Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

EDIT: odnaleźli się właściciele Troy'a.

Pilnie szukam DT dla ratlerkowatego psiaka :(

Troy vel Troll przybłąkał się do mojej znajomej, która nie mogła go zatrzymać - ma kilka swoich psów, dwie suki mają teraz cieczkę, jej tymczas się z nim nie dogadywał. Udało się na szybko znaleźć DT, Troy pojechał tam wczoraj - niestety jedna z suczek bardzo go interesowała, Troy próbował się do niej dobrać, tamta odpowiadała warkotem i była obawa, że może zrobić małemu krzywdę. Udało się znaleźć miejsce na noc, ale rano trzeba było go zabrać. Teraz siedzi u mnie w łazience, mój pies się wścieka, mały stresuje się zamknięciem - bardzo chce być przy człowieku. Nie może tu zostać, tym bardziej, że w domu mam napiętą sytuację, rodzina na pewno nie zgodzi się na przetrzymanie szczurka... Gdyby to był szczeniak, albo chociaż suczka z którą mój pies mógłby się dogadać...
Troy jest młodziutki (ok. roku), sympatyczny, energiczny. Przybiega na każde okazanie zainteresowania, wskakuje na kolana. Ładnie dogaduje się z psami, które są wobec niego przyjazne - drugą, yorkowatą sunią w DT bardzo fajnie się bawił. Świetnie dogaduje się z kotami - w każdym domu, w którym był, był kot/koty i nigdzie nie było problemów. Do dzieci też jest super. Jest w bardzo adopcyjnym typie, ludzie zaczepiają go na ulicy, szybko znajdzie dom - tymczas nie musiałby trwać długo.
Psiak niestety nie był jeszcze u weta, nie mam czym zapłacić za wizytę :oops:

Kontakt w sprawie Troy'a:
tel.: 660 116 551
mail: koosiek.psy@gmail.com

Posted

Z kociakiem:

[CENTER][video=youtube;te-CGuM346g]http://www.youtube.com/watch?v=te-CGuM346g[/video]

[LEFT]I u mnie:

[/LEFT]
[video=youtube;P-hEWpkpkiQ]http://www.youtube.com/watch?v=P-hEWpkpkiQ[/video]
[/CENTER]

Posted

Zaraz wrzucę.

Fajny, tylko jak nie znajdzie do wieczora DT, to wyląduję z psem na ulicy...

[FONT=Comic Sans MS]ROZLICZENIE

[/FONT]
WPŁYWY:
zbiorczy - 50 zł

WYDATKI: 50 zł
wet - 20 zł
karma - 16 zł
szelki - 14 zł

RAZEM: 0 zł
50 zł
- 50 zł
0 zł

Posted

Atomowka napisał(a):
A pisałaś do Ingi?

Dzwoniła moja znajoma, ale po pierwsze tam byłby tymczas płatny - a ja nie mam nawet na wizytę u weta - po drugie tam są inne psy, a ja nie chcę powtórki z Fado...

Posted

Troll spodobał się mojej mamie, więc sytuacja nie jest już tak awaryjna :roll: Ale i tak im szybciej znajdzie się inne DT, a najlepiej DS, tym lepiej, bo siedzi w zamknięciu, muszę go izolować od mojego psa.

Wstawiłam w drugi post filmiki, jak bawi się z dwumiesięczną kotką i jak się cieszy do człowieka.

Posted

Raczej nie, jeśli już to taki "stały" tymczas. Zaraz kupię baterie i porobię mu lepsze zdjęcia na spacerze i jakieś domowe, to będzie można go poogłaszać.

Posted

Trolik spodobał się mojej rodzinie, więc póki co może zostać. Jest wypuszczany na zmianę z moim psem, więc nie siedzi cały czas w zamknięciu (a Rozmaryn ma focha, dzisiaj zamiast w nogach spał po biurkiem, to chyba jakiś psi odpowiednik spania na kanapie? ;)).

Troy zaczął mi saneczkować, więc w końcu poszłam z nim do weta, dostał Aniprazol na trzy dni. Chip sprawdzaliśmy - nie ma, został zachipowany na mnie, jeśli znajdzie się właściciel, to najwyżej zmieni dane. Miał bardzo długie pazurki, zaczynały się już zakręcać, więc zostały obcięte. Wet ocenił go na ok. dwa lata.
Doszły mi wczoraj obróżki przeciwkleszczowe dla moich podopiecznych, Troy dostał jedną - gustowną, różową - więc jest zabezpieczony.

Nie wiem, jak to było z psami w Otwocku, w tym DT w Wa-wie próbował bzyknąć sukę - rezydentkę, a że nie dosięgał (bo to borderka) to wyżywał się na łapie. A suńka aż mi wskakiwała na plecy próbując przed nim uciec, w końcu zaczęła pokazywać mu zęby. Była tam też na tymczasie yoreczka, z nią bardzo fajnie się bawił, rano sama go zaczepiała do zabawy (Troy noc spędził u zdaje się teściowej osoby, u której miał być na DT). Wykastrować go trzeba koniecznie, ale ja nie dam rady za to zapłacić, mam już dwa tysiące zł długów za psy w hotelach/DT - a wet, u którego byłam, strzelił mi kwotą 300 zł za takiego karzełka... Zresztą na weta, karmę (mój pies jest trzustkowcem, ma weterynaryjną, a oprócz niej mam w domu tylko szczenięcą, nie miałam co mu dać), szelki (nie miałam aż tak małych) wydałam już ok. 50 zł, znowu musiałam się zapożyczać na psa :oops:

BTW, ma ktoś może na zbyciu resztkę szamponu? Troll śmierdzi przeokrutnie, a szampon mojego psa dopiero co się skończył...

Poproszę znajomą o powieszenie na osiedlu jakichś plakatów o znalezieniu, ale wątpię, żeby ktoś go szukał, już nie takie psy stamtąd zgarniałam, wyrzucane na oczach ludzi... No i te pazurki świadczą o tym, że najprawdopodobniej błąkał się już jakiś czas :(
Póki co Troy szuka domu, napisałam na szybko taki tekst:

Troy to uroczy malutki psiak w typie ratlerka szukający domu!

Troy błąkał się po osiedlu, na którym regularnie wyrzucane są psy. Ktoś pozbył się nawet takiego maleństwa... Teraz psiak przebywa w domu tymczasowym, gdzie czeka na nowy, odpowiedzialny dom.

Troy jest malutki - waży ok. 3,5 kg - i młody, ma ok. dwa lata. Jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem, jeżeli tylko okaże się mu zainteresowanie, przybiega machając ogonkiem i wskakuje na kolana. Jest grzeczny i posłuszny, ładnie siada, kładzie się na komendę, chodzi na smyczy. Jak to młody psiak, jest energiczny, lubi pobiegać, pobawić się, ale nie jet nadpobudliwy. Bardzo lubi dzieci. Dobrze dogaduje się z kotami. Lubi inne psy, o ile są do niego pozytywnie nastawione - może zamieszkać z innym psem, zbliżonym do niego gabarytowo. Zostawiony sam spokojnie śpi, nie niszczy, nie jest szczekliwy.

Jeżeli chciałbyś przygarnąć Troy'a - zadzwoń: 660 116 551 lub napisz: koosiek.psy@gmail.com

UWAGA: możliwa pomoc w transporcie do nowego domu za zwrotem kosztów. Warunkiem adopcji jest wizyta wolontariusza i podpisanie umowy adopcyjnej zawierającej warunek wykastrowania psa.