny pies do stróżowania! Quote
MonikaAron Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Mam nadzieję, że wszystko wyjaśni się w sobotę i Larusia jednak wyjdzie na spacer. Quote
MonikaAron Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Zabieram się za robenie ogłoszeń dla Lary, jeśli ktoś może mi pomóc będę wdzięczna. Lara jak najszybciej musi znaleźć dom. Jest idealnym psem do stróżowania. Quote
soboz4 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 http://owczarki.eu/psiak/952 http://owczarki.eu/forum/showthread.php?p=25773#post25773 http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=18594 dodałam kontakt na siebie, nie ma na dogo przy wątku namiarów na Ciebie? Nie chcesz? Quote
Recommended Posts