Jump to content
Dogomania

Żywiec-Mastiff czy CC? Piękny MAX. Dostal szanse! Juz w nowym domu.

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MAŁPA - sznaucerka
Ten 8letni piesek mimo swojego wieku jest w pełni sił i sprawności. bardzo lubi biegać, a kondycją dorównuje młodszym mieszkańcom schroniska. Jest bardzo spokojna i łagodna dla ludzi, niestety nie lubi kotków.

DORIS - mix ONka
Doris ma 8lat , to duża kruczoczarna gładkowłosa suczka, pod główką ma białykrawat.Głową sięga po biodro. Jest spokojna, oswojona, taka dystyngowana dama. Zanim trafiła do schroniska pilnowała posesji.

Posted

CIAPEK - trafił do schroniska po śmierci pana. Żona pana nie chciała się Ciapkiem dłużej zajmować.

KOKO - 10 miesięczny piesek, łagodny i potulny zarówno dla ludzi jak i dla
innych piesków. Koko został oddzielony od schroniskowych współtowarzyszy ponieważ go nie dopuszczały do miski. Nie potrafił się bronić, poddawał się, a w koncu przestał w ogóle podchodzić do miski.
Teraz jest sam. Ma dużo energii, lubi skakać i biegać i będzie wspaniałym towarzyszem dla człowieka aktywnie spędzającego czas. To piesek sięgajacy pod kolano (przy wzroście 158 cm)

OLINEK - niewidomy
Jest 2,5 miesięcznym szczeniaczkiem. To gruba kuleczka z gęstym
futerkiem. Został podrzucony do schroniska wraz z rodzeństwem gdzie mieszka do tej pory wraz ze swoją siostrą. Ale nic nie wiadomo o jego rodzicach, moża jedynie przypuszczać patrząc na jego rozmiary, że bedzie to duży i silny pies.
Olinek nie widzi nic lub widzi tylko kontury.

Posted

Właściwie one powinny mieć osobny wątek. Oczywiście mogłabym go założyć, ale myślę, że taki wątek powinna prowadzić osoba, która ma kontakt ze schroniskiem i tam bywa. Czy jest ktoś chętny?

Posted

hej, szef był u mnie wczoraj cały dzień, na temat przypadkowej korespondencji nie pisnął ani słówkiem.zaraz wstawie linki do kolejnych aukcji.
Maksiu trzymaj się dzielnie. W niedzielę spotkałam się z Agą w schronie.bardzo się cieszę że się poznałyśmy.
Agnieszka Co ten pies o którym rozmawiałyśmy z opuszczonego domu jest już w schronie.
Ze schronu zabrałam bulterierka,niestety nowy dom okazał się niewypałem jak tylko go przywiozłam nowa pani go wy... (zmieniła zdanie ,,nie wiedziała,, że jest taki brzydki i duży, na zdjęciach wyglądał inaczej) całą niedzielę poświęciłam na znalezienie mu domu, nie chciałam żeby wrócił do boksu. udało się. Ale to uczy,że nowy dom trzeba sprawdzić 10 razy za nim się zwierzaka zabierze.
Kluska prosze napisz jak się zakłada nowy wątek.

Posted

[quote name='Hund'] jak się zakłada nowy wątek.

Hund na stronie głównej PWP na dole, po lewej stronie, pod wątkami znajduje się taki odnośnik:

klikasz na niego i już jesteś w nowym wątku :lol:

Super, że psinki są już na allegro :loveu:

Posted

Hund napisał(a):
Ze schronu zabrałam bulterierka,niestety nowy dom okazał się niewypałem jak tylko go przywiozłam nowa pani go wy... (zmieniła zdanie ,,nie wiedziała,, że jest taki brzydki i duży, na zdjęciach wyglądał inaczej) całą niedzielę poświęciłam na znalezienie mu domu, nie chciałam żeby wrócił do boksu. udało się. Ale to uczy,że nowy dom trzeba sprawdzić 10 razy za nim się zwierzaka zabierze.

brzydki? duzy? :shake:

to prawda, kazdy domek powinien byc sprawdzony, niestety zle doswiadczenia do tego zmuszaja
lepiej dmuchac na zimne...

Dziewczyny, odwalilyscie kawal dobrej roboty, obfocenie i bardzo wzruszajace opisy psow na aukcjach musza dac rezultaty.
Proponuje zalozenie osobnego zywieckiego watku, gdzie w pierwszych postach beda umieszczone zdjecia i opisy psiakow z tego schroniska, posty te beda na biezaco aktualizowane, w ten sposob bedzie to czytelne.
Prosimy tez o stworzenie banerku bedacego odnosnikiem do tego nowopowstalego watku. kto pomoze?? *luthien* prosimy

kto zalozy watek zywiecki? i gdzie? czy w dziele "psy do adopcji" czy w watku schroniskowym? jak myslicie?
ja ze wzgledu na ograniczony dostep do netu (co potrwa do 25.03) nie moge sie tego pdjac, po 25.03 jak najbardziej

podesle do znajomych linki do wszystkich aukcji naszych psow na allegro

trzymam kciuki!

ps
i za ciebie Hund trzymam kciuki:
- w cwiczeniach jak zalozyc watek
- jak wkleic zdjecie..
kazdy przez to przechodzil ;) uda sie...
i nie zapomnij mi przeslac linkow, mnie sporo czasu moze zajac ich odnalezienie :roll:
dzieki

Posted

Na chwile obecna sa zalozone 4 NOWE watki zywieckich pieskow.
Mialysmy problemy techniczne i musialysmy prosic o pomoc w ich zalozeniu zuzieM, za co zuziM baaaardzo dziekujemy. Po raz kolejny nie odmowila pomocy.

Linki do watkow psiakow:
Kapsel: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3339396#post3339396
Kuba: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3340516#post3340516
Doris: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3341081#post3341081
Malpa: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3340961#post3340961

Wkrotce zostana zalozone watki kolejnych psiakow, prosimy o pomoc w ich zalozeniu oraz "podbijaniu" :cool3:
Prosimy tez o zamieszanie ogloszen, gdzie tylko mozna.
Dzieki welkie.

Proponuje zalozenie jednego wspolnego tematu zywieckiego, gdzie w pierwszych postach beda zdjecia i opisy poszczegolnych psiakow na biezaco aktualizowane. Kto sie podejmie administrowania takim watkiem? mozna by tam dyskutowac o planowanej pomocy itp

Ja niestety nie dam rady, bo ze wzgledu na zbyt slabe lacze nie dam rady wkleic zdjec :shake: (co obrazuje watek Kapsla, zdjec niet, dopiero zuziaM w kolejnym poscie zamiescila)
Agnieszka_Co, moze ty? bywasz w tym schronisku, wspolnie z Hund moglybyscie taki watek prowadzic, ja co najwyzej na dzien dziesiejszy moge sobie posty popisac... pomoc innych cioteczek mile widziana :D
dziekujemy juz teraz!

Posted

Hund napisał(a):
Maks szykuj się na odwiedziny, jutro jedziemy z jedną panią do Olinka (może się na niego zdecyduje) to się zobaczymy.

wiec jutro wszyscy bedziemy trzymac kiuki za Olinka :multi:
to cudny pieseczek i zasluguje na dobry domek!
moze sw. Walenty podaruje mu kochajacy domek?

Olu, czekamy na wiesci.