Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Times New Roman]No i kolejna sobota za nami.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Cieszy mnie fakt, że Lara widzi już we mnie swojego opiekuna, reaguje na mnie i swoje imię. Chyba jej się spodobało:) Wczoraj kiedy podeszłam do jej klatki cieszyła się jak nigdy:) Musimy się pochwalić - wczoraj Lara miała okazję pobiegać sobie bez smyczy. W specjalnie wydzielonym miejscu w schronisku Larusia szalała ze swoimi psimi przyjaciółmi. Jedynym minusem było to, że moje kochane psisko każdemu pieskowi zabierało piłkę:) Martwią mnie tylne nogi Lary. Wczoraj dosłownie ciągnęła je za sobą, raz się przewróciła, później utykała na tylną prawą nogę. Sprawę zgłosiła Pani Ani. Mam nadzieję, że to nic poważnego:([/FONT][FONT=Times New Roman] Lara to naprawdę grzeczny pies. Do klatki wraca bez problemu, ale z dużym smutkiem w oczach. Mam nadzieję, że szybko znajdzie swój wymarzony dom. [/FONT]

Posted

Wcześniej, już tydzień temu coś się działo,ale tak źle jak wczoraj nie było. W schronisku uważają, że to przez fakt, że Lara siedzi w klatce z jeszcze dwoma dużymi psami i głupieją.

Posted

szczerze wątpię czy schronisko stać na takie badanie, z tego co pamiętam, gdy Gaja miała takie badania było dość drogie, zapytać nie zaszkodzi

Może gdyby nie wypaliło zaproponujemy pokryć koszty badania?

Posted

Myślę, że wet powinien ją dokładnie oglądnąć. Są pewne objawy dysplazji, które można gołym okiem stwierdzić.
A jeśli okaże się, że potrzebne są (dla wyjaśnienia) dokładne badania (prześwietlenie) to będziemy myśleć...

Posted

Weterynarz wczoraj oglądał Larę, nie jest w stanie stwierdzić, czy coś zaczyna się dziać i czy jest to dypsplazja, czy po prostu źle stanęła na podeście i coś sobie zrobiła

w sprawie dalszych badań, płatnych przez nas dopiero muszę porozmawiać, czy schronisko ją przewiezie, ale to z biurem w sobotę
muszę się zorientować jaki to koszt, zobaczymy w sobotę czy będzie lepiej czy gorzej

Posted

Lara, jak zawsze, poszła dziś na długi spacer z opiekunką Moniką, niestety po jakimś czasie znowu zaczęła powłóczyć łapką...
Na pewno możemy sfinansować badania w kierunku dysplazji, pytałam co prawda tylko Anię, ale nie powinno być problemów z jej dowozem.

Gorzej bo Lara ma przestać wychodzić, zrobiła się agresywna w stosunku do pracowników i tu raczej bym widziała większy problem niz nawet dysplazja.

Lara uwielbia pilnować, ale zaczęła do tego stopnia, że nie pozwoli wejść do swojego boksu.
Na początek ma mieć zakaz wychodzenia z wolontariuszami!
Powinna szybko iść do nowego domu, to idealny pies do stróżowania!